car tyre size

Căutare după dimensiune

Te ajutăm să găsești dimensiunea corectă a anvelopelor pentru mașina ta

Trebuie să îți schimbi anvelopele ?

Anvelope de 15"? Anvelope de 20"? Îți este greu să identifici dimensiunea anvelopelor tale? Este esențial să cunoști dimensiunea corectă a anvelopelor pentru a minimiza riscurile privind siguranța și pentru a obține cele mai bune performanțe în timpul condusului. Alegerea anvelopelor trebuie să respecte, de asemenea, reglementările legale, precum și recomandările producătorului vehiculului
 

Nicio grijă! Determinarea dimensiunii anvelopelor mașinii tale nu este atât de complicată pe cât pare. Pentru a alege dimensiunea corectă a anvelopei MICHELIN®, consultă manualul de utilizare al vehiculului sau verifică ușa din partea șoferului: dimensiunea anvelopei mașinii tale și informațiile referitoare la indicii de sarcină și viteză se află acolo.

Selectează dimensiunea anvelopei și găsește anvelopa auto potrivită pentru tine

Cum se citește dimensiunea unei anvelope ?

De exemplu, 205/55R17 91V, înseamnă:

  • 205 reprezintă lățimea benzii de rulare (în milimetri)
  • 55 reprezintă procentul pe care îl reprezintă înălțimea talonului din lățime
  • R este tipul de construcție (R pentru radială, D pentru diagonală și B pentru centură)
  • 17 este diametrul jantei (în inci)
  • 91 este indicele de sarcină
  • V reprezintă indicele de viteză care definește viteza maximă la care se poate merge cu anvelopa
tyre size

Identificarea anvelopei potrivite se poate face și prin intermediul filtrului nostru de anvelope. Profită la maximum de expertiza noastră! Expertiza noastră te ajută să găsești cea mai bună anvelopă pentru vehiculul tău și pentru stilul tău de condus.  În funcție de informațiile furnizate, filtrul nostru va afișa anvelopele aprobate de producător, concepute special pentru vehiculul tău, precum și o listă de dimensiuni compatibile cu cele originale.

O altă modalitate de a găsi anvelopa potrivită este aceea de a selecta tipul vehiculului tău sau utilizarea acestuia, sau selectând marca vehiculului.

Dacă nu ai acces la aceste informații și dacă ai nevoie de mai multe detalii despre dimensiunile anvelopelor auto, te rugăm să consulți ghidul nostru: cum alegem anvelopa potrivită?

Este recomandată respectarea recomandărilor producătorului atunci când se înlocuiesc anvelopele. Michelin recomandă montarea a 4 anvelope identice pe toate cele 4 roți ale vehiculului (cu excepția cazului în care vehiculul tău este echipat inițial cu dimensiuni diferite, față și spate).

Căutarea folosind doar criteriul dimensiunii poate rezulta în opțiuni care nu sunt aplicabile (sau recomandate) pentru vehiculul tău din cauza mai multor factori (inclusiv, dar fără a se limita la dimensiune, indicele de viteză, indicele de sarcină, condițiile de service prevăzute etc.). Te rugăm să soliciți sfatul unui expert.

Ai nevoie de asistență sau ai întrebări? Suntem aici să te ajutăm. Contactează-ne! Experții noștri îți stau la dispoziție pentru a-ți oferi cele mai bune sfaturi privind anvelopele.

Mențiuni legale

Indicatorii de sarcină și/sau viteză afișați pot fi ușor diferiți de dimensiunea originală specificată pe eticheta vehiculului. În calitate de profesionist calificat, dealer-ul tău de anvelope te va putea sfătui cu:


1. Informarea în cazul în care indicatorul de sarcină și/sau viteză a anvelopelor de schimb diferă de cea a anvelopelor originale.


2. Determinarea dacă presiunea anvelopelor trebuie ajustată pentru dimensiunea alternativă propusă. 

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web