pilot sport 4 suv fr

CUM SUNT CONECTATE ANVELOPELE LA ECOSISTEMUL LOR DATORITĂ RFID

RFID (Radio Frequency IDentification) este o tehnologie care utilizează frecvența radio pentru a memora, stoca și înregistra date pe un dispozitiv și pentru a le prelua de la distanță.

Integrată în anvelope încă din faza de proiectare, această tehnologie garantează o identificare fiabilă: un identificator unic care nu poate fi falsificat și care poate fi citit indiferent de starea anvelopei, până la reciclarea acesteia.

Care sunt avantajele RFID?

Tehnologia RFID îmbunătățește trasabilitatea, eficiența și siguranța pe tot parcursul ciclului de viață al anvelopelor, inclusiv la reciclare. În prezent, aceasta este recunoscută ca fiind standardul pieței.

RFID permite, de asemenea, o mai bună gestionare a garanțiilor și a cererilor de despăgubire, precum și o monitorizare optimizată a anvelopelor, în special în timpul rotației anvelopelor de vară/iarnă. Prin urmare, monitorizarea vehiculelor și întreținerea predictivă sunt îmbunătățite. 

Deja prezentă pe anvelopele pentru camioane și motorsport, următorul pas este de a integra tehnologia RFID pe toate anvelopele MICHELIN pentru vehicule ușoare până în 2024.

Cum funcționează tehnologia RFID?

Descoperă cum RFID sprijină anvelopa pe tot parcursul ciclului său de viață: de la fabricare la reciclare.

What is RFID? Why RFID in tires?

Avantajele RFID

microsoftteams image 26

Liniște și siguranță

În viitor, această tehnologie îți va permite să îți monitorizezi mai bine anvelopele cu ajutorul informațiilor cheie: marcă, model, dimensiune, număr de identificare... Astfel, poți continua să conduci în siguranță.

Monitorizare și întreținere îmbunătățite ale anvelopelor

Datorită informațiilor furnizate de tehnologia RFID, dealerul tău auto va putea să îmbunătățească întreținerea anvelopelor tale și să gestioneze mai bine schimbarea acestora (de exemplu, de la anvelopele de iarnă la cele de vară).

microsoftteams image 30
microsoftteams image 27

Mai multe garanții

În cazul în care trebuie să depui o cerere de garanție, poți identifica ușor și rapid anvelopa și poți aranja înlocuirea acesteia.

Protecție

Datele RFID sunt blocate după ce datele sunt criptate în timpul procesului de fabricare a anvelopei.
Tehnologia de trasabilitate este robustă pentru a combate furtul și contrafacerea, dar și deteriorarea, îmbătrânirea și condițiile meteorologice.

microsoftteams image 28

Întrebări frecvente

Ce informații sunt codificate în eticheta RFID a unei anvelope?

O etichetă RFID pentru anvelope conține identificatorul unic al anvelopei. Acesta este identificatorul unic original al anvelopei, bazat pe formatul SGTIN-96, care include numărul de prefix al companiei, codul articolului și numărul de serie unic de fabricație. Etichetele RFID inserate în anvelopele MICHELIN sunt conforme cu standardele internaționale ISO 20909 și ISO 20910.

Ce informații sunt accesibile datorită RFID inserat în anvelopele MICHELIN?

Un scaner RFID care citește eticheta RFID încorporată în anvelopă accesează automat denumirea comercială a anvelopei (dimensiune, marcă, gamă). Acesta este serviciul standard de bază oferit de industria de anvelope. Orice altă informație legată de RFID a anvelopei este supusă permisiunii prealabile a utilizatorului anvelopei.

Care este rolul RFID în anvelopele MICHELIN?

RFID din anvelopele MICHELIN permite satisfacerea nevoilor de identificare pe tot parcursul ciclului de viață al anvelopei. Aceasta înseamnă că pot fi dezvoltate servicii pentru a îmbunătăți productivitatea, impactul transporturilor asupra mediului, experiența consumatorului, inclusiv siguranța șoferului și reciclarea anvelopelor la sfârșitul duratei lor de viață.

Datele mele personale sunt asociate cu informațiile conținute în eticheta RFID?

Identificatorul unic asociat etichetei RFID dintr-o anvelopă nu poate oferi acces la date cu caracter personal fără consimțământul persoanei în cauză. Aceste date sunt comparabile cu un număr de serie specific anvelopei.

Cine poate citi informațiile conținute în RFID-ul anvelopelor mele? 

Orice persoană care are un scaner, API-ul asociat și este autorizată de către consumator să colecteze informații despre acesta.

Poate fi dezactivat RFID-ul din anvelopele MICHELIN?

Odată introdus în anvelopă, identificatorul acesteia nu poate fi schimbat, iar eticheta nu poate fi dezactivată fără a deteriora anvelopa. Prin urmare, este imposibil să se dezactiveze RFID.

De unde știu că anvelopele MICHELIN ale vehiculului meu conțin RFID?

Pentru a putea răspunde la această întrebare, avem nevoie de o serie de informații care pot fi găsite direct pe anvelopa cu care este echipată mașina ta. Te invităm să ne contactezi folosind formularul de contact de mai jos pentru a afla mai multe informații.

În cazul în care ai întrebări despre RFID, poți contacta serviciul pentru consumatori

Pentru a-ți oferi cel mai bun răspuns posibil, te rugăm să completezi formularul de mai jos

*informații obligatorii

RFID
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid

Pentru a afla cum utilizează și procesează Michelin datele furnizate, te rugăm să consulți Politica noastră der confidențialitate

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web