zalau atelier liceu tehnologic mihai viteazul

MICHELIN CONTINUĂ INVESTIȚIILE ÎN DEZVOLTAREA PROGRAMELOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT DUAL DIN COMUNITĂȚILE LOCALE

zalau atelier liceu tehnologic mihai viteazul 3

București, 13 ianuarie 2020 – Fundația Corporativă Michelin, parte a Grupului Michelin, continuă investițiile în comunitățile locale în care Michelin își desfășoară activitatea. Programul pentru dezvoltarea sistemului de învățământ dual demarat la Zalău în anul 2018, la Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazul” va fi replicat și în județul Prahova. Astfel, programul lansat în septembrie 2019 în parteneriat cu Liceul Tehnologic Energetic Câmpina va fi dezvoltat pentru a putea găzdui un număr din ce în ce mai mare de elevi.

În ultimii doi ani, aproximativ 50 de copii au fost beneficiarii programelor de învățământ dual dezvoltate de Michelin, atât în Zalău, cât și în Câmpina.

Acordând atenție nevoilor comunității din Câmpina, Fundația Corporativă Michelin a decis să investească în dezvoltarea meseriei de electrician.

Proiectul, dezvoltat în 3 etape în perioada 2019 – 2021, presupune:

  • Reabilitarea atelierului cu sprijinul primăriei Câmpina
  • Pregătirea spațiului pentru noile echipamente
  • Dotarea progresivă a atelierului, începând cu materiale de bază și finalizând cu echipamente complexe, utile pentru completarea ciclului de studiu de 3 ani

Atelierul va beneficia de zeci de echipamente tehnice, printre care machete și bancuri de lucru, sisteme didactice de cablaj electric, kituri componente electrice, truse de scule și aparate de măsură.

,,Am primit cu mare bucurie vestea că Fundația Corporativă Michelin se alătură eforturilor noastre de a pregăti o nouă generație de absolvenți ai specializării Electricitate de Joasă Tensiune. Obiectivul este ca anual, cel puțin 20 de noi elevi să fie înrolați în această clasă, și să facă practică atât în uzina noastră sau într-o altă companie parteneră, dar și într-un atelier reamenajat și utilat cu echipamente atât de necesare pentru pregătirea viitorilor electricieni.

Avem mare nevoie de specialiști şi considerăm că sistemul de învățământ dual este foarte util pentru că ne oferă oportunitatea să contribuim activ la dezvoltarea comunității în care ne desfășurăm activitatea de mai bine de 80 de ani”, a declarat Isabella Cândescu, Manager Resurse Umane fabrica Michelin din Florești.

zalau atelier liceu tehnologic mihai viteazul 4
zalau atelier liceu tehnologic mihai viteazul

La Zalău, proiectul demarat cu ajutorul Fundației Corporative Michelin, a ajuns la o nouă etapă de dotare a atelierului din cadrul Liceului Tehnologic ,,Mihai Viteazul”. În anul 2018, 14 elevi au făcut parte din proiectul de formare în parteneriat dual pentru calificarea profesională mecanic echipamente hidraulice și pneumatice, iar în 2019 s-au alăturat programului 21 de elevi  din care 10 elevi la  calificarea profesională electromecanic utilaje și instalații industriale.

În această etapă de dotare a atelierului, au fost aduse peste 30 de echipamente, cum ar fi: o freza, un compresor, dulapuri metalice, o mașină de găurit, două pistoale pneumatice, o mașină de înșurubat, un laptop și un videoproiector.

,,Programul de investiții în dezvoltarea clasei de învățământ dual demarat de Michelin în parteneriat cu Liceul Tehnologic ,,Mihai Viteazul” urmează îndeaproape calendarul setat în primăvara acestui an și vizează să răspundă nevoilor din programele școlare ale fiecărui an. Acum, elevii au la dispoziție și mai multe echipamente care să-i ajute să deprindă în detaliu meseria de mecanic și electromecanic. Suntem de părere că forma de învățământ dual este foarte utilă și răspunde nevoii din ce în ce mai mari de specialiști în diferite domenii tehnice”, a declarat Cristian Lazăr, Manager Resurse Umane Michelin Zalău Anvelope.

Proiectul de sprijin pentru o formare tehnică și profesională în județul Sălaj  a fost inițiat cu expertiza tehnică internațională mobilizată de către Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România – București, în anul 2018 în cadrul unui Acord de cooperare multilateral (21 de parteneri) fiind reprezentate instituții publice locale și centrale, mediul de afaceri local și unități școlare în vederea realizării unor acțiuni pentru dezvoltarea formărilor profesionale tehnice inițiale și continue în sectorul industrial în unitățile școlare din județul Sălaj participante în rețeaua pilot în cadrul proiectului amintit. Scopul acestuia e acela de a răspunde mai bine nevoilor de forță de muncă a rețelei de companii din județul Sălaj, într-o abordare globală care să includă toți partenerii interesați de dezvoltarea teritoriului județului Sălaj.

Parteneri ai proiectului, alături de Primaria Zalău au fost şi Consiliul Judeţean Sălaj şi Inspectoratul Școlar Județean Sălaj.

zalau atelier liceu tehnologic mihai viteazul 2
Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web