r1a6 all season tyres

Anvelopele all-season - Chiar pot fi utilizate tot timpul anului?

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Anvelope all-season, pentru 4 anotimpuri sau pentru toate condițiile meteorologice: indiferent cum le numim, vorbim despre anvelope care fac față provocărilor.

Ce este mai exact o anvelopă all-season?

O anvelopă pentru toate anotimpurile este o anvelopă hibrid care poate fi utilizată atât în condiții de vară cât și de iarnă.

Anvelopele pentru toate anotimpurile combină tehnologia anvelopelor de iarnă și de vară pentru a permite condusul în toate perioadele anului, pe suprafețe uscate și umede și chiar pe zăpadă.

Deși este comun în mare parte din Europa, condusul cu anvelope de vară în timpul iernii nu este recomandat. Anvelopele pentru toate anotimpurile oferă o alternativă mai sigură, oferind o manevrabilitate și aderență mai bună în condiții dificile.

Cât despre aceia dintre dumneavoastră care v-ați obișnuit să alternați între anvelopele de vară/iarnă de două ori pe an, trecerea la anvelope pentru toate anotimpurile vă va simplifica viața și să va economisi timp!

winters

Anvelopele all-season - Sunt o alternativă adecvată la anvelopele de iarnă?

Anvelopele pentru toate anotimpurile au performanțe bune la temperaturi cuprinse între -10°C până la +30°C.

tyre temp

Legendă imagine:
1 - Anvelope pentru țările nordice
2 - Anvelope de iarnă 
3 - Anvelope all season (între -10 °C și +30 °C)
4 - Anvelope de vară 

De ce?

Deoarece cauciucul utilizat la fabricarea anvelopelor all season se poate adapta foarte rapid la temperatura solului și rămâne foarte flexibil și atunci când carosabilul este foarte rece. De asemenea, structura are lamele, ca anvelopele noastre de iarnă și asigură performanțe pe carosabil umed și acoperit cu zăpadă.

Dacă locuiți într-o regiune unde în mod normal aveți doar ierni blânde și ninsorile sunt un eveniment ocazional, atunci condusul lin, silențios, oferit de anvelopele all-season poate fi o alternativă potrivită pentru dumneavoastră. Nu este nevoie să schimbați aceste anvelope în cursul anului, economisind timp și energie.

Anvelopele de iarnă rămân anvelopele supreme pentru condiții extreme, cum ar fi ninsori abundente sau gheață.

3PMSF: o etichetă pentru performanțe dovedite pe timp de iarnă

În Europa, dacă o anvelopă are eticheta 3PMSF (3 vârfuri muntoase cu fulg de zăpadă), înseamnă că a trecut testul și îndeplinește criteriile de performanță obligatorii pentru carosabil acoperit cu zăpadă.

Toate anvelopele de iarnă Michelin iarnă poartă eticheta 3PMSF. Și chiar dacă anvelopele all season nu au vreo obligație legală să poarte eticheta 3PMSF, pentru MICHELIN este obligatoriu ca toate anvelopele sale all season să treacă testul.

Deoarece toate anvelopele noastre all season au eticheta 3PMSF, sunt potrivite pentru a fi utilizat tot timpul anului, inclusiv pe carosabil acoperit cu zăpadă.

Eticheta 3PMSF de pe o anvelopă indică faptul că a trecut testul pentru performanțe pe timp de iarnă

Gama MICHELIN CrossClimate: ce este?

Deși rămân cea mai bună alegere pentru condus în condiții meteorologice extreme, anvelopele de iarnă nu sunt la fel de eficiente în timpul verii, mai ales atunci când vine vorba de consumul de carburant și distanța de frânare pe drumuri uscate sau umede.

Datorită abordării lor combinate de vară/iarnă, gama MICHELIN CrossClimate iese în evidență față de anvelopele tradiționale pentru toate anotimpurile, oferind un design unic, care se poate adapta la orice climat. Gama CrossClimate este potrivită pentru orice vehicul, de la autoturisme mici și sedan-uri, la jeep-uri și camionete.

La fel ca în cazul restului gamei, MICHELIN se asigură că anvelopele CrossClimate asigură performanțe excelente până la ultimul kilometru. 

Pentru a afla mai multe despre gama Michelin CrossClimate, accesați paginile produselor.

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web