car edito safe riding tips and advice

Am o anvelopă cu presiune scăzută sau o anvelopă dezumflată

Simptom: anvelopă dezumflată

car edito infographic flat tyre tips and advice

Diagnostic: Deteriorare a anvelopei care necesită reparare

  • Majoritatea penelor sau tăieturilor până la 6 mm limitate la banda de rulare pot fi reparate de o persoană calificată în anvelope folosind proceduri aprobate în industrie.
  • O reparare direct pe roată nu este sigură și este periculoasă, deoarece după o pană trebuie cercetat interiorul unei anvelope.

 

Soluție:

  • Repararea corespunzătoare a unei anvelope cu structură radială (majoritatea anvelopelor) include punerea unei petic de cauciuc pe căptușeala interioară a unei anvelope și o umplutură de cauciuc pentru gaură.
  • Nu încercați să reparați anvelope cu pene mai mari de 6mm ale benzii de rulare sau cu flancul deteriorat. De asemenea, nu reparați anvelope care sunt uzate mai mult de 1.6 mm adâncime a benzii de rulare.
  • Înlocuiți anvelopa deteriorată cu o anvelopă de rezervă - dar mai întâi aveți grijă să verificați flancul anvelopei de rezervă pentru a avea presiunea corespunzătoare, viteza și limitările privind distanța parcursă. Duceți mașina la o persoană calificată privind anvelopele pentru o inspecție.

Simptom: anvelope cu presiune scăzută

Diagnostic: Presiune scăzută

  • Reduce durata de viață a benzii de rulare pe marginile exterioare (sau a umerilor) al anvelopei
  • Generează căldură excesivă, ceea ce reduce durabilitatea anvelopelor și poate duce la fisurarea anvelopelor
  • Reduce economisirea de combustibil printr-o rezistență crescută la învârtire

 

Soluție:

Introduceți aer în anvelopă până ajunge la presiunea corespunzătoare (conform aparatului de măsurare a presiunii anvelopelor).

Pentru a afla presiunea de aer corespunzătoare, consultați manual vehiculului sau găsiți recomandările pe abțibildul de pe ușă.

car edito infographic soft tyre tips and advice
Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web