ANVELOPEANVELOPE TOATE ANVELOPELETOATE ANVELOPELE DealeriDealeri

SFATURI PENTRU SOFERI

Anvelopa MICHELIN Pilot Super Sport pentru supermasini

Michelin 07 Iul 2011

Anvelopa MICHELIN Pilot Super Sport pentru supermasini

Ce au in comun Koenigsegg Agera, Gumpert Apollo si Ferrari 458 Italia? Au participat impreuna la cel mai prestigios circuit de curse pentru masini sport, Dubai Autodrome, pentru a testa cea mai rapida anvelopa pentru circuit (1)— MICHELIN Pilot Super Sport. O anvelopa bazata pe tehnologia dezvoltata pentru cursa de 24 ore de la Le Mans.

Cel mai valoros test drive mondial?

MICHELIN Pilot Super Sport este anvelopa conceputa special pentru placerea condusului in conditii de siguranta. La grila de start s-au aliniat masini in valoare de peste 3,5 milioane euro, printre care Gumpert Apollo, Ferrari 458 Italia si Lamborghini Gallardo LP 560. Fortand cauciucul pana la limita, Koenigsegg Agera a reusit sa atinga o viteza maxima de 390km pe ora.

Performante dovedite

Rezultatele acestui test? Zambete de satisfactie. MICHELIN Pilot Super Sport este anvelopa care impresioneaza prin aderenta in conditii extreme. Testul s-a concentrat asupra franarii la viteze mari, pe carosabil uscat si umed, si asupra manevrabilitatii. Anvelopa asigura o manevrabilitate de exceptie in viraje (2). Si nu e de mirare, tinand cont ca — pentru siguranta maxima, eficienta si manevrabilitate de exceptie— anvelopa a fost conceputa in colaborare cu Porsche, Ferrari si BMW M.

Alchimisti la lucru

Pentru imbunatatirea aderentei, a capacitatii de franare si a sigurantei la rulare chiar si in cele mai dificile conditii, MICHELIN Pilot Super Sport combina trei tehnologii inovatoare, oferind totodata un randament kilometric optim:

Twaron Belt®

MICHELIN Pilot Super Sport este prevazuta cu centura Twaron, cu o rezistenta la rupere de 5 ori mai mare decat otelul. In acest fel, nervura centrala ramane stabila si plata. Astfel, nu apar vibratii si manevrabilitatea este sporita — chiar si in cele mai extreme conditii.

Bi-compound design

Conceputa initial pentru masinile de curse, aceasta inovatie tehnologica utilizeaza diferiti compusi din cauciuc pentru banda de rulare.  Unul dintre compusi (negru de fum-elastomer ranforsat, conceput special pentru cursa de 24 ore de la Le Mans) pentru viraje stranse pe suprafete uscate, iar celalalt compus (elastomer de ultima generatie, cu aderenta sporita) pentru rularea in conditii de siguranta pe suprafete umede.

Variable Contact Patch 2.0

Cu ajutorul software-ului de simulare folosit in aeronautica si industria automobilelor, presiunea si temperatura sunt distribuite egal la zona de contact cu solul. Desi forma suprafetei de contact se modifica in viraje, cantitatea de cauciuc aflata in contact cu solul ramane neschimbata.

Aceasta anvelopa a fost conceputa special pentru a pune in valoare performantele masinii, in conditii de maxima siguranta. Datorita tehnologiei si experientei aflate in spatele anvelopei MICHELIN Pilot Super Sport, victoria in cursa este acum mult mai aproape.

(1) Cel mai rapid tur pe pista uscata. Teste realizate in 2010 de TÜV cu 245/40ZR18Y si 235/35ZR19Y, comparativ cu primele 5 marci concurente.
(2) Cea mai buna manevrabilitate pe pista uscata. Teste realizate in 2010 de TÜV cu 245/40ZR18Y si 235/35ZR19Y, comparativ cu primele 5 marci concurente.

ANVELOPE MICHELIN AUTOMOBILE

Vi le recomandam dupa detaliile automobilului sau dimensiunea anvelopei si nevoile dvs. de conducere.

Articolele dvs. vizualizate recent

Nu exista articole vizualizate recent

  • Autoturisme
  • 4X4/SUV
  • AUTO-RULOTE / UTILITARE
Loader