ANVELOPEANVELOPE TOATE ANVELOPELETOATE ANVELOPELE DealeriDealeri

Inovatia si tehnologia anvelopelor

Inovatia si tehnologia anvelopelor

 • In medie, cat dureaza ca inovatiile tehnologice rezultate de pe pista sa ajunga la anvelopele de serie?
  Totul depinde de tehnologie, dar experienta ne arata ca imbunatatirile de pe pista sunt sistematic transferate la anvelopele rutiere. Un exemplu il constituie zona de contact variabila creata de Michelin pentru Formula 1, si utilizata ulterior foarte mult in cursa de 24 de ore de la Le Mans. In acest fel, presiunea si temperatura sunt distribuite uniform pe toata suprafata de contact. Chiar daca forma suprafetei de contact a anvelopei cu solul se schimba, cantitatea de cauciuc aflata in contact cu solul ramane neschimbata.
  A fost necesara o perioada de un an si jumatate pentru a transfera aceasta tehnologie de la Formula 1 si cursele de anduranta la anvelopele rutiere. Rezultatul il constituie MICHELIN Pilot Super Sport, o anvelopa de inalta performanta, foarte populara printre soferii de supermasini.

  06/2013 - Sport tyres - club911.net
 • Ce reprezinta rezistenta la rulare si care sunt cele mai recente realizari tehnologice care pot contrabalansa acest efect pe pista?
  Rezistenta la rulare reprezinta efectul energiei pierdute ca urmare a deformarilor suferite de anvelopa. Se genereaza o forta care se opune rularii anvelopei si, implicit, deplasarii vehiculului. In medie, o cincime din carburant este consumat pentru a invinge aceasta rezistenta.

  Cercetarile intreprinse au permis reducerea acestor pierderi de energie, prin imbunatatiri la nivelul arhitecturii, al compusilor de cauciuc si al greutatii anvelopelor. Pentru mai mult informatii, consultati sectiunea “Tot ce v-ati dorit sa stiti despre anvelope

  06/2013 - Sport tyres - club911.net
 • In ce masura tehnologia rezultata din anvelopele de competitie este transferata la anvelopele de serie, in special pentru vehiculele off-road traditionale (4x4)? Inovatiile, materialele si procesele sunt exact aceleasi?
  Competitiile reprezinta un punct major de interes pentru activitatea Michelin de cercetare si dezvoltare. Consideram ca acesta este cel mai important laborator de testare. Cursele ne permit sa analizam comportamentul anvelopelor in cele mai dificile conditii, astfel incat sa obtinem corecta a modului in care functioneaza fiecare element.

  In cadrul WPR (World Rally Championship), banda de rulare si asemanarea cu modelele aflate in trafic (greutate, putere etc.) indica faptul ca solutiile tehnologice sunt transferate in mare masura catre publicul larg. Testele WRC permit rafinarea si omologarea benzilor de rulare in ceea ce priveste utilizarea acestora la anvelopele de serie. In plus, am putut transfera la anvelopele de serie o mare parte din tehnologia care permite anvelopelor WRC sa reziste la socuri.

  Studierea anvelopelor in cursele de anduranta ne-a ajutat sa intelegem mecanismele care genereaza aderenta pe suprafete uscate. Tehnologia care permite optimizarea distribuirii presiunii deriva direct din competitii. Acest lucru se regaseste, printre altele, la anvelopele MICHELIN Pilot Sport Cup 2.

  Un alt exemplu il constituie anvelopele MICHELIN Pilot Super Sport, care includ tehnologia bi-compound. La acestea, caucicul folosit la interiorul benzii de rulare difera de cel folosit la exteriorul benzii de rulare. La exterior, un elastomer cu negru de fum dezvoltat pentru cursa de 24 de ore de la Le Mans ofera o rezistenta incredibila in viraje. La interior, un elastomer de ultima generatie, care asigura o tractiune excelenta pe suprafete umede si un contact optim cu solul pe suprafete umede.

  10/2013 - From the circuit to the road - club911.net
 • Toate echipele care participa la cursa de 24 de ore de la Le Mans folosesc aceleasi anvelope Michelin?
  Desigur, una dintre valorile cheie ale Michelin este respectarea clientilor, iar Michelin a oferit tot timpul partenerilor sai acelasi nivel de suport si calitate. Fiecare masina poate avea o anumita preferinta pentru anvelope, dar anvelopele sunt disponibile si echipelor concurente.

  10/2013 - From the circuit to the road - club911.net

Interesat de Inalta Performanta?

Anvelope de Inalta Performanta

Anvelope de Inalta Performanta

Descopera anvelopele Michelin de Inalta Performanta Gaseste-ti anvelopele
Descopera MICHELIN <br />Pilot Sport <sup>4</sup>S

Descopera MICHELIN
Pilot Sport 4S

Stii despre ultimele invovatii Michelin? Descopera aceste anvelope
MICHELIN Passion

MICHELIN Passion

Canalul YouTube dedicat 100% Motorsportului de inalta performanta. Urmareste acum