MICHELIN IA MĂSURI PENTRU A REDUCE IMPACTUL ASUPRA MEDIULUI 

Deschidem drumul către mobilitate cu un impact redus asupra mediului(1) dezvoltând produse și proiectând soluții pentru a face mobilitatea mai sigură,
mai accesibilă, mai eficientă.

INOVĂM PENTRU A PROIECTA NOUA GENERAȚIE DE ANVELOPE

Urmăm o cartă de design ecologic pentru a evalua impactul anvelopelor noastre asupra mediului în fiecare etapă a ciclului lor de viață(2) pentru a reduce impactul general, menținând sau chiar îmbunătățind performanța.

Luptăm împotriva deșeurilor proiectând anvelope care durează

Adevărata schimbare se traduce prin îmbunătățire. Ajungi la destinație cu setul tău de anvelope! Angajamentul nostru este să ne asigurăm că ai o experiență de condus sigură de la primul până la ultimul kilometru cu anvelope proiectate a fi de încredere până la limita legală de uzură(3).

Reducem consumul de energie al vehiculelor și emisiile de dioxid de carbon.

Consumăm mai puțin combustibil datorită rezistenței reduse la rulare. Începând cu anvelopa MICHELIN Energy Saver fabricată în 1992, am lansat șase generații de anvelope pentru automobile cu eficiență energetică îmbunătățită: în 30 de ani, am înjumătățit rezistența la rulare pentru gamele de anvelope pentru autoturisme(4).

Investim în reciclare pentru a refolosi deșeurile în producția de anvelope

Fabricăm anvelope din cutii de iaurt și sticle de plastic. Inovațiile disruptive în domeniul materialelor din surse bio și regenerate ne vor permite să transformăm deșeurile de zi cu zi(5) în materiale pentru anvelope noi, printre alte produse noi. Obiectivul nostru până în 2030 este să folosim 13,5 milioane de tone de materiale reciclate în anvelopele noastre.(6)

Prima noastră anvelopă eco: MICHELIN e.Primacy

MICHELIN e.Primacy este prima anvelopă eco MICHELIN proiectată a cărui evaluare a ciclului de viață a fost încorporată în proiectarea sa; este, de asemenea, prima anvelopă de pe piață pentru care a fost publicată o declarație de mediu a produsului (EPD).

Anvelopa MICHELIN e.PRIMACY

Vers un pneu durable

O gamă de anvelope pentru automobile cu 45% materiale sustenabile(7)

În octombrie 2022, am prezentat o gamă de anvelope pentru automobile care conținea 45% materiale sustenabile aprobate pentru utilizare rutieră.
Anvelopa are niveluri de performanță echivalente celor curente(8). Suntem pe drumul cel bun în a ne atinge obiectivul intermediar de utilizare a 40% de materiale reciclate și din surse bio(9) pentru toate gamele de anvelope până în 2030 și aspirăm la 100% până în 2050.

 

Prototipul MICHELIN UPTIS

Prototipul MICHELIN UPTIS(10) este o soluție asamblată fără aer (anvelopă și volan) pentru autoturisme. Reduce riscul de a face pană și alte pierderi de aer care rezultă din înțepături sau pericole rutiere și reduce impactul asupra mediului.

New generation of airless tire | Michelin

A Visionary Concept Tire | Michelin

Conceptul VISION, o anvelopă făcută 100% din materiale sustenabile

Dezvăluit în 2017, conceptul VISION cuprinde atât un volan cât și o anvelopă fără aer. 

Fabricat din surse bio, conectat și cu o bandă de rulare regenerabilă, conceptul VISION oferă o ilustrație convingătoare despre cum modelul nostru de dezvoltare sustenabil va transforma anvelopele, din prezent până în 2050, și ne va ajuta să atingem obiectivul de a realiza anvelope 100% din surse bio și materiale reciclate până în 2050.

În 2050, anvelopele noastre vor fi 100% sustenabile

A recipe not as easy as it looks!

ACCELERĂM DEZVOLTAREA SOLUȚIILOR SUSTENABILE PRIN MOTORSPORT

Racing Today for Tomorrow’s Sustainable Mobility | Michelin

O anvelopă realizată din mai mult de 50% surse bio și materiale reciclate

Am dezvoltat o anvelopă de curse care conține deja 53% surse bio și materiale prime reciclate. Aceasta este montată pe prototipul GreenGT H24 alimentat cu hidrogen, un automobil dezvoltat pentru cursele de anduranță, precum și pe Porsche GT4 ePerformance. Această anvelopă cu performanță ridicată demonstrează că tehnologiile disruptive se descurcă excelent și în condiții extreme de curse.

Anvelopele sustenabile sunt deja pe drumul cel bun!

Am dezvoltat anvelopele WorldCup MotoE integrând pentru sezonul 2022 o medie de 40%(11) materiale reciclate și din surse bio, oferind în același timp performanțe ridicate. Aceste anvelope au fost utilizate de 18 conducători în 12 curse din sezonul MotoE în 2022.

