ANVELOPEANVELOPE TOATE ANVELOPELETOATE ANVELOPELE DealeriDealeri

GHID DE INTRETINERE

Cum verificati nivelul de uzura a anvelopei

Michelin 09 Feb 2011

Cum verificati nivelul de uzura a anvelopei

De ce MICHELIN? Banda de rulare este singura parte a anvelopei care asigura aderenta la sosea. Inaltimea profilului este esentiala pentru siguranta vehiculului dumneavoastra. Adancimea profilului reflecta starea anvelopei. Rularea cu o anvelopa uzata creste riscul de explozie, de acvaplanare si scade capacitatea de deplasare in conditii de iarna. O inaltime mica a profilului in timpul iernii reduce drastic aderenta si controlul vehiculului. Conducatorii vehiculelor dotate cu anvelope a caror inaltime a profilului este mai mica decat limita legala risca sanctiuni contraventionale.

Etapa 1 – Analizarea benzii de rulare

Prima etapa pentru verificarea inaltimii profilului consta in obtinerea unui unghi adecvat de analizare a anvelopelor fata.

- Opriti vehiculul pe o suprafata plana si fara denivelari.
- Trageti frana de mana.
- Intoarceti volanul la 45°, la dreapta sau la stanga, pentru a avea o vedere buna asupra anvelopelor inainte de a le verifica.


Este mai dificil pentru anvelopele din spate, dar acestea pot fi inspectate vizual.

Etapa 2 - Verificarea profilului

Puteti verifica apoi adancimea profilului si starea anvelopei. Nu va bazati doar pe estimarile dumneavoastra: masurati adancimea profilului cu ajutorul unui instrument masurare adancime. Acesta este usor de utilizat, operatiunea durand doar cateva minute.

Anvelopele trebuie sa prezinte o inaltime a profilului de cel putin 1,6 mm pe toata circumferinta si pe o banda centrala formata din trei sferturi din latimea anvelopei. Verificati intotdeauna adancimea profilului in diferite locuri. Toate anvelopele au indicatori de uzura in canelurile principale. Atunci cand nivelul de uzura a profilului ajunge la acelasi nivel cu indicatorul de uzura, anvelopa a atins limita legala si trebuie inlocuita. Nu ezitati sa solicitati informatii de la specialistul in anvelope.

ANVELOPE MICHELIN AUTOMOBILE

Vi le recomandam dupa detaliile automobilului sau dimensiunea anvelopei si nevoile dvs. de conducere.

Articolele dvs. vizualizate recent

Nu exista articole vizualizate recent

  • Autoturisme
  • 4X4/SUV
  • AUTO-RULOTE / UTILITARE
Loader