H24 Green GT prototype

WE RACE FOR CHANGE

Motorsportul, un accelerator al inovației

DE CE PARTICIPĂM LA COMPETIȚII?

Suntem mândri că am demonstrat, de-a lungul anilor și la nivel mondial, performanța anvelopelor noastre pentru circuit. Cu toate acestea, în prezent, natura motorsportului s-a schimbat.   

Schimbarea colosală cu care ne confruntăm este să dezvoltăm anvelope mass-market durabile a căror proiectare și producție au un impact limitat asupra resurselor Pământului, biodiversității și emisiilor de CO₂, fără a diminua performanța care face din MICHELIN un brand de succes.  

Prin urmare, mai mult ca oricând, competițiile auto servesc drept un teren de testare inestimabil și un accelerator al inovației tehnologice. Condițiile extreme inerente din motorsport ne oferă oportunitatea de a inova, de a experimenta în timp record, de a învăța, de a veni cu soluții noi și de a accelera dezvoltarea soluțiilor durabile care să fie în beneficiul tuturor.

Motorsport - #WeRaceForChange Michelin - 96s - UK

PARTICIPĂM LA COMPETIȚII PENTRU A ADUCE O SCHIMBARE, PENTRU A ÎMBUNĂTĂȚI MOBILITATEA

We race for change - Performance made to last

Participăm la competiții pentru a oferi partenerilor noștri performanța care durează, începând de la linia de start până la finish. Angajamentul nostru față de tine este să îți oferim o experiență de condus sigură care durează de la primul până la ultimul kilometru datorită anvelopelor în care poți avea încredere până la limita legală de uzură.(1)

We race for change - Sustainable materials

Participăm la competiții pentru a ne ridica la înălțimea noilor provocări. Anvelopele noastre au în componență proporții din ce în ce mai mari de materii prime din surse biologice și reciclate (2). Începând cu anul 2025, toate anvelopele MICHELIN vor beneficia de materialele avansate pe care le dezvoltăm în motorsport.

We race for change - simulation

Participăm la competiții pentru a afla răspunsuri, a simula, a învăța din știința datelor și pentru a ne depăși pe noi înșine. Utilizarea ingineriei de simulare în motorsport este pe cale să se extindă la producția de anvelope, ceea ce duce la economii semnificative de resurse și de emisii de CO₂. 

LE MANS: ARENA NOASTRĂ PREFERATĂ PENTRU INOVAȚIE DIN ULTIMII 100 DE ANI

Michelin innovations through the history of the 24H of Le Mans #WeRaceForChange

Cursa de 24 de ore de la Le Mans - care se desfășoară pe drumuri deschise în mod normal traficului obișnuit - supune anvelopele noastre la provocări excepționale, de la suprafața neuniformă a pistei, la schimbările bruște de vreme și temperatură. Cu toate acestea, anvelopele noastre trebuie să ofere o performanță impecabilă, perfect echilibrată, precum și siguranță, aderență și versatilitate de la începutul cursei până la linia de finish!

Inovațiile care au schimbat mobilitatea:

The winner of the inaugural Le Mans 24 Hours was a Chenard & Walcker

Anvelopa demontabilă

1923: Câștigătorul Cursei inaugurale de 24 de ore de la Le Mans a fost un Chenard & Walcker echipat cu anvelope MICHELIN. A finalizat cursa cu o viteză medie de 57 de km/h. Anvelopele detașabile au revoluționat mobilitatea prin combinarea rezilienței, a duratei lungi de viață, a confortului și ușurinței utilizării.

A Lancia B20 GT won its class on radial tyres at the 1951 Le Mans 24 Hours.

Anvelopa radială

1951: Brevetate în 1946 și comercializate din 1949, anvelopele MICHELIN X au avut în componență o carcasă radială revoluționară care încorporează benzi metalice pentru siguranță, confort și economie de combustibil de lungă durată. Un model Lancia B20 GT echipat cu anvelope radiale a câștigat la categoria sa în Cursa de 24 de ore de Le Mans din 1951.

Michelin was the first to race slick tyres at Le Mans

Anvelopa slick

1967: Michelin a fost primul care a concurat cu anvelope slick la Le Mans. Banda lor de rulare complet netedă, fără model, a oferit o aderență superioară în condiții uscate. Anvelopele slick au avut un impact imediat, alături de Alpine A210 realizând un circuit în mai puțin de patru minute pentru prima dată în clasa sa, înainte de a câștiga clasamentul P1.6.

Alpine A442, the 1978 Le Mans winner

Anvelope de înaltă performanță

1978: Victoria Renault-Alpine A442B la Le Mans în 1978 echipat cu anvelopele radiale de înaltă performanță Michelin a evidențiat valoarea extraordinară a acestei tehnologii. Rezultatul a fost urmat de succesul la Formula 1, oferind o dovadă în plus a superiorității anvelopelor radiale și a contribuit la transformarea acestei tehnologii devenind norma industriei la nivel mondial.

