ANVELOPEANVELOPE TOATE ANVELOPELETOATE ANVELOPELE DealeriDealeri

Pot folosi anvelope de iarnă în timpul verii?

Poate fi tentantă circularea doar cu un singur set de anvelope de iarnă tot anul, însă este cu adevărat o soluție bună ?

Când am nevoie de anvelope de iarnă?

În România, este obligatoriu să se utilizeze anvelopele de iarnă în cazul conducerii autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, dar și în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto. În acest ultim caz, este obligatorie și utilizarea lanțurilor sau alte echipamente antiderapante certificate.

Conform legislației, în România, în sezonul rece, utilizarea cauciucurilor de iarnă nu este condiţionată de o anumită perioadă de timp, ci doar de starea carosabilului. Se recomandă a se schimba anvelopele de vara cu cele de iarna la temperaturi sub 7° C.

Care sunt dezavantajele utilizării anvelopelor de iarnă în timpul verii?

Anvelopele de vară garantează performanță maximă în siguranță în timpul verii, fie pe drumuri umede sau uscate. Ca o ilustrare, frânarea de la 80 la 0 kph între 11 și 26˚C, pe drumuri umede, va dura cu 4 m mai puțin cu anvelopele de vară decât cu cele de iarnă. Pe drum uscat, frânarea de la 50 la 0 kph în aceleași condiții de temperatură va dura cu 1,5 m mai puțin cu anvelopele de vară decât cu cele de iarnă.

Test realizat de către TÜV SÜD în 2013 pe dimensiunea 205/55 16 H.

Cu toate acestea, există un model certificat de anvelopă de iarnă pe care o puteți folosi pe parcursul verii: MICHELIN CrossClimate. Este prima anvelopă de vară cu certificare de iarnă. Este cea mai bună opțiune pentru șoferii care se confruntă cu schimbări bruște și au adesea de a face cu căderi de zăpadă.

Un ultim sfat pentru călătorie

Știați că presiunea în anvelope scade odată cu temperatura? De exemplu, dacă o anvelopă are o presiune de 2 bari (29 psi) la 20 ° C, presiunea nu poate fi decât de 1,8 bari (26 psi) la temperatura de 0 ° C. De aceea este foarte important să se verifice presiunea, cel puțin o dată pe lună.

VEDEȚI MAI MULTE SFATURI

Ponturile noastre cu privire la anvelopele de iarnă

Diferența dintre anvelopele de iarnă și cele de vară
Diferența dintre anvelopele de iarnă și cele de vară

Atunci când nu sunteti un specialist, poate fi greu să înțelegeti diferența dintre anvelopele de iarnă şi cele de vară. Să descoperim cu acest ghid rapid care dintre ele sunt mai potrivite pentru nevoile dumneavoastră.

Citiți mai mult
Ce reprezintă anvelopele pentru toate anotimpurile?
Ce reprezintă anvelopele pentru toate anotimpurile?

Anvelopele pentru toate anotimpurile pot fi folosite pentru condusul pe tot parcursul anului, dar ele nu sunt singura opțiune.

Citiți mai mult

Mai multe sfaturi și videoclipuri

Ponturi pentru a vă echipa autovehiculul și a conduce pe timp de iarnă
Toate sfaturile noastre cu privire la iarnă
Ponturi pentru o mai bună folosire a anvelopelor de iarnă
Totul despre anvelopele de iarnă
Iarna mea cu Michelin Fiți în siguranță iarna

GĂSEȘTE ANVELOPA MICHELIN POTRIVITĂ PENTRU MAȘINA MEA

  • Autoturisme
  • 4X4/SUV
  • AUTO-RULOTE / UTILITARE
Loader