MICHELIN Track Connect FAQ

Cum funcționează sistemul Michelin Track Connect?

Aplicația poate rula în două moduri:
 

-Modul Leisure poate fi utilizat cu toate tipurile de vehicule (indiferent de model, marcă sau anvelopă) pentru a îmbunătăți experiența circuitului cu modul automat de cronometrare și reluare. Acest mod este disponibil în prezent în 26 de țări, având mai mult de 300 de circuite din întreaga lume și pentru mai mult de 6000 de vehicule diferite. Noi țări și circuite sunt adăugate în mod regulat.

-Modul Expert este destinat utilizatorilor cu anvelope MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect si un kit MICHELIN Track Connect. Acest mod permite șoferului să monitorizeze temperatura și presiunea anvelopelor în timp real și oferă recomandări pentru reglarea presiunii anvelopelor pentru a optimiza performanța și echilibrul manevrabilității în funcție de condițiile meteorologice.

Cum funcționează cronometrarea turelor?

Pentru fiecare circuit a fost stabilită o linie de cronometrare. Aplicația geolocalizează vehiculul și declanșează automat cronometrarea la traversarea acestei linii pentru a porni/opri calculul timpului. Pentru ca cronometrarea să fie valabilă, viteza pe un tur trebuie să fie în medie între 60 și 200 km/oră.

Ce smartphone-uri sunt compatibile cu aplicația? 

Pentru sistemele IOS, sunt compatibile toate telefoanele începând cu iPhone 5 configurate cu o versiune minimă IOS 10.0.
Pentru sistemele Android, dispozitivele trebuie să fie compatibile Bluetooth Low Energy (BLE). Telefoanele Samsung sub 3 ani vechime configurate cu o versiune minimă Android 4.3 sunt compatibile.

Ce dimensiuni și anvelope sunt compatibile?

Acest sistem va funcționa cu cele 53 de dimensiuni Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect. Până la sfârșitul anului 2021, acest număr va crește la 55.

Ce vehicule pot utiliza acest sistem?

Pentru a afla dacă Track Connect este compatibil cu tipul vehiculului dumneavoastră, consultați lista celor 270 de vehicule compatibile.

lista celor 270 de vehicule compatibile. (https://dgaddcosprod.blob.core.windows.net/b2c-experience-production/attachments/ckd5que0r03bm01jm9eysi1ro-michelin-track-connect-liste-vehicules-compatibles.pdf)

Cât costă conectarea kitului Michelin Track Connect la anvelopele mele MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect?

Pentru prețul real, contactați distribuitorul local aflat pe lista retailerilor atașată. Kit-ul costă aproximativ jumătate din prețul unui set nou de anvelope Cup 2 pentru mașina dumneavoastră Cu toate acestea, testele au arătat că utilizarea anvelopei în condiții optime poate dubla numărul de ture de înaltă performanță pe circuit. Prin urmare, Connect poate reduce costurile anuale ale anvelopelor de circuit.

Unde puteți găsi sistemul Michelin Track Connect?

Aplicația este disponibilă pentru descărcare din magazinul de aplicații pentru smartphone.

Kitul MICHELIN Track Connect poate fi comandat și instalat la specialiștii auto participanți (vezi lista atașată).

Ce ar trebui să fac prima dată?

Odată ce sistemul a fost instalat și asociat de către dealerul / instalatorul dumneavoastră, tot ce trebuie să faceți este să lansați aplicația și să apăsați butonul START pentru a începe prima sesiune de conducere conectată!

Cum pot profita de soluția MICHELIN Track Connect cu celelalte vehicule ale mele?

Este foarte posibil să profitați de soluția MICHELIN Track Connect pe toate vehiculele dumneavoastră, cu condiția ca celelalte vehicule să fie compatibile cu lista de dimensiuni și să fie echipate cu anvelope MICHELIN Pilot Sport Cup2 Connect.
Pentru a adăuga o altă mașină, trebuie achiziționate doar anvelopele și senzorii, cutia receptorului kitului poate fi reutilizată cu toate vehiculele dumneavoastră
Noul vehicul trebuie declarat în aplicația dumneavoastră (Meniul „My garage”, secțiunea „New car”)

Pot cumpăra numai senzorii?

