banniere-reglementation-france

Condusul pe timp de iarnă - Întrebări frecvente

Utilizare:

Când ar trebui să verific presiunea pneurilor mele?

Presiunea anvelopelor de iarnă trebuie verificată cel puțin o dată pe lună. Trebuie să vă gândiți, de asemenea, să le verificați înainte de a începe o călătorie lungă sau ori de câte ori vehiculul este foarte încărcat. Pentru a vă asigura că valoarea este atât precisă, cât și fiabilă, anvelopele de iarnă trebuie să fi parcurs mai puțin de 3 km. 

Cum îmi pot proteja corespunzător anvelopele de iarnă pe timpul verii?

La temperaturi mai mari de 7°C, trebuie să înlocuiți anvelopele de iarnă cu anvelope de vară. Înainte de a vă depozita anvelopele de iarnă pentru vară, asigurați-vă că le verificați starea. Anvelopele crăpate nu își fac treaba atât de bine, chiar dacă acestea nu și-au atins limita de uzură. De asemenea, trebuie să verificați cu regularitatea alinierea anvelopelor.

Unde trebuie să îmi depozitez anvelopele de iarnă?

Anvelopele de iarnă trebuie să fie depozitate în mod corespunzător pentru a le proteja și a fi pregătite pentru următoarea utilizare. 

 

Ideal ele trebuie depozitate în:

 

  • O zonă curată, uscată, cu temperatură moderată și ventilată, ferite de lumina directă a soarelui și de elemente.
  • Ferite de substanțe chimice, solvenți sau uleiuri care pot deteriora cauciucul.
  • Ferite de orice ar putea străpunge cauciucul (cuie, cioburi, etc.).
  • Ferite de orice sursă de căldură, flăcări, obiecte care ard sau echipamente  care ar putea provoca degaja scântei sau supratensiuni.
  • Departe de orice sursă de ozon (transformatoare, motoare electrice, stații de sudură, etc.). 
  • Ferite de orice ar putea strivi anvelopele.

Cum trebuie să îmi depozitez anvelopele de iarnă?

Dacă aveți suficient spațiu în garaj, puteți depozita anvelopele de iarnă stivuite, de preferință pe paleți într-un loc unde nu vor fi strivite.
Înălțimea stivei nu trebuie să depășească 1.20 m.

Dacă nu aveți suficient spațiu acasă pentru vă depozita anvelopele în mod convenabil, aveți în vedere faptul că majoritatea distribuitorilor de anvelope oferă un serviciu de depozitare a anvelopelor (hotel de anvelope).
Întrebați distribuitorul dumneavoastră local dacă oferă această posibilitate.

 

Dacă anvelopele de iarnă au deja jante atașate și aveți spațiu pentru a le depozita, așezați anvelopele umflate în poziție verticală sau așezați-le una lângă cealaltă pe rafturi, într-un singur strat.

O altă soluție este să lăsați depozitarea și îngrijirea anvelopelor de iarnă în seama unui profesionist, cum ar fi distribuitorul de anvelope.

Cum îmi depozitez anvelopele montate pe jante?

Dacă anvelopele de iarnă au deja jante atașate și aveți spațiu pentru a le depozita, cel mai bine este să așezați anvelopele umflate în poziție verticală sau să le așezați una lângă alta pe rafturi, într-un singur strat.

O altă soluție este să lăsați depozitarea și îngrijirea anvelopelor de iarnă în seama unui profesionist, cum ar fi distribuitorul de anvelope.

 

Anvelopele de iarnă se uzează mai mult decât anvelopele de vară?

Contrar opiniei populare, pentru majoritatea mărcilor, anvelopele de iarnă utilizate în condiții de iarnă nu se uzează mai repede decât anvelopele de vară folosite în timpul lunilor de vară.

Datorită tehnologiilor avansate, anvelopele de iarnă de înaltă performanță din gama Michelin sunt garantate să reziste aproape la fel de mult timp ca anvelopele de vară

Cât de des să verific uzura anvelopelor de iarnă?

Indiferent de tipul anvelopei este recomandat să verificați periodic starea anvelopelor, de exemplu ca parte a întreținerii de rutină a vehiculului.

Cât de des să înlocuiesc anvelopele de iarnă?

Ca și anvelopele de vară și anvelopele all-season, anvelopele de iarnă pot fi utilizate până când gradul de uzură atinge indicatorul legal al benzii de rulare aflat pe suprafața de rulare a anvelopei. În România, acesta este 1.6 mm de adâncime a benzii de rulare.

Înlocuirea anvelopelor devreme are un impact semnificativ asupra mediului.

Vă asigurăm că Michelin se angajează să proiecteze anvelope cu o durată de viață considerabilă, care au performanțe la standarde ridicate in tot acest timp. După ce a fost atins indicatorul de uzură legală, este timpul să înlocuiți anvelopele.

Ca o măsură de precauție, chiar dacă starea lor generală pare bună la prima vedere și nu a fost atins indicatorul de uzură legală, Michelin recomandă înlocuirea anvelopelor la fiecare zece ani.

Pot alege o anvelopă de iarnă cu un indice de viteză al anvelopei mai redus decât cel recomandat de producător?

Da. În cazul în care vehiculul este echipat cu anvelope de iarnă marcate (M+S și 3PMSF), iar indicele de viteză al anvelopei este mai mic decât viteza maximă a mașinii, acestea pot fi montate atât timp cât în câmpul vizual al șoferului este lipit un autocolant care indică noua viteză maximă.

De exemplu: o mașină cu o viteză maximă de 205 km/h ar fi în mod normal echipată cu anvelope care au un indice de viteză de H. Dacă în schimb dotați mașina cu anvelope de iarnă marcate M+S sau 3PMSF și cu un indice de viteză T, trebuie să utilizați un autocolant care indică faptul că viteza maximă pentru această mașină este de 190 km/h.

 

Cât de des trebuie să verific presiunea pneurilor?
Presiunea anvelopelor de iarnă trebuie verificată cel puțin o dată pe lună. Trebuie să vă gândiți, de asemenea, să le verificați înainte de a începe o călătorie lungă sau ori de câte ori vehiculul este foarte încărcat. Pentru obține o valoare precisă și fiabilă, anvelopele de zăpadă trebuie să fi parcurs mai puțin de 3 km.

 

Care este cel mai bun mod de a proteja anvelopele de iarnă în timpul verii?
La temperaturi mai mari de 7°C, trebuie să înlocuiți anvelopele de iarnă cu anvelope de vară. Înainte de a vă depozita anvelopele de iarnă pentru vară, asigurați-vă că le verificați starea. Anvelopele crăpate nu își fac treaba atât de bine, chiar dacă acestea nu și-au atins limita de uzură. De asemenea trebuie să verificați cu regularitatea alinierea anvelopelor.

Verificați presiunea anvelopelor - www.michelin.fr/hiver/quelle-pression-pneus-hiver

Sunt legale anvelopele cu crampoane?

Utilizarea anvelopelor cu crampoane este prezentată într-o hotărâre formalizată la 18 iulie 1985. Utilizarea lor este permisă din sâmbătă care precede 11 noiembrie până în ultima duminică din martie. Viteza este limitată la 90 km/h, sau 60 km/h prin excepții locale. Un semn „anvelope cu crampoane“ trebuie să fie afișat în partea din stânga spate a vehiculului.

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web
IE
firefox 66+
chrome 72+
edge 17+
safari 12+
opera 58+