De ce este important ca anvelopele să dureze?
Există două motive principale pentru care ar trebui să acționați pentru ca anvelopele să dureze atâta timp cât le permite performanța.
1 - Pentru conservarea mediului
Conservând longevitatea anvelopelor dvs., le schimbați mai rar, ceea ce reduce impactul asupra planetei.

2 - Pentru a evita cheltuielile nenecesare
Înlocuirea anvelopelor prea devreme înseamnă cheltuieli mai mari decât în mod obișnuit. Lăsându-le până la final, limitați bugetul alocat vehiculului dvs.
Cum se evită uzura prematură a anvelopelor dvs.?
Anvelopa este supusă uzurii inevitabile în timp și kilometri, dar aceasta se poate accelera dacă nu luați anumite măsuri de precauție.
Verificați cu regularitate presiunea anvelopei
Anvelopele umflate insuficient cauzează uzura anvelopei. Cum anvelopele pierd aer în timp, recomandăm verificarea presiunii lunar pentru anvelopele montate (și anual pentru roata de rezervă).
Pe lângă uzura anvelopei, condusul cu anvelope umflate insuficient înseamnă costuri suplimentare cu carburantul, deoarece vehiculul va consuma mai mult carburant.
Anvelopele umflate excesiv sunt și ele supuse uzurii premature. Din acest motiv este important să se ajusteze presiunea anvelopelor în funcție de recomandările producătorului.

Evitați șocurile
Când conduceți peste o bordură, o groapă sau peste un limitator de viteză, acest lucru provoacă un șoc ce poate accelera uzura anvelopelor dvs.
De fapt, un șoc la una sau mai multe anvelope poate afecta geometria alinierii vehiculului. Care este consecința? Uzura inegală a anvelopelor dvs. conducând la înlocuirea prematură.
Depozitați adecvat anvelopele de vară/iarnă
Dacă alternați anvelopele de vară și de iarnă, este important să stocați anvelopele pe care nu le utilizați într-un loc curat, ventilat, protejat de condițiile meteo, pentru a le menține.
Temperaturile extreme pot afecta îmbătrânirea cauciucului. În loc de a le expune la temperaturi prea mari sau prea scăzute, alegeți un loc cu temperatură moderată, departe de lumina directă a soarelui.
Puteți alege să vă depozitați anvelopele alegând serviciile de hotel de anvelope partenerului nostru, Euromaster.

Când trebuie verificate anvelopele?
Atunci când observați uzură anormală
Duceți anvelopa la verificat rapid pentru a remedia problema înainte ca situația să se înrăutățească.
După 5 ani de utilizare
În 5 ani, anvelopele dvs. s-au deplasat probabil pe diferite suprafețe și poate că au suferit șocuri. După 5 ani de utilizare, solicitați să fie verificate de un specialist măcar o dată pe an. Astfel că veți asigura că nu au fost prematur deteriorate și nu vă vor pune în pericol pe dvs. sau pe pasagerii dvs.
Datele anvelopei: care este vârsta anvelopei?
Anvelopele au un marcaj TIN (codul de identificare a anvelopei) care indică, printre altele, data fabricației acestora. Acest cod este format din patru cifre, primele două cifre semnifică săptămâna, iar ultimele două, anul de producție. Pe baza acestor informații, puteți afla dacă anvelopele au trecut de limita de 5 ani sau nu.

La finalul marcajului TIN, codul de vârstă a anvelopei arată că a fost fabricată în săptămâna 47 a anului 2014.
Limita de vârstă a anvelopelor: pragul de 10 ani
Dacă anvelopele nu au fost înlocuite în termen de 10 ani de la data fabricației, Michelin recomandă înlocuirea acestora cu anvelope noi ca măsură de precauție. Această recomandare este valabilă și pentru anvelopele de rezervă.
Pragul indicatorului de uzură
Legislația precizează că o anvelopă trebuie schimbată când banda de rulare este mai mică de înălțimea de 1,6 mm. Acest prag este indicat pe anvelopele dvs. de indicatorii benzii de rulare, mici zone înălțate între benzile de rulare care măsoară precis această înălțime.
Ei arată că anvelopa trebuie înlocuită când înălțimea benzii de rulare a ajuns la nivelul indicatorilor de uzură. La anvelopele Michelin, sunt vizibile mici protuberanțe pe umărul anvelopei pentru a vă ajuta să localizați indicatorii de uzură de pe banda de rulare.

Alegeți anvelope care performează până la ultimul kilometru
Ultimul kilometru? Acest lucru se întâmplă când banda de rulare a anvelopei ajunge la pragul indicatorului de uzură.
Toate gamele Michelin sunt proiectate pentru a combina o longevitate excelentă și un nivel excelent de performanță până la ultimul kilometru.
Ca exemplu, cu gamele noastre MICHELIN Primacy 4, MICHELIN CrossClimate 2 și MICHELIN Alpin 6 le vom oferi șoferilor siguranță optimă până la ultimul kilometru.
De ce facem aceasta? Pentru că aceste generații noi de anvelope au un model evoluat de bandă de rulare care permite anvelopei să își păstreze performanța până la capăt, chiar și când este uzată.
Ele previn acvaplanarea chiar și la uzură accentuată
Pentru a evita acvaplanarea (pierderea controlului atunci când conduceți pe șosea umedă), apa trebuie stocată în benzile de rulare ale anvelopei înainte de a fi evacuată în spate și pe laterale.
Pe măsură ce anvelopele se uzează, există puține benzi de rulare ridicate și, prin urmare, puține locuri în care să se depoziteze apa. În acest caz, anvelopa se ridică cu un strat de apă între anvelopă și șosea. Rezultă o pierdere a aderenței și, prin urmare, o pierdere a stabilității și a controlului.
Modelul în evoluție al benzii de rulare Michelin asigură că anvelopa continuă să stocheze și să evacueze corect apa până la finalul duratei de viață a anvelopei, astfel evitându-se fenomenul de acvaplanare.