Da, puteți să cumpărați numai senzorii atunci când nu mai funcționează (durata de viață estimată este de trei ani) sau când doriți să conectați un alt vehicul.

UTILIZAREA APLICAȚIEI: DEPANARE, SFATURI ȘI TRUCURI

Trebuie să creez un cont pentru a putea utiliza sistemul?
Da, acest lucru vă va permite să preluați cu ușurință toate informațiile, în funcție de faptul dacă vă aflați pe smartphone, tabletă sau computer. De asemenea, acest lucru vă va permite să vă păstrați toate datele dacă trebuie să schimbați unul dintre dispozitivele multimedia (smartphone, tabletă sau computer). Utilizarea sistemului nu este posibilă fără a crea un cont.


Cum creez un cont MICHELIN Track Connect?
Tot ce trebuie să faceți este să descărcați aplicația MICHELIN Track Connect, să selectați butonul „Înregistrare” și să introduceți numele, prenumele și adresa de e-mail. Vă creați contul prin validarea acestor informații.


Cum adaug un circuit sau vehiculul meu?

Majoritatea mașinilor sport care participă la zilele de circuit sunt integrate în aplicație. Dacă mașina dumneavoastră nu este unul dintre vehiculele oferite, poți solicita adăugarea acesteia direct în aplicație. În aplicație pot fi selectate numai anvelope originale / dimensiunile originale ale anvelopelor vehiculului. Nu sunt acceptate dimensiuni individuale reglate ale anvelopelor. Pentru a adăuga un circuit, puteți face o solicitare prin partea de contact a aplicației, astfel încât echipele noastre să poată studia cererea.


Ce se întâmplă dacă un circuit pe care îl voi parcurge nu este în aplicație? 
Aveți opțiunea de a solicita crearea acestuia în meniul „Tururi”, secțiunea „Adăugați un tur” sau direct în fila „Contactați-ne” selectând „Nu îmi găsesc circuitul”. Puteți utiliza sistemul în modul Șosea pentru a monitoriza temperatura și presiunea de umflare a anvelopelor.


Cum se declară senzorii în aplicație? 
Acest pas se face la configurarea vehiculului în aplicație. Meniul „Garajul meu”, selectați un vehicul existent sau configurați un vehicul nou. Coborâți la vizualizarea în plan a vehiculului în jurul căreia există 4 câmpuri. Fiecare câmp reprezintă o anvelopă. Atingeți-l pe oricare pentru a începe asocierea senzorilor. Dacă sunteți profesionist și aveți o cutie ATEQ, selectați Modul Automat, altfel selectați Modul Manual.
Pentru modul Automat, selectați prima anvelopă pentru care doriți să declarați senzorul. Cadranul din stânga față pentru anvelopa din stânga față, de exemplu. Unitatea ATEQ este capabilă să trezească senzorul din interiorul anvelopei, forțându-l să se identifice. Tocmai ați citit identificatorul senzorului prezent în anvelopa din stânga față a vehiculului. Procedați în același mod pentru celelalte 3 roți și validați configurația dumneavoastră.
Pentru modul Manual, selectați prima anvelopă pentru care doriți să declarați senzorul. Cadranul din stânga față pentru anvelopa din stânga față, de exemplu. Dezumflați anvelopa cu câteva psi până când senzorul din interiorul anvelopei se trezește și se identifică. Tocmai ați citit identificatorul senzorului prezent în anvelopa din stânga față a vehiculului. Procedați în același mod pentru celelalte 3 roți și validați configurația dumneavoastră. Asigurați-vă că reumflați corect anvelopele la presiunile de umflare la rece ale producătorului.


Ce trebuie să fac dacă receptorul nu funcționează?

Verificați dacă priza brichetei funcționează și dacă conexiunea este bună. Atunci când este activat, pe colțul receptorului trebuie să observați o lumină albastră.


Contează poziția receptorului în vehicul?

