ANVELOPEANVELOPE TOATE ANVELOPELETOATE ANVELOPELE DealeriDealeri

Diferența dintre anvelopele de iarnă și cele de vară

Atunci când nu sunteţi de specialitate, poate fi greu să înțelegeți diferența dintre anvelopele de iarnă și cele de vară. Să descoperim care dintre ele sunt mai potrivite pentru nevoile dumneavoastră, cu acest ghid rapid.

Care sunt caracteristicile specifice ale anvelopelor de iarnă?

În comparație cu anvelopele de vară, anvelopele de iarnă (cunoscute, de asemenea, sub numele de anvelope de vreme rece) au compuși de cauciuc care rămân moi la temperaturi joase și o sculptură extrem de canelată care asigură o performanță optimă in condiții de frig (vreme uscată, umedă, zăpadă sau gheață). Ele pot fi recunoscute prin marcaje speciale pe o parte: un simbol "M + S" sau un simbol cu 3 Vârfuri de Munte cu Fulgi de Zapadă (3PMSF).

Anvelopele cu marcaje "M + S" pe părțile laterale sunt anvelope de zăpadă din punct de vedere al purei reglementări. Cu toate acestea, deoarece acest marcaj nu este asociat cu nici un test obligatoriu de performanță, nu există nici o garanție de performanță asociată cu anvelopele marcate "M + S".
Dimpotrivă, anvelopele marcate 3PMSF (3 vârfuri de munte cu fulgi de zăpadă) sunt anvelope de iarnă, care au fost aprobate printr-un test de regulament pentru a garanta nivelul adecvat de performanță în condiții de iarnă. Michelin recomandă utilizarea anvelopelor marcate 3PMSF ca anvelope de iarnă în timpul sezonului de iarnă.

Care sunt condițiile meteorologice potrivite pentru a rula cu anvelopele de iarnă?

Anvelopele de iarnă certificate ar trebui să fie montate pe vehiculul dumneavoastră imediat ce temperatura scade constant sub + 7 ° C, de obicei de la mijlocul lunii octombrie până la mijlocul lunii aprilie, în funcție de vreme.

Care sunt condițiile meteorologice potrivite pentru a rula cu anvelopele de vară?

Pe de altă parte, anvelopele de vară garantează performanțele de siguranță maximă peste + 7 ° C. Compușii și designul lor permit aderență și manipulare bune atât pe carosabil uscat, cât și umed, în condiții mai calde, oferind în același timp niveluri mai ridicate de longevitate, eficiența consumului de combustibil și confort.

Un ultim sfat pentru călătorie

Dacă optați pentru anvelopele de iarnă, amintiți-vă să le potriviți în seturi de câte patru pentru a menține stabilitatea autovehiculului.

VEDEȚI MAI MULTE SFATURI

Ponturile noastre cu privire la anvelopele de iarnă

Pot folosi anvelopele de iarnă tot anul?
Pot folosi anvelopele de iarnă tot anul?

Poate fi tentant să foloseşti un singur set de anvelope pentru vremea rece pe toată durata anului, dar este oare o soluţie bună?

Citiți mai mult
Ce reprezintă anvelopele pentru toate anotimpurile?
Ce reprezintă anvelopele pentru toate anotimpurile?

Anvelopele pentru toate anotimpurile pot fi folosite pentru condusul pe tot parcursul anului, dar ele nu sunt singura opțiune.

Citiți mai mult

Mai multe sfaturi și videoclipuri

Ponturi pentru a vă echipa autovehiculul și a conduce pe timp de iarnă
Toate sfaturile noastre cu privire la iarnă
Ponturi pentru o mai bună folosire a anvelopelor de iarnă
Totul despre anvelopele de iarnă
Iarna mea cu Michelin Fiți în siguranță iarna

GĂSEȘTE ANVELOPA MICHELIN POTRIVITĂ PENTRU MAȘINA MEA

  • Autoturisme
  • 4X4/SUV
  • AUTO-RULOTE / UTILITARE
Loader