ANVELOPEANVELOPE RECOMANDĂRIRECOMANDĂRI DealeriDealeri

High performance

0-300-0 km/ora in 21,19 secunde

Michelin 08 Aug 2013

0-300-0 km/ora in 21,19 secunde

Pentru a-l parafraza pe Sir Isaac Newton, ceea ce urca trebuie sa si coboare. Asa ca, accelerarea pana la 300 km/ora in doar 14,53 secunde a Koenigsegg Agera R nu inseamna decat jumatate din experienta. Si aceasta intrucat „monstrul” trebuie sa se si opreasca.

Acum este momentul sa intre rapid in actiune motorul V8 de 5 litri, cutia de viteze in sapte trepte, sistemele de franare si anvelopele. Accelerarea si decelerarea, perfect controlate, constituie adevaratul test. Decelerarea de la 300 km/ora la 0 km/ora se face in doar cateva secunde. Sau, conform inregistrarilor oficiale si rezultatelor inregistrate in Cartea Recordurilor, 0-300-0 km/ora in doar 21,19 secunde.

FRUMUSETEA EXCEPTIONALULUI

La 2 septembrie 2011, Koenigsegg Agera R a devenit cea mai rapida masina de pe planeta. Fondatorul companiei constructoare de masini, Christian von Koenigsegg, nu este omul care sa accepte compromisurile. A preferat intotdeauna sa inoveze, tocmai pentru a evita concesiile de orice fel. Fiecare detaliu este important, inclusiv anvelopele. Prin urmare, toate masinile Koenigsegg sunt echipate cu anvelope fabricate de Michelin.

Fara indoiala ca, inainte de a inregistra orice fel de record de viteza, a fost necesar sa se conceapa o anvelopa care sa isi mentina siguranta si aderenta in cele mai dificile conditii si care sa poata accelera si decelera fara cea mai mica dificultate. Pe durata dezvoltarii acestei anvelope, Koenigsegg Agera R a avut de trecut cel mai exigent test, cel de la Centrul Tehnologic Michelin de la Ladoux, Franta. Anvelopele, sistemul de suspensie si aerodinamica Agera R au contribuit in egala masura la atingerea unei forte G de 1,6 g in viraje, pe suprafete uscate, si la manevrabilitatea sporita inregistrata pe suprafete umede. Agera R este echipat cu anvelope MICHELIN Pilot Super Sport, omologate pentru viteze de peste 420 km/ora, ceea ce le recomanda ca fiind cele mai rapide anvelope din lume. Ziua de munca devine minunata atunci cand implica doborarea unui record.

CONCEPUTA PENTRU PERFORMANTA

Robert Serwanski a reusit sa conduca Agera R direct in istoria auto, in cadrul unui eveniment organizat pe aerodromul din Angelholm, fosta baza a aviatiei suedeze. La o masina care dispune de 1.115 CP, aderenta anvelopelor devine extrem de importanta. Tinand cont de parteneriatul existent de foarte mult timp intre Koenigsegg si Michelin, Serwanski stia ca se afla in maini sigure.

UN PARCURS INCREDIBIL

Performantele legendare si manevrabilitatea remarcabila in viraje a Koenigsegg Agera R se datoreaza, partial, si anvelopelor alese. Aceasta supermasina este echipata cu anvelope MICHELIN Pilot Super Sport, recunoscute pentru aderenta, siguranta si manevrabilitatea lor de exceptie, in cele mai dificile conditii de rulare.

Pentru detalii referitoare la anvelopele de inalta performanta, vizitati michelin.ro

ANVELOPE MICHELIN AUTOMOBILE

Vi le recomandam dupa detaliile automobilului sau dimensiunea anvelopei si nevoile dvs. de conducere.

  • Autoturisme
  • 4X4/SUV
  • AUTO-RULOTE/UTILITARE
Loader