Este important să vă asigurați că receptorul este plasat în centrul vehiculului, echidistant față de cele 4 roți. Vă sfătuim să plasați receptorul între scaunul șoferului și scaunul pasagerului. Aceasta poziție optimizează calitatea recepției informațiilor transmise de senzorii aflați în anvelope. Dacă receptorul nu se află în centrul mașinii, este posibil ca o parte din informațiile de la anvelope să nu fie primite corect.


Cum știu că receptorul funcționează? 

Pentru a funcționa, receptorul trebuie să fie conectat utilizând unul dintre cablurile de alimentare furnizate în kit la o priză de 5V (brichetă sau USB) din vehicul. Odată conectat, un indicator luminos alb luminează intermitent, indicând faptul că unitatea receptorului este pornită. Un indicator luminos albastru continuu înseamnă că senzorii și aplicația telefonului comunică.

Bine de știut

Senzorii rezistă la orice viteză?
Senzorii au fost proiectați pentru utilizarea pe circuit.
 
Trebuie să cumpăr anvelopele și pachetul conectat în aceeași zi? 

Nu. Senzorii pot fi montați oricând pe anvelope Michelin Connect. Cu toate acestea, dacă se vor folosi anvelope existente, acestea vor trebui scoase de pe janta roții pentru a instala senzorii.  Cu toate acestea, cel mai mare beneficiu al sistemului Connect este obținut atunci când îl utilizați în anvelope noi pentru a optimiza performanța și longevitatea de la început.

Desigur, deoarece kitul poate fi refolosit de la un set de anvelope la altul, pot fi achiziționate separat anvelope MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect de schimb ulterioare.

Cine se ocupă de inițializarea sistemului?
Profesionistul responsabil cu distribuirea și instalarea soluției MICHELIN Track Connect este, de asemenea, responsabil pentru inițializarea și asocierea acesteia.
 
Sistemul este garantat?
Senzorii și cutia receptorului sunt garantate timp de 2 ani. Cu alte cuvinte, dacă senzorii sau receptorul se defectează în termen de 24 de luni de la inițializarea soluției, aceste elemente vor fi înlocuite cu unele noi.
Accesoriile suplimentare, cum ar fi suportul pentru telefon, cablurile de alimentare pentru cutia receptorului sau adaptorul pentru brichetă / USB nu sunt supuse niciunei garanții comerciale.


Sistemul este reutilizabil odată ce anvelopele s-au uzat?
Senzorii pot fi reutilizați de la un set de anvelope la altul, cu condiția ca anvelopele achiziționate să fie compatibile cu sistemul.


Care este durata de viață a sistemului (senzori, receptor etc.)?
Nu există o limită specifică a duratei de viață a receptorului, atâta timp cât nu este supus șocurilor și dacă este depozitat în condiții normale (uscat, la temperaturi cuprinse între -20°C și +35°C). Senzorii sunt echipați cu o baterie cu o durată de viață estimată de 3 ani (garanție comercială de 2 ani). Bateria cu litiu a senzorului nu poate fi înlocuită. 


Michelin Track Connect poate înlocui sistemul TPMS al mașinii mele?
Nu, soluția MICHELIN Track Connect nu înlocuiește dispozitivul de siguranță și reglementare montat standard pe vehicul. Soluția MICHELIN Track Connect este un dispozitiv auxiliar care oferă sfaturi suplimentare cu privire la presiunea și temperatura de umflare a anvelopelor.


Anvelopele echipate cu senzori trebuie depozitate în condiții speciale? 
Nu există niciun motiv pentru a depozita anvelopele MICHELIN Pilot Sport Cup 2 Connect diferit de anvelopele standard. Rețineți că condițiile ideale de depozitare sunt într-o cameră în care temperatura este stabilă și moderată, protejată de lumină, umezeală și strivire.


Senzorii pot fi actualizați?
Nu, în prezent nu este planificat ca senzorii să poată fi actualizați fără a fi înlocuiți. 


Receptorul poate fi actualizat? 

Când receptorul poate fi actualizat, aplicația îl detectează și se oferă să efectueze o actualizare din ecranul cu detaliile vehiculului, în secțiunea „Garajul meu”. 


 Bateria senzorilor poate fi înlocuită?
Nu, senzorul conține o baterie cu litiu care nu poate fi înlocuită.


