220513 header 1920x1080 v5

Inovația Michelin: abordăm provocarea mobilității electrice

Te-ai gândit dacă să îți cumperi mașină electrică? Nu ești singura persoană! În 2027, aproape 40% din vehiculele nou înmatriculate vor fi electrice - de trei ori mai mult ca în 2022. Ecosistemul industriei auto, de care aparține și Michelin, trece printr-o revoluție la scară largă. În cadrul Michelin, ne folosim de expertiza noastră în domeniul anvelopelor și de puterea inovației în beneficiul tău, pentru ca orașele în care locuim să devină gradual decarbonizate. Vezi numeroasele soluții pe care le are Michelin de oferit.

De peste 100 de ani deja, Michelin dezvoltă soluții de mobilitate inovatoare. Produsele și serviciile Michelin depășesc așteptările clienților, limitând în același timp impactul asupra mediului. Încă din 1899, Michelin concepea deja anvelope pentru un vehicul electric - „Jamais Contente”, prima mașină care a depășit recordul de viteză de 100 km/h. De atunci, de la primele anvelope radiale până la MICHELIN EnergyTM Saver, Michelin a fost într-un proces continuu de inovație pentru a crea anvelope care să emită mai puțin CO2, să consume mai puține resurse, să aibă o durată de viață mai lungă și o amprentă de carbon mai redusă. În prezent, mai mult ca oricând, dezvoltarea sustenabilă este motorul care stă la baza misiunii Michelin și a ofertei sale de produse și servicii.

Michelin, pionier și lider tehnologic în industria anvelopelor pentru mașini electrice

Vehiculele electrice au cerințe ridicate în ceea ce privește anvelopele. Greutatea bateriei, cuplul mare, frânarea regenerativă, autonomia, nivelul scăzut de zgomot - nevoia de a lua în considerare toate aceste trăsături specifice ale unui vehicul electric înseamnă că atât consumatorii, cât și producătorii de automobile își îndreaptă atenția din ce în ce mai mult către anvelope. Este necesară o performanță din ce în ce mai ridicată a anvelopei în ceea ce privește durata de viață, eficiența energetică, capacitatea de încărcare și confortul, iar Michelin își propune să atingă excelență la toate.

  • Rezistență la rulare 

Pentru a optimiza autonomie bateriei, vehiculele electrice au nevoie de anvelope cu o rezistență scăzută la rulare, un domeniu în care inovația și leadershipul Michelin sunt recunoscute. În ultimii douăzeci de ani, Michelin a reușit să crească eficiența energetică a anvelopelor sale pentru autoturisme cu 20%, fără a face niciun compromis atunci când vine vorba de siguranță sau longevitate(1).  

Electric vehicle
electric mobility
  • Durata de viață 

Vehiculele electrice sunt sinonime cu cuplul mare, frânarea regenerativă și bateriile grele. Acești factori influențează în mod clar durata de viață și performanța anvelopelor în timp, un alt domeniu pe care Michelin l-a aprofundat mereu. „Performanța care durează” (2) ilustrează angajamentul MICHELIN de a produce anvelope cu o longevitate ridicată, oferind în același timp o performanță excelentă în timp pentru a evita înlocuirea prematură a anvelopei. 

  • Capacitate de încărcare 

Vehiculele electrice sunt mai grele din cauza greutății bateriilor. Michelin oferă anvelope cu aceeași dimensiune sau un diametru mai mare, dar cu un indice de sarcină mai mare. Michelin a lansat și anvelopa Selfseal, care se repară singură în cazul unei perforări, economisind astfel greutatea suplimentară dată de o anvelopă de schimb.  

  • Zgomot 

Tehnologia MICHELIN Acoustic contribuie la reducerea zgomotului din interior, cauzat de anvelope, prin spuma poliuretanică din interiorul anvelopei - un beneficiu esențial pentru vehiculele electrice și motorul lor silențios.   

Michelin, un partener de încredere

Pe lângă performanța reală a anvelopelor, angajamentul Michelin este să limiteze impactul produselor sale de-a lungul întregului lor ciclu de viață. Această abordare sustenabilă e cea care face ca Grupul să fie partenerul preferat al producătorilor din industria auto. Michelin se mândrește cu aproape 300 de omologări pe vehicule electrice, având parteneriate cu peste 50 de branduri la nivel mondial(3).

Fiindcă vehiculele electrice sunt mult mai conectate, Michelin poate revendica leadership-ul în soluții de întreținere predictivă cu algoritmi la bord. De fapt, în 2021, Michelin a fost primul producător care a lansat o anvelopă conectată cu senzor integrat.  

Anvelopele care fac diferența atunci când vine vorba de mașini electrice

Datorită a peste douăzeci de ani de investiții, toate anvelopele MICHELIN sunt potrivite pentru mașinile electrice. Iată două exemple de anvelope MICHELIN pentru mașina ta electrică: 

Anvelopa MICHELIN e.PRIMACY
MICHELIN e.Primacy

Pentru șoferii de mașini electrice, MICHELIN e.Primacy oferă o autonomie crescută a bateriei(4)

4w rt tire michelin pilot sport ev en product in context 1 nosignature 16 slash 9
MICHELIN Pilot Sport EV

MICHELIN Pilot Sport EV este o anvelopă proiectată ecologic, care oferă o călătorie liniștită și plăcută, combinată cu un control de durată în cazul automobilelor sport electrice. 

MENȚIUNI JURIDICE

(1) - Sursa: Document înregistrare universală Michelin 2022

(2) - Următoarele game sunt concepute să oferă o durată de viață lungă și o performanță îndelungată. MICHELIN CrossClimate², MICHELIN CrossClimate 2 SUV, MICHELIN Primacy 4+, MICHELIN e.Primacy, MICHELIN Pilot Sport 4S, MICHELIN Pilot Sport 5, MICHELIN Pilot Sport EV, MICHELIN Pilot Sport 4 SUV,  MICHELIN Alpin 6 și MICHELIN Pilot Alpin 5.

(3) - Sursă: Michelin Automotive Original Equipment Department (2023)

(4) - Atunci când este nouă, MICHELIN e·PRIMACY generează în medie cu 2 kg/t mai puțină rezistență la rulare față de competitori, ceea ce înseamnă o economie de combustibil de până la 0.21 l/100 km pentru un VW Golf 7 1.5 TSI sau o autonomie extra de 7% pentru un VW e.Golf. „Consumul de energie” se referă la combustibilul de petrol în cazul vehiculelor cu motor cu ardere internă și la cele hibride și la electricitate în cazul vehiculelor electrice.

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web