4w 357 tire michelin alpin six en us commitment signature square

Proiectul Michelin Romania S.A.
​“Centrală fotovoltaică pentru consumul propriu

Proiect nr. 2021/588827

 


header

Michelin România S.A. a accesat grantul acordat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismul financiar SEE și Norvegian 2014-2021, în cadrul « Programului de Energie din România», pentru proiectul “Centrală fotovoltaică pentru consumul propriu” care va fi demarat la începutul anului 2023.

Grantul finanțat este în valoare de 506.397 Euro și reprezintă 45% din cheltuielile necesare proiectului de generare energie pentru consumul propriu, valoarea totală a proiectului fiind 1.125.327 Euro.

Proiectul constă în dezvoltarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 0.99 MW, în 1.824 de module cu capacitatea de 545 Wp amplasate pe acoperișul unei construcții din uzina Michelin Anvelope Zalău. Producția anuală este estimată la 1.041 MWh pe an. Conform estimărilor, proiectul va permite o reducere a emisiilor de carbon de 318 tone pe an. Termenul stabilit pentru finalizarea lucrărilor este data de 31 decembrie 2023.

Obiectivul proiectului este producția de electricitate pentru consumul propriu pentru punctul de lucru Michelin Anvelope-ZAL, parte din Michelin România S.A., pentru valorizarea surselor de energie regenerabile prin producția de energie verde și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. 

Compania Michelin este dedicată îmbunătățirii sustenabile a mobilității bunurilor și persoanelor prin producția, distribuția și comercializarea de anvelope pentru fiecare tip de vehicul. Grupul Michelin și-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România peste 4.500 de angajați, 3 fabrici, 2 la Zalău și una la Florești, o rețea comercială și un centru de servicii partajate. Începând cu anul 2018, Bucureștiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrală (21 țări).

Cu scopul de a-și reduce impactul asupra mediului, Grupul Michelin s-a angajat să reducă emisiile de carbon de la toate instalațiile sale de producție cu 50% până în 2030 comparativ cu 2010, scopul final fiind de a atinge neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050.

Denumire proiect: Centrală fotovoltaică pentru consumul propriu

Beneficiar: Michelin România S.A. – Punctul de lucru Anvelope – ZAL

Valoarea totală a proiectului: 1.125.327 Euro

Grantul alocat din partea Innovation Norway: 506.397 Euro

 

La finalul lunii octombrie 2023, am reușit să instalăm 40% din panourile fotovoltaice în cadrul proiectului “Centrală fotovoltaică pentru consumul propriu”.

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web