ANVELOPEANVELOPE TOATE ANVELOPELETOATE ANVELOPELE DealeriDealeri

Extinderea duratei de viata a anvelopelor

Extinderea duratei de viata a anvelopelor

 • Pentru o cursa de 24 de ore, daca vremea se schimba, cum trebuie ajustata presiunea pentru a prelungi durata de viata a anvelopelor?
  Indiferent daca anvelopele sunt moi, medii sau dure, durata de viata a acestora poate varia foarte mult. Acest lucru se datoreaza mai multor factori care influenteaza performanta, precum vremea, temperatura si starea pistei, dar si stilul de condus. In cursa de 24 de ore de la Le Mans, ajutand echipele sa aleaga anvelopele potrivite, Michelin a doborat in ultimii ani recordurile de longevitate. In 2011, Audi R18 TDI a finalizat cinci sesiuni – 750 km – cu un singur set de anvelope, care au ajutat echipa sa castige. In 2008, Aston Martin LMGT1 a parcurs 87 de tururi de pista cu acelasi set de anvelope pentru ploaie, in total 1.231 km.

  Presiunea corecta, ajustata in functie de temperatura pistei si conditiile meteo, a asigurat masinii cele mai bune performante si a crescut longevitatea anvelopelor. Daca presiunea este incorecta, anvelopele se uzeaza rapid, vizibil, iar aderenta scade simtitor.

  Inginerii Michelin verifica regulat temperatura pistei si colaboreaza permanent cu echipele, recomandandu-le presiunea optima. Cu alte cuvine, anvelopele sunt alese in functie de vreme si de temperatura pistei. Daca temperatura pistei este crescuta, sunt preferate anvelopele mai dure, in timp ce anvelopele moi sunt preferate pentru pistele cu temperatura mai scazuta.

  06/2013 - Sport tyres - club911.net
 • Cum pot extinde durata de viata a unei anvelope utilizate pe pista?
  Cresteti viteza progresiv si dupa cateva tururi rapid parcurgeti cateva tururi de racire. Doua sesiuni de cate patru tururi vor uza mai putin anvelopele decat o va face o singura sesiune de opt tururi de pista.
 • Pe langa rularea atenta, cum altfel pot extinde viata anvelopelor mele?
  Sunt multe aspecte de luat in considerare. Longevitatea anvelopelor este afectata de presiune, gropi, distrugeri, uzura cauciucului, vreme, nivelul de intretinere, supraincarcarea masinii, viteza excesiva si multe altele. De regula, degradarea anvelopelor este accelerata de trei factori: distrugeri, intretinere necorespunzatoare si conditii climatice. Din acest motiv, durata de viata a unei anvelope nu poate fi anticipata. Anvelopele Michelin sunt concepute sa ofere performante optime pentru durate mari de timp. Cu toate acestea, daca nu sunt intretinute corect, exista posibilitatea ca anvelopele sa se uzeze prematur si sa se distruga. Astfel, siguranta in deplasare este afectata.

  Pentru detalii, consultati ghidul de intretinere si sfaturile noastre privind modul de deplasare.

  06/2013 - Sport tyres - club911.net
 • Care este cel mai bun mod de depozitare a anvelopelor?
  Anvelopele trebuie depozitate intr-un spatiu curat, uscat si bine ventilat. Temperatura trebuie sa fie stabila si anvelopele trebuie protejate de lumina directa a soarelui, de ploaie, solventi sau surse directe de caldura. Daca anvelopele raman depozitate mai mult de o luna si daca dimensiunea lor permite, asezati anvelopele una peste alta, schimbandu-le periodic ordinea.

  10/2013 - From the circuit to the road - club911.net

Interesat de Inalta Performanta?

Anvelope de Inalta Performanta

Anvelope de Inalta Performanta

Descopera anvelopele Michelin de Inalta Performanta Gaseste-ti anvelopele
Descopera MICHELIN <br />Pilot Sport <sup>4</sup>S

Descopera MICHELIN
Pilot Sport 4S

Stii despre ultimele invovatii Michelin? Descopera aceste anvelope
MICHELIN Passion

MICHELIN Passion

Canalul YouTube dedicat 100% Motorsportului de inalta performanta. Urmareste acum