main

MICHELIN EVOBIB ȘI MICHELIN X TWEEL SSL, TECHNOLOGIILE
REVOLUTIONARE MICHELIN PENTRU O AGRICULTURÂ DURABILÂ

MICHELIN a fost prezent la Târgul Agriplanta 2018, cea mai mare expoziție agricolă organizată în câmp din România, unde mii de agricultori și profesioniști au avut șansa să interacționeze cu cele mai noi anvelope agricole dezvoltate de Michelin și să afle despre soluțiile inovatoare pe care compania le oferă agricultorilor prin intermediul partenerilor săi.

În cadrul târgului, Michelin a prezentat anvelopa EVOBIB, o anvelopă dotată cu tehnologie de ultimă generație „2 în 1" pentru tractoare de mare putere (>200 CP), echipate, sau care pot fi echipate, cu Sistemul central de umflare a anvelopelor CTIS.

Având la bază tehnologia design-ului evolutiv, anvelopa EVOBIB oferă cea mai bună performanță pe câmp printr-o amprentă la sol cu 20% mai mare, la presiune scăzută, şi pe drum, prin stabilitate la viteză mare datorită profilului median continuu. În plus, datorită adaptabilității la cele doua tipuri de rulare, ajută la reducerea  semnificativă a costurilor de operare.

În 2017, EVOBIB a fost premiată cu medalia de Aur pentru inovație la SIMA Innovation Awards, o competiție internațională dedicată dezvoltărilor tehnologice în agricultură:

https://www.youtube.com/watch?v=90ViBDH84Ao

Noua anvelopă are la bază o inovație revoluționară dedicată utilajelor agricole, MICHELIN Ultraflex Technology, care nu are echivalent pe piaţa actuală. Această tehnologie permite anvelopelor agricole Michelin să ruleze la presiune scăzută de până la 0.6 bar pentru a îmbunătăți protecția solului și, astfel, pentru a stimula randamentul culturilor.

O amprentă scazută la sol poate cauza de fapt o tasare excesivă a acestuia sub consecinţa presiunii exercitată de utilaj. Practic, cu cât amprenta la sol este mai mare, respectiv suprafaţa anvelopei în contact cu solul este mai mare, tasarea solului este mai redusă. Anvelopele Michelin Ultraflex folosite la presiunea recomandată au o suprafaţă de contact mult mai mare reducând tasarea solului şi contribuind la creşterea productivităţii la hectar cu pâna la 4% (conform studiului realizat de Universitatea Harper Adams in 2013) De asemenea, printr-o suprafaţă mai mare în contact cu solul, se măreşte tracţiunea şi se micşoreză patinajul, ceea ce determină o economie de carburant.

Toate inovațiile Michelin sunt dezvoltate într-un parteneriat direct cu agricultorii și producătorii de utilaje, în funcție de nevoile lor și de provocările cu care se confruntă în mediul înconjurător, atât în prezent cât și pe viitor, în cele din urmă contribuind la o activitate agricolă de lungă durată. Michelin susține toți agricultorii, de la cei mai mici producători până la antreprenorii agricoli, oferind o gamă integrată de anvelope pentru toate tipurile de utilaje (tractoare, combine, pulverizatoare, remorci, etc.) cu aproape 400 de tipuri și dimensiuni.

În cadrul târgului Agriplanta a mai fost prezentată în premieră noua anvelopă MICHELIN X® TWEEL® SSL, o anvelopă revoluționară pe piață, anvelopă radială fără aer proiectată pentru utilizarea pe încărcătoare cu întoarcere pe loc.
Anvelopa este un element unitar, înlocuind ansamblul clasic anvelopă/jantă/valvă și nu are nevoie de echipament complex de montare a jantelor. Odată asamblat sistemul, nu mai este nevoie de verificarea presiunii.

MICHELIN X TWEEL SSL oferă o amprentă consecventă, cu o durată de viață puternică de două până la trei ori față de anvelopa pneumatică, la aceeași adâncime a benzii de rulare. În plus, transferul unic de energie din spițele de poli-rășină reduce ""salturile", asociate anvelopelor pneumatice. MICHELIN X TWEEL SSL se comportă ca o anvelopă pneumatică, dar fără riscul și timpii de întrerupere costisitori asociați cu străpungerile și deteriorările la impact şi oferind în acelaşi timp comfort suplimentar operatorului.

Grupul Michelin

Michelin, lider în domeniul anvelopelor, este dedicată îmbunătăţirii sustenabile a mobilităţii clienţilor săi; proiectării și distribuţiei celor mai potrivite anvelope, servicii și soluții pentru nevoile clienților săi; furnizării de servicii digitale, hărți și ghiduri ce contribuie la crearea unor experienţe unice a excursiilor şi călătoriilor; și dezvoltării unor materiale de înaltă tehnologie, care deservesc industria mobilităţii. Cu sediul în Clermont-Ferrand, Franța, Michelin este prezentă în 170 de ţări, are 111.700 de angajaţi și operează în 68 de unități de producție în 17 țări care au produs împreună 184 de milioane de anvelope în 2015. www.michelin.com

Michelin în România

Grupul Michelin şi-a început activitatea în România în august 2001, investind peste 400 de milioane de euro de-a lungul anilor pentru modernizarea uzinelor. În prezent, Michelin are în România aproximativ 3.800 de angajaţi, trei uzine, două la Zalău şi una la Floreşti, o reţea comercială şi un Centru de servicii de suport pentru diferite entități ale grupului. De asemenea, activităţile comerciale ale Grupului pentru Europa Centrală şi de Sud sunt coordonate de la Bucureşti (12 ţări).

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web