ANVELOPEANVELOPE TOATE ANVELOPELETOATE ANVELOPELE DealeriDealeri

TOTUL DESPRE ANVELOPE

Vorbiti fluent limba "anvelopa" intr-un minut

Michelin 18 Mai 2010

Cum se citeste flancul unei anvelope

Limba anvelopei este extraterestra pentru majoritatea oamenilor. Este ingropata in numere misterioase, litere, simboluri si coduri de gasit pe partile laterale al fiecarei anvelope in parte. De fapt, ele contin o multime de informatii utile si importante despre caracteristicile fiecarei. Deci, daca nu faceti diferenta intre latimea anvelopei dumneavoastra si simbolul de viteza sau daca faceti si doriti sa va extindeti cunostintele, iata lucrurile importante care sunt utile atunci cand vine vorba de alegerea anvelopelor potrivite pentru dumneavoastra.

Cum sa cititi o anvelopa

Inscriptii:

1. Numele anvelopei
2. Dimensiunea
3. Anvelope tubeless
4. DOT: Departamentul de transport

Three Peak Mountain Snow Flake:

Simbolul Three Peak Mountain Snow Flake (3mMSF). Marcarea aditionala pe anvelopele M+S indica faptul ca sunt create pentru conditii severe de zapada.

Three Peak Mountain snow flake

GREEN X:

Michelin a introdus logo-ul "GREEN X" pe noile game pentru a identifica anvelopele "verzi" ce economosisesc energie. Ca si imbunatatirea consumului de carburant, acestea ofera niveluri de performanta exceptionala de uzura si aderenta la umed.

In cazul in care este marcata cu extra load (XL) sau ranforsate (Reinf), anvelopa are un rating de sarcina mai mare decat s-ar aplica in mod normal la aceasta dimensiune. Trebuie tinuta seama de marcajele anvelopei la inlocuirea anvelopelor.

Green X

ZP: Zero Pressure:

ZP identifica anvelope MICHELIN care functioneaza chiar si atunci cand aveti pana. Au flancurile intarite. Aceste anvelope care se sustin singure  va permit continuarea calatoriei dumneavoastra atunci cand anvelopa are pana.

ZP: Acest insemn indica faptul ca va puteti continua calatoria cu o pana, pana in limita a 80 de kilometri, cu viteze de pana la 80 km/h.
ZR SR: spune ca va puteti continua calatoria cu o pana, pana la 45 de kilometri la viteze de pana la 80 km/h.

Marcajele specifice ale constructorilor auto

De exemplu: Pilot Primacy MO (Mercedes)
De exemplu: N Pilot Sport PS2 (Porsche)
De exemplu: 205/55R16 91V Pilot Primacy G1

Unele anvelope Michelin (in principal, de inalta performanta) au marcaje specifice, care indica faptul ca anvelopa a fost dezvoltata pentru a oferi performante optime pe modelele anumitor producatori de autovehicule.

Anvelopele Michelin cu aceste marcaje specifice sunt diferite fata de cele standard. Aceste anvelope nu sunt fabricate mai bine sau mai rau decat anvelopele standard echivalente, dar ele difera in modul in care se comporta pe masina. Aceste marcaje pot fi gasite pe flancul anvelopei si pe etichetele anvelopei noi.

Unele dintre Marcajele Specifice ale Producatorilor  (N, C, si K) sunt foarte restrictive ca urmare a tipurilor de vehicule carora li se potrivesc. Aceste vehicule au caracteristici speciale, si daca ele nu sunt echipate cu anvelope adecvate nu vor performa la parametrii proiectati.

Unele anvelope, care sunt dezvoltate pentru constructorii de masini au anumite marcaje specifice pentru a le deosebi de anvelopele standard echivalente din cauza diferentelor lor tehnice.
Anvelopele G1, de exemplu, au mici diferente in dimensiunile lor fizice.

Anvelope G1 nu sunt specifice unui anumit producator de automobile. Alte marcaje, (cum ar fi *, MO) sunt solicitate de producatorul auto pentru a-si diferentia anvelopele dezvoltate pentru automobilele sale. Anvelopele  corespunzatoare asigura obtinerea unei performante optime."

ANVELOPE MICHELIN AUTOMOBILE

Vi le recomandam dupa detaliile automobilului sau dimensiunea anvelopei si nevoile dvs. de conducere.

  • Autoturisme
  • 4X4/SUV
  • AUTO-RULOTE / UTILITARE
Loader