ANVELOPEANVELOPE RECOMANDĂRIRECOMANDĂRI DealeriDealeri

High performance

TEHNOLOGIE HIBRIDA SI INALTA PERFORMANTA: POATE FUNCTIONA ACEASTA COMBINATIE?

Michelin 08 Aug 2013

TEHNOLOGIE HIBRIDA SI INALTA PERFORMANTA: POATE FUNCTIONA ACEASTA COMBINATIE?

Faceti cunostinta cu cel mai atractiv paradox aflat in trafic: Porsche Cayenne S Hybrid. Aceasta este masina care beneficiaza de 380 CP si care poate rula pe orice tip de suprafata. Performantele sale ecologice confera respectabilitate soferului aflat la volanul acestui vehicul 4x4 care asigura o reducere cu aproape o treime a consumului de carburant. Impresionant prin comparatie cu alte motoare Diesel similare care consuma 20 l/100 km. In acelasi timp, emisiile de CO2 sunt mult mai scazute la acest hibrid elegant. Una dintre solutii a constat in combinarea unui motor de inalta performanta cu unul electric.

Dar cu cele 2 tone care se deplaseaza pe autostrada, incalzirea excesiva a anvelopelor devine o reala problema in ceea ce priveste uzura si consumul de carburant, intrucat banda de rulare a anvelopei tinde sa adere mai mult la suprafata carosabila. Acest aspect este si mai important daca se tine cont de faptul ca unul din cinci rezervoare de carburant este consumat de anvelope. Provocarea a constat in crearea unui echilibru ideal intre performante: abordare ecologica, fara compromiterea pasiunii in condus, optimizarea sigurantei si preciziei, fara compromiterea bucuriei de a conduce.

SFIDAREA LEGILOR STIINTEI

Inginerii Porsche au fost pe deplin constienti de provocarea careia trebuiau sa ii faca fata. Pentru Porsche Cayenne S Hybrid, problema supraincalzirii anvelopelor, cu impact asupra performantelor ecologice ale masinii, necesita o noua abordare. Pentru a putea descoperi o solutie viabila, inginerii Porsche au decis sa colaboreze cu vechii lor parteneri, inginerii Michelin. Solutia? O structura imbunatatita a carcasei, care limiteaza incalzirea in zona de contact cu suprafata carosabila, cat si in zona umerilor, si un amestec secret de compusi de cauciuc. Iar la toate acestea se adauga tehnica de productie, un alt secret bine pastrat. Rezultatul? O reducere cu 21 % a emisiilor de CO2. Si astfel, cel mai atractiv vehicul hibrid arata chiar si mai bine.

O PASIUNE IMPARTASITA…

...este o pasiune sporita. Aceasta intalnire istorica a mintilor creatoare nu este ceva nou. Incepand cu anii 1960, cercetatorii Porsche si cercetatorii Michelin s-au aflat in spatele multor imbunatatiri aduse anvelopelor, care au transformat drumurile intr-un spatiu mai sigur, in special la viteze crescute. Aceasta colaborare a devenit de mult legendara in lumea curselor de masini, iar de transferul inovatiilor de pe pista pe drumurile publice continua sa beneficieze toti conducatorii auto. In prezent, munca celor doua echipe se concentreaza pe crearea unui viitor mai sigur si mai atractiv. O reala sansa!

CE POARTA CEL MAI BINE IMBRACAT PORSCHE

Porsche Cayenne S Hybrid este echipat cu anvelope MICHELIN Latitude Sport: acestea sunt prevazute cu o centura la zero grade care limiteaza deformarea benzii de rulare si permite o distribuire uniforma a presiunii, pentru o aderenta sporita.

Pentru a localiza cel mai apropiat dealer, vizitati michelin.ro

ANVELOPE MICHELIN AUTOMOBILE

Vi le recomandam dupa detaliile automobilului sau dimensiunea anvelopei si nevoile dvs. de conducere.

  • Autoturisme
  • 4X4/SUV
  • AUTO-RULOTE/UTILITARE
Loader