 Senzorii sunt sensibili la frig sau căldură?
Senzorii sunt adecvați pentru condițiile de utilizare pe pistă. Orientativ, temperatura maximă de funcționare este limitată la 120°C.


Ce trebuie să fac cu senzorii la sfârșitul vieții lor, există un canal de reciclare?
Senzorul conține o baterie cu litiu care nu poate fi înlocuită. Acesta trebuie predat unui dealer autorizat de piese auto sau unui punct de colectare centralizat autorizat pentru eliminare, pentru a proteja mediul și a preveni încălcarea legilor aplicabile. În conformitate cu Directiva Europeană 2006/66 / CE pentru piața europeană, produsele trebuie colectate la sfârșitul vieții lor utile, astfel încât bateriile cu litiu pe care le conțin să poată fi demontate și reciclate. 


 Trebuie să îmi asociez din nou telefonul și receptorul de fiecare dată când îl folosesc?
Nu, tehnologia utilizată, Bluetooth Low Energy sau Bluetooth 4.0, necesită asociere doar atunci când sistemul este inițializat, când este pornit pentru prima dată (meniul Configurare din aplicația „Garajul meu”, secțiunea „Receptor”). Ulterior, telefonul și cutia receptorului se vor reconecta automat de fiecare dată când aplicația este pornită, cu condiția ca Bluetooth-ul telefonului să fie activat și receptorul să fie pornit.


 Ce se întâmplă dacă îmi schimb telefonul?
Schimbarea telefonului implică reinstalarea aplicației pe noul telefon. Toți parametrii inerenți ai vehiculului (vehiculelor), inclusiv datele referitoare la poziția senzorilor, sunt stocați în contul dumneavoastră Re-asocierea cu cutia receptorului nu este necesară, referința acestuia din urmă fiind stocată în datele contului dumneavoastră După ce aplicația a fost reinstalată pe noul telefon, selectați „Conectare”, introduceți datele de conectare și parola pentru contul dumneavoastră Apoi veți recupera toate informațiile.


Ce se întâmplă dacă telefonul nu detectează receptorul?
Primul lucru pe care trebuie să îl verificați este că Bluetooth-ul telefonului este pornit și receptorul este pornit. Pentru aceasta, trebuie să fie conectat la o sursă de alimentare. Un indicator luminos alb intermitent vă indică faptul că unitatea receptorului este pornită. 
Dacă Bluetooth-ul telefonului este activat corect, acest tip de defecțiune poate fi rezolvat prin eliminarea asocierii telefonului și a cutiei receptorului. În acest caz, va trebui să asociați din nou telefonul și cutia. Pentru a face acest lucru, porniți aplicația, accesați meniul „Garajul meu”, secțiunea Receptor, asigurați-vă că receptorul este pornit și reporniți scanarea dispozitivelor Bluetooth din apropiere. Ar trebui să apară referința receptorului. Selectați-o. Telefonul și receptorul sunt asociate. 
Dacă acest lucru nu funcționează, deconectați cutia receptorului timp de 1 minut, reporniți telefonul și repetați procedura de asociere explicată mai sus.


Ce se întâmplă dacă una dintre anvelopele dumneavoastră se deteriorează?
Solicitați sfatul unui profesionist în anvelope. Repararea anvelopei ar putea fi posibilă. Dacă reparația implică demontarea anvelopei, asigurați-vă că senzorul nu este scos atunci când anvelopa este remontată pe jantă.


Ce se întâmplă dacă trebuie să vă schimbați anvelopele?
Deoarece senzorii dumneavoastră sunt reutilizabili (în limita autonomiei bateriei, în jur de 3 ani), va trebui să înlocuiți anvelopele la unul dintre punctele de vânzare care fac parte din rețeaua aprobată pentru a distribui soluția și, astfel, să beneficiați de kitul MICHELIN Track Connect pe noile anvelope.


Pot lăsa receptorul alimentat permanent?
Da, dar aveți grijă dacă portul USB sau bricheta este conectată permanent la +12V, există riscul de a vă descărca bateria dacă rămâneți în modul de parcare pentru o perioadă lungă de timp.

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web