ANVELOPE R15 PENTRU AUTOTURISMUL TĂU

Nu este încă clar ce dimensiune au anvelopele tale? Pentru a alege dimensiunea corectă a anvelopei MICHELIN®, consultă manualul de utilizare al vehiculului sau verifică ușa din partea șoferului: dimensiunea anvelopei mașinii și informațiile privind indicele de sarcină/viteză se află acolo.

Cum se citește dimensiunea unei anvelope ?

De exemplu, 205/55R17 91V, înseamnă :

  • 205 reprezintă lățimea benzii de rulare (în milimetri)
  • 55 reprezintă înălțimea în comparație cu lățimea în procente
  • R ieste tipul de construcție (R pentru radială, D pentru diagonală și B pentru centură)
  • 17 este diametrul jantei (în inci)
  • 91 este indicele de sarcină
  • V reprezintă indicele de viteză care definește viteza maximă la care se poate merge cu anvelopa
     

Ai identificat dimensiunea anvelopei mașinii tale? Apoi, dă clic pe anvelopa potrivită din tabelul de mai sus și descoperă toate anvelopele Michelin disponibile care se potrivesc vehiculului tău.

tyre size

Identificarea anvelopei potrivite se poate face și prin intermediul selectorului nostru de anvelope. Profită la maximum de expertiza noastră! Expertiza noastră te ajută să găsești cea mai bună anvelopă pentru vehiculul tău și pentru stilul tău de condus.  În funcție de informațiile furnizate, selectorul nostru va afișa anvelopele aprobate de producător, concepute special pentru vehiculul tău, precum și o listă de dimensiuni compatibile cu cele originale.

O altă modalitate de a găsi anvelopa potrivită este aceea de a selecta tipul vehiculului tău sau utilizarea acestuia, sau selectând marca vehiculului.

Dacă ai nevoie de mai multe detalii despre dimensiunile anvelopelor auto, te rugăm să consulți ghidul nostru: cum să alegem anvelopa potrivită?

De la cele mai recente inovații ale noastre, inclusiv MICHELIN CrossClimate 2 până la gama MICHELIN Pilot Sport, toate anvelopele disponibile pot fi găsite pe site-ul nostru.

Ești posesorul unui vehicul electric (EV)? Același lucru este valabil și pentru tine! Toate anvelopele disponibile pentru autovehiculul tău pot fi găsite în secțiunea dedicată vehiculelor electrice.

Michelin dezvoltă, de asemenea, anvelope OE (echipament original) - anvelope care sunt montate pe vehicul în momentul fabricării acestuia. Acesta este un indicator al faptului că s-a acordat o atenție deosebită setului de anvelope și modelului pentru a oferi nivelul de performanță pe care îl așteaptă viitorii proprietari. De exemplu, anvelopele MICHELIN cu marcajul „N” sunt special concepute pentru Porsche, cele cu marcajul „K” sunt special concepute pentru Ferrari, iar cele cu marcajul „T” sunt special concepute pentru Tesla. Anvelopele marcate, concepute pentru diferite modele de mașini, sunt rezultatul muncii de cercetare în colaborare dintre inginerii Michelin și de omologii lor de la producătorul auto.

Este esențial să cunoști dimensiunea corectă a anvelopelor pentru a minimiza riscurile privind siguranța și pentru a obține cele mai bune performanțe în timpul condusului. Alegerea anvelopelor trebuie să respecte, de asemenea, reglementările legale, precum și recomandările producătorului vehiculului.

Michelin recomandă montarea a 4 anvelope identice pe toate cele 4 roți ale vehiculului (cu excepția cazului în care vehiculul tău este echipat inițial cu dimensiuni diferite, față și spate).

Căutarea folosind doar criteriul dimensiunii poate rezulta în opțiuni care nu sunt aplicabile (sau recomandate) pentru vehiculul tău din cauza mai multor factori (inclusiv, dar fără a se limita la dimensiune, indicele de viteză, indicele de sarcină, condițiile de service prevăzute etc.). Te rugăm să soliciți sfatul unui expert.

Ai nevoie de asistență sau ai întrebări? Suntem aici să te ajutăm. Contactează-ne Experții noștri îți stau la dispoziție pentru a-ți oferi cele mai bune sfaturi privind anvelopele.

Mențiuni legale

Indicatorii de sarcină și/sau viteză afișați pot fi ușor diferiți de dimensiunea originală specificată pe eticheta vehiculului. În calitate de profesionist calificat, dealer-ul tău de anvelope te va putea sfătui cu:


1. Informarea în cazul în care indicatorul de sarcină și/sau viteză a anvelopelor de schimb diferă de cea a anvelopelor originale.


2. Determinarea dacă presiunea anvelopelor trebuie ajustată pentru dimensiunea alternativă propusă

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web