ANVELOPEANVELOPE RECOMANDĂRIRECOMANDĂRI DealeriDealeri

High performance

CUM ISI ALEGE ANVELOPELE CEA MAI RAPIDA MASINA DIN LUME?

Michelin 08 Aug 2013

CUM ISI ALEGE ANVELOPELE CEA MAI RAPIDA MASINA DIN LUME?

Cand Concorde a atins 400 km/ora pe pista, s-a ridicat de la sol. Si atunci, la 431 km/ora, cum e posibil sa mentii un Bugatti 16.4 Veyron Super Sport pe sosea? Avand doar doua maini care sa controleze cei 1.200 CP de la capatul coloanei de directie, aveti nevoie sa fiti sigur ca rotile vor reactiona exact asa cum va doriti. In aceasta consta frumusetea acestei supermasini, pe care o puteti achizitiona cu 1,95 milioane euro. In cele mai dificile conditii - la o viteza greu de imaginat - Bugatti 16.4 Veyron Super Sport isi pastreaza cu tenacitate aderenta si ofera norocosului sofer o precizie surprinzatoare.

VITEZA EXTREMA, SIGURANTA EXTREMA

Deloc surprinzator, cea mai rapida masina de serie omologata pentru circulatia pe drumurile publice are cateva secrete. In primul rand, tehnologia incorporata in anvelope. Inginerii de la Bugatti stiau ca dispun de toate calitatile necesare pentru a crea „monstrul” de sub capota. Dar cum puteau sa il imblanzeasca pentru a oferi performante la fel de iesite din comun? Fara indoiala ca o anvelopa obisnuita nu ar fi putut face acest lucru, asa ca inginerii Bugatti au decis sa colaboreze cu inginerii Michelin de la Centrul de Cercetare din Ladoux, Franta. Misiunea lor? Sa descopere anvelopa ideala pentru aceasta masina de exceptie. O astfel de anvelopa trebuia sa ofere siguranta optima si aderenta si sa se remarce prin calitatile sale de franare si manevrabilitate. O anvelopa care sa redefineasca placerea condusului. Anvelopa castigatoare in aceasta alegere strategica se bazeaza pe o carcasa care fixeaza anvelopa vertical pe janta, ceea ce face ca cele doua componente sa devina imposibil de separat. Profilul anvelopei este putin inalt, iar acest detaliu ii asigura o manevrabilitate exceptionala, in timp ce flancurile işi mentin flexibilitatea, pentru un control sporit in deplasare.

TEHNOLOGIE IMBATABILA

Cu 16 cilindri, 4 turbo compresoare si tractiune integrala, Bugatti 16.4 Veyron Super Sport era pregatita sa isi insuseasca cel mai ravnit titlu dintre toate: cea mai rapida masina din lume. Dar fara aceste anvelope, cine stie cui i-ar fi revenit titlul? Acesta este cel mai exigent test de manevrabilitate care ajuta anvelopele Michelin sa isi dezvolte performantele de exceptie in ceea ce priveste precizia si siguranta, performante care se regasesc si la anvelopele MICHELIN Pilot Sport. Intr-adevar, constructorul de anvelope detine o pozitie de frunte in ceea de priveste transferul cunostintelor din laboratoarele sale, cele mai moderne din lume, pe sosea.

MOMENTUL CARE A SCHIMBAT ISTORIA

La 3 iulie 2010, Bugatti 16.4 Veyron Super Sport a inregistrat un nou record mondial de viteza pentru masinile de serie. Soferul oficial Bugatti, Pierre-Henri Raphanel, s-a aflat la volan pe circuitul Volkswagen, langa Wolfsburg. Inarmati cu cronometre, au fost prezenti reprezentantii organismului german de standardizare TÜV si reprezentantii Cartii Recordurilor. Este oficial: 431 km/ora.

Pentru detalii referitoare la anvelopele de inalta performanta, vizitati michelin.ro

ANVELOPE MICHELIN AUTOMOBILE

Vi le recomandam dupa detaliile automobilului sau dimensiunea anvelopei si nevoile dvs. de conducere.

  • Autoturisme
  • 4X4/SUV
  • AUTO-RULOTE/UTILITARE
Loader