Evoluțiile tehnologice precum progresele înregistrate în tehnologia instalațiilor electrice, de la motoarele pe benzină și diesel la unitățile de putere hibride, introducerea frânelor cu disc și aerodinamica din ce în ce mai sofisticată, toate acestea au reprezentat noi provocări pentru anvelope. Au trebuit adaptate la constrângeri mai mari, inclusiv puterea debitată la ieșire, încărcături și cupluri mai mari, oferind în același timp o eficiență superioară în ceea ce privește randamentul.  Recordul câștigător al Michelin la Le Mans a egalat revoluția incredibilă de care s-a bucurat cursa în ceea ce privește performanța. Numai în ultimii 10 ani, a ajutat prototipurile de top LMP1 să parcurgă până la 750 kilometri cu un singur set de anvelope, la o viteză medie de 235 km/h. Este o distanță mai lungă decât cea acoperită de două Mari Premii Formula 1!

Le Mans: continuăm să inovăm pentru un viitor sustenabil

Centenarul Cursei de 24 de ore de la Le Mans nu va face excepții cu privire la inovațiile Michelin:

  • Cele mai noi anvelope slick și pentru condiții umede MICHELIN Pilot Sport Endurance concepute pentru cele mai noi și interesante prototipuri Hypercar au fost concepute în întregime virtual, utilizând tehnologia de simulare. ​Procesul a fost extins către dezvoltarea anvelopelor mass-market, ceea ce duce la economii semnificative de resurse și de emisii de CO₂.
     
  • Anul acesta, vom inaugura o anvelopă pentru circuit care conține 63% materiale sustenabile (materiale bio, regenerabile sau reciclate) pentru prototipul de hidrogen al GreenGT și Porsche GT4 ePerformance complet electric.  Această realizare a fost posibilă datorită cunoștințelor noastre despre materiale sustenabile în ceea ce privește anvelopele, fără a le afecta performanța sau impactul global asupra mediului.
Racing tyre that contains 63% sustainable materials
Designed to win

ANVELOPELE NOASTRE SUNT PROIECTATE PENTRU A CÂȘTIGA

Suntem producătorul de anvelope cu cele mai multe victorii la Major FIA și campionatele FIM World din ultimii 50 de ani
b2 moto

MICHELIN, CLASA OFICIALĂ DE ANVELOPE MOTOGP™

24 hours of Le Mans

CURSA DE 24 DE ORE DE LA LE MANS

Sărbătorim 100 de ani de curse cu pasiune

PARTENERII NOȘTRI AU ÎNCREDERE ÎN NOI

Ai încredere în anvelopele MICHELIN pe circuit sau pe șosea

Află mai multe despre MICHELIN:

Fii primul care află noutățile de la MICHELIN!

Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi informații privind ofertele exclusive, competițiile incredibile din motorsport, dar și experiențele premium pe care le poți trăi în locuri ce merită descoperite.

Urmărește-ne pentru mai mult conținut Motorsport 

MENȚIUNI JURIDICE

(1) Ultimul kilometru fiind înțeles ca până la grosimea minimă legală a benzii de rulare (1,6 mm în Europa). Te rugăm să consulți adâncimea minimă legală a benzii de rulare din țara ta. Mai multe informații pe  https://www.michelin.co.uk/performance-made-to-last


(2) Michelin consideră materialele sustenabile ca fiind materiale reciclate sau provenite din surse bio, regenerabile pe durata unei vieți umane și care nu concurează cu sectorul alimentar. Michelin nu consideră sustenabile materialele naturale care nu sunt regenerabile pe durata unei vieți umane - spre exemplu, uleiul. Astfel, unele materiale, chiar dacă au origine minerală naturală, precum siliciul, nu sunt incluse în definiția Michelin a „materialului sustenabil”. Materialele reciclate sunt materialele prime generate de orice operațiune de reciclare prin care deșeurile industriale sau după consumare sunt reprocesate în produse, materiale sau substanțe. Sunt excluse reutilizarea energiei și reprelucrarea materialelor în vederea utilizării pe post de energie. (Pe baza definiției din Directiva europeană privind deșeurile). 


(3) Pentru mai multe informații  https://www.michelin.com/en/sustainable-development-mobility/working-towards-sustainable-mobility/

 

​​​​​​​Copywrights: MICHELIN, F. LE FLOCH / DPPI, F. FLAMAND / DPPI, F. GOODEN, T. GROMIK, C. MARIN, C. SAULNIER / DPPI, DPPI /MICHELIN, L’Equipe/Presse Sports, SIPA / MICHELIN

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web