What are sustainable materials? - Michelin Motorsport

DEZVOLTĂM INOVAȚII SUSTENABILE ȘI SOLUȚII DINCOLO DE ANVELOPE

Câteva exemple din inovațiile noastre sustenabile:

Facem mobilitatea cu hidrogen o realitate

Ne-am implicat în mobilitatea cu hidrogen în ultimii 20 de ani. Suntem convinși că mobilitatea cu hidrogen va fi una din componentele esențiale ale mobilității pure, complementare bateriilor electrice.

Încurajăm gastronomia sustenabilă

Ghidul MICHELIN este implicat în sprijinul gastronomiei sustenabile. Grees Stars, care a luat naștere în 2020, este noul premiu pentru chefii care fac gastronomia mai responsabilă, permițând un stil de viață mai sustenabil clienților lor.

Decarbonizarea transportului maritim

Proiectul Wing Sail Mobility (WISAMO) este un sistem automatizat, telescopic și gonflabil de vele, care se potrivește pe navele comerciale și ambarcațiunile de agrement.  Proiectarea revoluționară permite navelor să reducă consumul de combustibil și emisiile de dioxid de carbon.

Conservarea biodiversității

În 2004, grupul a creat Rezerva ecologică Michelin ca parte a programului Ouro Verde Bahia, o inițiativă de dezvoltare sustenabilă care vizează testarea unui model de producție a cauciucului natural, stimulând în același timp dezvoltarea economică și socială și păstrând biodiversitatea.

Fii primul care află noutățile de la MICHELIN!

Abonează-te la newsletterul nostru și vei primi informații privind
ofertele exclusive, competițiile incredibile din motorsport, dar și experiențele premium pe care le poți trăi în locuri ce merită descoperite.

MAI MULTE INFORMAȚII DESPRE MICHELIN:

Sustainable Development and Mobility

Dezvoltare sustenabilă și mobilitate

Responsabilitatea socială a grupului este încorporată în strategia dezvoltării sustenabile și a mobilității. Are drept obiectiv transformarea Michelin în cea mai inovatoare, responsabilă și cu performanțe înalte companie din lume privind toate responsabilitățile sale asumate: economice, de mediu, sociale și societale.

map search desktop

Găsește rapid un dealer de anvelope MICHELIN

Caută după
Adresă, Oraș sau Cod poștal
Autoturism
  • Autoturism
  • Motocicletă
Află locația mea
Caută

MENTIUNI LEGALE

(1) Pentru mai multe informații https://www.michelin.com/en/sustainable-development-mobility/working-towards-sustainable-mobility/

(2) de la aprovizionarea cu materii prime și producție până la fazele de utilizare și reciclare

(3)Ultimul km fiind înțeles ca până la adâncimea minimă legală a profilului (1,6 mm în Europa). Te rugăm să consulți adâncimea minimă legală a profilului în țara ta. Mai multe informații pot fi găsite pe www.michelin.ro/performancemadetolast 

Următoarele linii de anvelope sunt concepute pentru a oferi un nivel ridicat de longevitate și performanță care durează: MICHELIN CrossClimate², MICHELIN CrossClimate 2 SUV, MICHELIN Primacy 4+, MICHELIN e.Primacy, MICHELIN Pilot Sport 4S, MICHELIN Pilot Sport 5, MICHELIN Pilot Sport EV, MICHELIN Pilot Sport 4 SUV, MICHELIN Alpin 6 și MICHELIN Pilot Alpin 5

(4) Calcule interne comparând MICHELIN Energy (RR>12kg/T) versus MICHELIN e.Primacy și MICHELIN Pilot sport EV (RR <5kg/T)  

(5) „deșeuri de zi cu zi”: resturi de porumb, deșeuri de lemn, containere alimentare, ambalaje din plastic, sticle de plastic...

(6) Cantitatea cumulativă calculată de materiale reciclate de grupul Michelin între 2020 și 2030 în fabricarea anvelopelor cu obiectivul de 40% materiale reciclate până în 2030.

(7) Michelin consideră materialele sustenabile ca fiind materiale reciclate sau provenite din surse bio regenerabile pe durata unei vieți umane și care nu intră în concurență cu sectorul alimentar. Michelin nu consideră sustenabile materialele naturale care nu sunt regenerabile pe durata unei vieți umane - spre exemplu, uleiul. Astfel, unele materiale, chiar dacă au origine minerală naturală, precum siliciul, nu sunt incluse în definiția Michelin a „materialului sustenabil”. 

(8) Bazat pe teste interne, în comparație cu prezentul MICHELIN Primacy 4 235/55R19 105W de pe piață.

(9) Materialele reciclate sunt materiile prime generate de orice operațiune de reciclare prin care deșeurile industriale sau post-consum sunt reprocesate în produse, materiale sau substanțe. Sunt excluse reutilizarea energiei și reprelucrarea materialelor în vederea utilizării pe post de energie. (Pe baza definiției din Directiva europeană privind deșeurile). 

(10) UPTIS: Sistem unic de anvelope antiperforare, un tip fără aer dezvoltat în colaborare cu Maxion, furnizorul unei jante specifice pentru anvelopa UPTIS.

(11) Corespunde mediei ponderate a masei anvelopelor față și spate, de 33% și, respectiv, 46% din materiale durabile.

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web