20years

MICHELIN în România

Cu misiunea de “a oferi tuturor un mod mai bun de a avansa”, Michelin, lider în domeniul anvelopelor, contribuie la asigurarea unei mobilități mai bune, mai sigure şi mai eficiente prin producția, distribuția și comercializarea de anvelope pentru fiecare tip de vehicul printr-o rețea națională de distribuție.

Totodată, Michelin oferă servicii inovatoare ce sprijină afacerile, servicii de mobilitate digitale și publică ghiduri de călătorie, ghiduri pentru hoteluri și restaurante, hărți și atlase rutiere.

2013 cladire 2 2

Istoria Michelin în România

Grupul Michelin și-a început activitatea în România în august 2001 prin achiziționarea uzinelor de anvelope de la Zalău și de la Florești. De atunci, Michelin a produs milioane de anvelope, a construit o uzină de la zero, a devenit o parte activă în viața comunităților unde își desfășoară activitatea.

Michelin are în România peste 4400 de angajați, 3 fabrici, 2 la Zalău și una la Florești, o rețea comercială şi un centru de servicii partajate. Începând cu anul 2018, Bucureștiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrală care include 20 țări precum Albania, Bosnia Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Croația, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia sau Ungaria.

În 2021, în contextul aniversării a 20 de ani de prezență pe piața din România, Michelin a lansat Aventura Michelin, un muzeul virtual cu imagini și informații despre evoluția companiei în România.

harta site 3

 

SEDIUL CENTRAL PENTRU SERVICII GRUP ȘI COMERȚ

Serviciile Grup și activitatea Comercială sunt coordonate de la București, prin intermediul departamentelor: Comercial, Achiziții, Resurse Umane, Administrativ, Financiar, Juridic, IT, Marketing și Comunicare.

La sediul de la Bucureşti operează şi Michelin Corporate Business Services, CBS sau Centrul de Servicii partajate. Echipa CBS se ocupă de activităţi în cinci domenii diferite: Serviciu Clienţi, Achiziţii, Financiar, Personal, Logistică şi acoperă cu precădere activităţile din Europa. Pe zona de administrare a vânzărilor, echipa de la CBS deserveşte şi Africa, India şi Orientul Mijlociu.

PLAFORMA INDUSTRIALĂ ZALĂU – ZALĂU ANVELOPE

Michelin Zalău Anvelope, înființată în 1977, face parte din Grupul Michelin din anul 2001 și are două activități. Prima activitate se desfășoară în atelierul de Semifinite unde sunt produse o varietate de amestecuri de cauciuc pornind de la materiile prime.

A doua activitate vizează producția de anvelope de camion, radiale, cu cameră de aer şi tubeless sub mărcile Taurus, Riken, Tigar, Orium și BFGoodrich, anvelope industriale marca Michelin, anvelope destinate echipării stivuitoarelor și mașinilor și utilajelor care lucrează în minele subteran, dar și anvelope pentru metrou. Produsele fabricate sunt destinate atât pieței interne, cât și exportului pe piațele din Europa, Africa, Asia și America.

Politica de Prevenire și Sistemul de Management al Securității pentru Prevenirea Accidentelor Majore la SC MICHELIN ROMANIA SA,  Punct de lucru Zalău Anvelope

Program de prevenire și reducere a cantităților de deșeuri generate din activitatea proprie - ZAL 2024

Raport audit deseuri - ZAL 2024

Anunț public privind proiectul Parcare DCBU

PLAFORMA INDUSTRIALĂ ZALĂU – ZALĂU CORD

Michelin Zalău Cord este o unitate strategică pentru Grup prin producția de cord metalic, una dintre cele mai importante componente ale carcasei anvelopei. Uzina este construită integrată de Michelin în perioada 2003 - 2004. Cu peste 90% din producția de cord metalic destinată exportului, uzina Michelin Zalău Cord contribuie la producția de anvelope din numeroase uzine Michelin de pe 3 continente, Europa, America și Asia. În domeniul protecției mediului, uzina este certificata ISO 14 001 din noiembrie 2007.

Program de prevenire si reducere a cantitatilor de deseuri generate din activitatea proprie - ZAR 2022

Program de prevenire si reducere a cantitatilor de deseuri generate din activitatea proprie - ZAR 2024

Raport audit deseuri - ZAR 2024

UZINA MICHELIN VICTORIA FLOREŞTI

Uzina Michelin Victoria, o uzină cu tradiție în producerea de anvelope, a fost înființată în anul 1939 și achiziționată de Michelin în anul 2001. Pe lângă misiunea de a produce anvelope, uzina Victoria cuprinde și un atelier de produse semifinite și un atelier de membrane, ateliere ce deservesc atât activitatea locală de producție, cât și alte uzine din Europa.

În prezent, în Uzina Victoria din Florești sunt produse anvelope pentru autoturisme şi camionete, mărcile Kleber și BFGoodrich. Anvelopele produse în uzina noastră deservesc piețele din Europa, America de Sud și AIM.

additional photo

Sediul Central pentru Servicii Grup și Comerț Michelin România SA
Șoseaua București Nord nr. 10, Global City, Business Park,
Clădirea O1, etaj 3, Voluntari, Ilfov, România
Tel: +40 21 202 65 00
Fax: +40 21 202 66 00

Punct de Lucru Florești Anvelope
Str. Uzinei nr. 1, 107255 Florești
Jud. Prahova, România
Tel: +40 244 30 73 79

Punct de Lucru Zalău Anvelope
Str. Mihai Viteazu nr. 83, 450099 Zalău
Jud. Sălaj, România
Tel: +40 260 60 70 01
Fax: +40 260 60 71 00 

Punct de Lucru Zalău Cord
Str. Lupului nr. 43, 450166 Zalău
Jud. Sălaj, România
Tel: +40 260 60 50 01
Fax: +40 260 60 51 00

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web