ANVELOPEANVELOPE TOATE ANVELOPELETOATE ANVELOPELE DealeriDealeri

Cum să verificați uzura anvelopelor de iarnă?

Este important să verificați adesea uzura anvelopelor dumneavoastră pentru a păstra siguranța vehiculului dvs. Regăsiți mai jos câteva răspunsuri la întrebările pe care le-ați putea avea cu privire la acest subiect.

Anvelopele de iarnă se uzează mai repede decât cele de vară?

Nu, anvelopele de iarnă nu se uzează mai repede decât celelalte. Cauciucul este într-adevăr diferit, însă este comparabil în durabilitate.

Când trebuie să verific uzura anvelopelor mele de iarnă?

Aspectul anvelopei dumneavoastră trebuie verificat în mod regulat, spre exemplu în timpul reviziei mașinii. După 5 ani, un specialist în anvelope ar trebui să vă verifice anvelopele în fiecare an. După 10 ani, anvelopele trebuie înlocuite.

Când trebuie să înlocuiesc anvelopele de iarnă?

Anvelope de iarnă ar trebui să fie înlocuite atunci când se atinge indicatorul legal de uzură a benzii de rulare (1.6mm adâncimea rămasă a benzii de rulare). In plus, pentru anvelopele de iarna MICHELIN, un marcaj sub forma unui fulg de zăpadă de pe flancul anvelopei indică amplasarea unui indicator de uzură la 4mm adâncimea rămasă a benzii de rulare. Acest indicator de uzură intermediar este util pentru a sprijini utilizatorii din unele țări europene cu reglementari specială pentru iarnă. Cu toate acestea, datorită striațiilor 3D MICHELIN pe adâncimea completă a benzii de rulare, anvelopele de iarnă Michelin isi mențin performanțele lor de iarnă la un nivel sub acest indicator.

Un ultim sfat pentru călătorie

Atunci când conduceți cu anvelope de iarnă pe vreme rece, ar trebui să verificați presiunea cel puțin o dată pe lună. Nu reduceți presiunea atunci când umflați, întrucât vă poate afecta performanțele la condus. Spre exemplu, dacă o anvelopă are o presiune de 2 bari (29 psi) la 20˚ C, presiunea nu poate fi decât de 1.8 bari (26 psi) la 0˚ C.

VEDEȚI MAI MULTE SFATURI

Ponturile experților noștri cu privire la anvelopele de iarnă

Ce presiune să puneți în anvelopele de iarnă?
Ce presiune să puneți în anvelopele de iarnă?

Presiunea anvelopelor este o componentă foarte importantă a siguranței unei mașini. Citiţi mai departe pentru a descoperi cum să setați presiunea corectă pentru anvelopele de iarnă.

Citiți mai mult
Cum se depozitează anvelopele de iarnă?
Cum se depozitează anvelopele de iarnă?

Depozitarea în mod corect a anvelopelor de iarnă este importantă pentru a evita deteriorarea acestora. Iată câteva sfaturi din cele mai bune practici pentru depozitarea anvelopelor de iarnă.

Citiți mai mult

Mai multe sfaturi și videoclipuri

Ponturi pentru a vă echipa autovehiculul și a conduce pe timp de iarnă
Toate sfaturile noastre cu privire la iarnă
Ponturi pentru o mai bună folosire a anvelopelor de iarnă
Totul despre anvelopele de iarnă
Iarna mea cu Michelin Fiți în siguranță iarna

GĂSEȘTE ANVELOPA MICHELIN POTRIVITĂ PENTRU MAȘINA MEA

  • Autoturisme
  • 4X4/SUV
  • AUTO-RULOTE / UTILITARE
Loader