ANVELOPEANVELOPE TOATE ANVELOPELETOATE ANVELOPELE DealeriDealeri

Cum se depozitează anvelopele de iarnă?

În depozitarea anvelopelor de iarnă în mod corect este important să se evite deteriorarea acestora. Iată câteva sfaturi cuprinzând cele mai bune practici pentru depozitarea anvelopelor de iarnă.

Cum trebuie să le depozitez?

Nu ar trebui să păstrați anvelope de iarnă afară și neutilizate mai mult de o lună pe vehicul, deoarece le-ar putea deteriora, sau ar putea avea un impact negativ asupra performanțelor acestora. În schimb, vă puteți ridica mașina sau pur și simplu puteți scoate anvelopele de iarnă. Dacă scoateți anvelopele de iarnă, rețineți poziția lor pe mașină. Procedând astfel, iarna viitoare, veți putea să rotiți pozițiile lor pentru a uniformiza uzura. De asemenea, se recomandă să le spălați cu apă, să le curățați și să le uscați cu grijă (pentru a evita coroziunea) înainte de depozitare.

Unde trebuie să le depozitez?

Anvelopele trebuie depozitate într-un loc răcoros, departe de lumina directă a soarelui, surse de căldură și de ozon, cum ar fi țevi fierbinți și generatoare electrice. Expunerea la aceste elemente în timpul perioadelor prelungite de timp va duce la oxidarea anvelopei și a agenților de alterare din compușii de cauciuc si va avea ca rezultat fisurarea. Garajele, subsolurile şi magaziile de gradină sunt ideale pentru acest scop și puteți cumpăra, de asemenea, pungi speciale pentru a le proteja. Asigurați-vă că suprafețele pe care sunt depozitate anvelopele sunt curate și fără grăsime, combustibil sau alte substanțe care ar putea deteriora cauciucul. Dacă sunteți un orășean care trăiește într-un spațiu mai înghesuit, puteți închiria o soluție de depozitare de la un garaj, adesea numite "hoteluri pentru anvelope".

Care este cea mai bună soluție pentru depozitare?

În cazul în care aveți nevoie de o soluție de stocare pe termen scurt, puteți stivui anvelopele atâta timp cât grămadă nu depășește 4 picioare (1,2 m). Dacă este posibil, încercați să evitați stocarea lor direct pe podea, punându-le pe un palet. Dacă sunteți în căutare pentru o soluție pe termen lung, ar trebui să le stocați pe verticală, pe un raft. Raftul trebui să fie montat la 4 inchi (10 cm) de la sol.

Un ultim sfat pentru călătorie

Anvelopele dvs. de iarna sunt montate pe jante? În acest caz, este mai bine sa le agățați sau sa le puneți pe un singur rând.

VEDEȚI MAI MULTE SFATURI

Ponturile experților noștri cu privire la anvelopele de iarnă

De câte anvelope de iarnă am nevoie?
De câte anvelope de iarnă am nevoie?

Mulți oameni se întreabă dacă într-adevăr au nevoie să monteze 2 sau 4 anvelope de iarnă pe mașina lor. Cititi mai jos motivele pentru care, în ciuda conceptiilor populare greșite, este mai bine să se monteze toate cele patru roți.

Citiți mai mult
Care este legislația anvelopelor de iarnă în România?
Care este legislația anvelopelor de iarnă în România?

În Europa, fiecare țară are cerințe legale specifice în ceea ce privește utilizarea anvelopelor de iarnă. Anvelopele de iarnă nu sunt necesare în mod legal în Regatul Unit.

Citiți mai mult

Mai multe sfaturi și videoclipuri

Ponturi pentru a vă echipa autovehiculul și a conduce pe timp de iarnă
Toate sfaturile noastre cu privire la iarnă
Ponturi pentru o mai bună folosire a anvelopelor de iarnă
Totul despre anvelopele de iarnă
Iarna mea cu Michelin Fiți în siguranță iarna

GĂSEȘTE ANVELOPA MICHELIN POTRIVITĂ PENTRU MAȘINA MEA

  • Autoturisme
  • 4X4/SUV
  • AUTO-RULOTE / UTILITARE
Loader