ANVELOPEANVELOPE TOATE ANVELOPELETOATE ANVELOPELE DealeriDealeri

GHID DE CUMPARARE

Ar trebui sa imi echipez masina cu anvelope de iarna anul acesta?

Michelin 22 Oct 2012

Ar trebui sa imi echipez masina cu anvelope de iarna anul acesta?

Am observat cu totii: Iernile au devenit din ce in ce mai grele si mai lungi. Deplasarea se face in conditii dificile, drumurile fiind, in cea mai mare parte, ude sau acoperite cu zapada sau gheata. V-ati gandit sa va echipati masina cu anvelope de iarna? Poate ca ar trebui...

Anvelope de iarna/Anvelope de vara

Siguranta masinii pe vreme rea reprezinta o prioritate pentru majoritatea conducatorilor auto. Anvelopele de iarna nu doar imbunatatesc siguranta, dar si scurteaza distanta de franare si cresc performantele vehiculului. Nu uitati ca anvelopele de vara nu sunt concepute pentru a fi utilizate in timpul iernii. La temperaturi scazute, anvelopele de vara sunt mai putin eficiente pe toate tipurile de suprafete. Anvelopele de iarna sunt fabricate dintr-un compus special de cauciuc, potrivit pentru temperaturile scazute, si, spre deosebire de anvelopele de vara, nu devin rigide in anotimpul rece, ceea ce le mareste aderenta si performantele.

Siguranta sporita si distanta de franare mai redusa

Este foarte important sa detineti controlul atunci cand raspundeti de pasagerii aflati in masina dvs. Ati derapat pe gheata sau zapada sau ati avut probleme la franare? Pierderea controlului asupra masinii nu este doar infricosatoare, ci si deosebit de periculoasa. Echipati-va masina cu anvelope de iarna si cresteti astfel aderenta si siguranta acesteia, reducand in acest mod sansa de a va afla din nou intr-o situatie similara. Profilul benzii de rulare si cantitatea mare de cauciuc de la anvelopele de iarna reduc distanta de franare cu pana la 50%. Diferentele pot fi impresionante: echipata cu anvelope de vara, o masina care se deplaseaza cu 50km/ora pe zapada are nevoie de 48 m pentru a se putea opri - cu 24 m mai mult comparativ cu o masina echipata cu anvelope de iarna.

Cand trebuie montate anvelopele de iarna

Anvelopele de iarna nu se utilizeaza doar pe zapada. Ele sunt concepute special pentru o gama larga de conditii de iarna, cum ar fi suprafetele umede sau acoperite cu zapada si gheata. Contrar opiniei generale, anvelopele de iarna nu se uzeaza mai rapid decat anvelopele de vara, asa ca montati-le din timp pentru a va putea bucura de toate avantajele acestora. Pentru siguranta maxima, se recomanda sa montati 4 anvelope de iarna. Nu lasati iarna sa va ia prin surprindere, treceti la anvelopele de iarna pentru a putea conduce in siguranta.

Informaţii oferite de MICHELIN

Articolele dvs. vizualizate recent

Nu exista articole vizualizate recent

  • Autoturisme
  • 4X4/SUV
  • AUTO-RULOTE / UTILITARE
Loader