ANVELOPEANVELOPE TOATE ANVELOPELETOATE ANVELOPELE DealeriDealeri

GHID DE INTRETINERE

Calendar de verificare a anvelopelor

Michelin 18 Mai 2010

Calendar de verificare a anvelopelor

Dureaza numai cateva minute, dar ar putea salva ceva mai mult decat timp si bani

Intrucat anvelopele sunt singurul punct de contact cu suprafata drumului, incercati sa va alocati timp deoparte in mod regulat pentru a le verifica. O anvelopa uzata semnificativ reduce siguranta si performantele masinii dumneavoastra. Ce inseamna cateva minute in comparatie cu securitatea familiei dumneavoastra? Ingrijite corespunzator, anvelopele pot dura intre 60.000 si 120.000 de kilometri, in functie de cum conduceti si de conditiile carosabilului.

1. Presiunea din anvelope

Incercati sa va verificati presiunea anvelopelor o data pe luna sau inainte de a pleca in calatorii.

O anvelopa poate fi de fapt destul de dezumflata fara sa arate astfel. Pentru a fi in siguranta, ar trebui sa verificati presiunile in mod regulat, in special inainte de o calatorie lunga. Presiunea corecta este un factor in securitatea si longevitatea anvelopelor dumneavoastra.

Tyre inflationAmintiti-va sa verificati presiunea din anvelope numai atunci cand acestea sunt reci (atunci cand au rulat mai putin de doi kilometri) Daca nu sunteti sigur de presiunea corecta pentru tipul dumneavoastra de utilizare, va rugam sa consultati cartea tehnica a vehiculului dumneavoastra.

2. Adancimea benzii de rulare

Este o idee foarte buna sa verificati adancimea benzii de rulare a anvelopelor dumneavoastra, precum si uzura si defectiuni, cel putin o data pe luna

Anvelopele trebuie inlocuite atunci cand banda de rulare este uzata pana la 1,6 mm. Sau sub aceasta. Anvelopele ar trebui sa fie verificate si, daca este necesar, schimbate. Acest lucru se datoreaza faptului ca se poate sa nu mai conduceti in siguranta suficienta si pentru ca ati putea incalca legea. Dealerul dumneavoastra va poate furniza anvelope cu un indicator de anvelope.

Legal limit

3. Tracking

Este un moment oportun sa va verificati tracking-ul la orice service sau inaintea unei inspectii tehnice

Daca geometria suspensiilor pe vehiculul dumneavoastra este incorecta (tracking), atunci tinuta de drum pot fi afectata. La fel si securitatea dumneavoastra ar putea fi in pericol. Nu este intotdeauna posibil sa se simta acest lucru. Este posibil sa fi lovit o bordura sau groapa, care putea sa va fi "aruncat" rotile din aliniere fara sa fi observat. Este o idee buna sa aveti un furnizor de anvelope care sa verifice periodic daca este nevoie de ajustari, in mod ideal la fiecare verificare sau inainte de o inspectie tehnica periodica obligatorie.

4. Echilibrare

Este o idee buna sa va verificati echilibrarea anvelopelor de fiecare data cand faceti rotatia lor, ceea ce insemna intre 9.000 si 12.000 de kilometri

Se face o mare confuzie intre tracking si echilibrare. Primul este ajustarea unghiurilor rotilor, in timp ce echilibrarea permite anvelopelor sa se invarta fara vibrare. Echilibrarea previne uzura prematura a anvelopei si protejeaza de asemenea, suspensia vehiculului si sistemele de directie. Acest lucru contribuie in mod semnificativ la confortul pasagerilor.

5. Rotatie

Extindeti viata anvelopelor dumneavoastra facand rotatia lor la fiecare 9.000 pana la 12.000 de kilometri

Pentru a contribui la extinderea duratei de viata a anvelopelor dumneavoastra, va recomandam sa rotiti anvelopele, inclusiv cele de schimb, la fiecare 9.000 pana la 12.000 de kilometri. Acest lucru inseamna mutarea anvelopelor in pozitii diferite, ceea ce duce la uzura egala a pneurilor. Acest lucru va economisi bani si va extinde durata de viata a fiecarui pneu.

6. Valvele

Pentru motive de securitate este esential sa inlocuiti valvele de fiecare data cand inlocuiti anvelopele

Valva joaca un rol foarte important in pastrarea etansa a anvelopelor. Are o presiune mare pusa pe ea si se va uza cu timpul, din cauza presiunii fortelor care actioneaza asupra ei, de la rotatia rotii. Aceste forte sunt destul de puternice. La 90 km/h, valva are o forta de tractiune de 1,7 kilograme pe ea. Este esential ca valvele sa fie inlocuite de fiecare data cand anvleopele sunt inlocuite. Acest lucru va contribui la speranta de viata a anvelopelor si la securitatea dumneavoastra.


Tyre valve

S-ar putea dovedi o falsa economie sa compromiteti viata anvelopelor sau chiar securitatea personala, de dragul pretului unui ventil nou. Verificati cu atentie cu furnizorul dumneavoastra de anvelope ca valvele sa fie inlocuite atunci cand se schimba anvelopele.

 

ANVELOPE MICHELIN AUTOMOBILE

Vi le recomandam dupa detaliile automobilului sau dimensiunea anvelopei si nevoile dvs. de conducere.

Articolele dvs. vizualizate recent

Nu exista articole vizualizate recent

  • Autoturisme
  • 4X4/SUV
  • AUTO-RULOTE / UTILITARE
Loader