ANVELOPEANVELOPE TOATE ANVELOPELETOATE ANVELOPELE DealeriDealeri

Când să montați anvelope de iarnă?

De ce să așteptați să vă prindă viscolul pentru a vă monta anvelopele de iarnă ? Descoperiți regula de aur pe care să o urmați referitor la anvelopele de iarnă : când temperatura scade sub +7˚C, este timpul să schimbați cu anvelopele de iarnă.

Când ar trebui să montați anvelopele de iarnă?

Vremea a devenit din ce în ce mai imprevizibilă și iarna se poate transforma brusc în mai aspră. Deci, de ce să riscați la drum având un set greșit de anvelope? Pentru a evita acest lucru, trebuie doar să urmați o singură regulă: atunci când temperatura scade constant sub + 7 ° C, este timpul să schimbați cu anvelopele de iarnă.

De ce trebuie să îmi schimb anvelopele din octombrie până în aprilie?

Această perioadă corespunde cu o scădere a temperaturii sezoniere în România. Prin urmare, acesta este un bun indicator pentru când să se facă trecerea de la anvelopele de vara la cele de iarnă. Atunci când temperatura medie exterioară scade în mod constant sub + 7 ° C, anvelopele de vară devin mai puțin performante. Este timpul să utilizați anvelopele de iarnă certificate. Aceste anvelope au compuși de cauciuc care rămân moi la temperaturi joase și o sculptură extrem de canelata care asigură o performanță optimă pe drumuri reci.

Sunt obligatorii anvelopele de iarnă?

În România, anvelopele de iarnă sunt o cerință legală, în cazul conducerii autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, dar și în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto. În acest ultim caz, este obligatorie și utilizarea lanțurilor sau alte echipamente antiderapante certificate. Nerespectarea acestor reguli se pedepsește cu reținerea talonului auto, la care se adaugă și o amendă.

Este obligatoriu să aveți anvelope de iarnă în multe alte țări europene, pe parcursul mai multor luni de iarnă (Austria, Estonia, Finlanda, Islanda,). Așa că, verificați legile și reglementările înainte de trecerea frontierelor!

Un ultim sfat pentru călătorie

Odată ce anvelopele de iarna sunt montate, ar trebui să verificați presiunea aerului din fiecare pneu în fiecare lună. Dacă setați presiunea într-un mediu cald, se adaugă 0,2 bari (3 psi) la presiunea recomandata de producătorul vehiculului pentru corectarea variațiilor cauzate de temperaturile negative.

VEDEȚI MAI MULTE SFATURI

Ponturile experților noștri cu privire la anvelopele de iarnă

Ce anvelope de iarnă sa alegeți pentru a conduce în siguranță? - Michelin
Ce anvelope de iarnă sa alegeți pentru a conduce în siguranță? - Michelin

Atunci când nu sunteti un specialist, poate fi greu să înțelegeti diferența dintre anvelopele de iarnă şi cele de vară. Să descoperim cu acest ghid rapid care dintre ele sunt mai potrivite pentru nevoile dumneavoastră.

Citiți mai mult
Cum să alegeți anvelopele de iarnă?
Cum să alegeți anvelopele de iarnă?

Așadar, v-ați decis să investiti în anvelope de iarnă, dar nu sunteti destul de sigur cum să alegi modelele potrivite. Uşor! Trebuie doar să urmați sfaturile noastre pentru a face cea mai bună decizie.

Citiți mai mult

Mai multe sfaturi și videoclipuri

Ponturi pentru a vă echipa autovehiculul și a conduce pe timp de iarnă
Toate sfaturile noastre cu privire la iarnă
Ponturi pentru o mai bună folosire a anvelopelor de iarnă
Totul despre anvelopele de iarnă
Iarna mea cu Michelin Fiți în siguranță iarna

GĂSEȘTE ANVELOPA MICHELIN POTRIVITĂ PENTRU MAȘINA MEA

  • Autoturisme
  • 4X4/SUV
  • AUTO-RULOTE / UTILITARE
Loader