ANVELOPEANVELOPE TOATE ANVELOPELETOATE ANVELOPELE DealeriDealeri

Care este legislația anvelopelor de iarnă în România?

În Europa, fiecare țară are cerințe legale specifice în ceea ce privește utilizarea anvelopelor de iarnă. Anvelopele de iarnă sunt necesare în mod legal în România.

De ce este obligatoriu să aveți anvelope de iarnă?

Există mai multe motive care explică de ce anvelopele de iarnă sunt obligatorii în România. Cel mai evident este faptul că, în multe părți ale țării, iarna condițiile meteorologice reci sunt atât de dure încât este necesară montarea acestor anvelopelor de iarnă.

Prin montarea anvelopelor de iarnă vă puteți deplasa în condiții de siguranță la temperaturi scăzute, deoarece acestea asigură o aderență superioara și o manevrabilitate sporită, reducănd distanța de frânare în timpul iernii. În România, există o reglementare legislativă în acest sens care are ca scop creșterea siguranței rutiere și care impune montarea anvelopelor de iarnă. Este obligatoriu să se utilizeze anvelopele de iarnă în cazul conducerii autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, dar și în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto. În acest ultim caz, este obligatorie și utilizarea lanțurilor sau alte echipamente antiderapante certificate.

Conform legislației, în România, în sezonul rece, utilizarea cauciucurilor de iarnă nu este condiţionată de o anumită perioadă de timp, ci doar de starea carosabilului. Se recomandă a se schimba anvelopele de vara cu cele de iarna la temperaturi sub 7° C.Un ultim sfat pentru călătorie

Dacă doriți să evitați orice probleme cu asigurătorul, asigurați-vă că anvelopele de iarnă sunt montate corect, în conformitate cu specificațiile vehiculului dumneavoastră.

VEDEȚI MAI MULTE SFATURI

Ponturile noastre cu privire la anvelopele de iarnă

Care este legislația anvelopelor de iarnă în străinătate?
Care este legislația anvelopelor de iarnă în străinătate?

În Marea Britanie, anvelopele de iarnă nu sunt obligatorii. Dar sunteți sigur că sunteți la curent cu reglementările din Europa pentru următoarea călătorie la schi?

Citiți mai mult
Când să montați anvelopele de iarnă?
Când să montați anvelopele de iarnă?

De ce să așteptați să fiți blocat într-o furtună de zăpadă pentru a vă monta anvelopele de iarnă? Descoperiți regula de aur pe care să o urmăriți în ceea ce privește anvelopele de iarnă: atunci când temperatura scade sub + 7 ° C, este timpul să schimbati anvelopele cu cele de iarnă.

Citiți mai mult

Mai multe sfaturi și videoclipuri

Ponturi pentru a vă echipa autovehiculul și a conduce pe timp de iarnă
Toate sfaturile noastre cu privire la iarnă
Ponturi pentru o mai bună folosire a anvelopelor de iarnă
Totul despre anvelopele de iarnă
Iarna mea cu Michelin Fiți în siguranță iarna

GĂSEȘTE ANVELOPA MICHELIN POTRIVITĂ PENTRU MAȘINA MEA

  • Autoturisme
  • 4X4/SUV
  • AUTO-RULOTE / UTILITARE
Loader