image couverture paysage

CUM SĂ ALEGEȚI CELE MAI BUNE ANVELOPE OFF ROAD PENTRU AUTOUTILITARE

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Pentru a alege cele mai bune anvelope off road pentru autoutilitare este important să țineți cont de criteriile corespunzătoare de utilizare. Aflați cum puteți să faceți alegerea corectă pentru autoutilitara dvs.

Anvelope off road sau all terrain pentru autoutilitare?

În primul rând, este important să înțelegeți diferența dintre „anvelope off road pentru autoutilitare” și „anvelope all terain pentru autoutilitare”. Noțiunea de „off road” se referă de obicei la medii naturale dificile, nepotrivite pentru o autoutilitară. Numai vehiculele cu tracțiune integrală, cunoscute și ca 4x4, sunt proiectate să poată face față unor astfel de condiții.

Cu toate acestea, s-ar putea ca o autoutilitară să trebuiască să se deplaseze pe teren mai dificil decât drumurile obișnuite.

Pe ce tipuri de suprafețe vă deplasați?

Indiferent dacă este vorba despre iarbă, suprafață umedă sau noroioasă, pietriș sau pavaj, este posibil vă aflați în situația de a conduce pe suprafețe alunecoase sau instabile, care pot imobiliza și încetini vehiculul sau afecta siguranța dumneavoastră.

Contextul activității dumneavoastră poate presupune deplasarea pe teren dificil sau depășirea unor obstacole. Probabil că veți recunoaște contextul dumneavoastră în situațiile de mai jos:

The thick, reinforced sidewalls of the MICHELIN Agilis make it an excellent off-road tyre for vans.

1 - Conduceți mai ales în oraș

De exemplu, dacă activitatea presupune livrări dese în oraș, pot apărea contacte cu borduri.

De asemenea, este posibil să treceți peste gropi formate pe carosabil în timp.

Pentru a limita riscul de deformare a anvelopelor (umflăturile vizibile de pe flanc), vă recomandăm să echipați autoutilitara cu anvelope cu flanc gros și întărit, cum ar fi MICHELIN Agilis 3 (de vară) și MICHELIN Agilis Alpin (de iarnă) sau MICHELIN Agilis CrossClimate (all-season).

The thick, reinforced sidewalls of the MICHELIN Agilis make it an excellent off-road tyre for vans.

2 - Conduceți pe șantiere de construcții

 

Dacă activitatea presupune deplasarea cu autoutilitara pe șantiere de construcții, vehiculul se confruntă cu suprafețe mai dificile, de exemplu noroi și pietre, care solicită anvelope robuste, cu rezistență sporită la tăieturi și înțepături.

În acest caz, vă recomandăm să echipați autoutilitara cu anvelope MICHELIN Agilis CrossClimate, pe care le puteți utiliza tot timpul anului, chiar și în caz de ninsoare moderată sau MICHELIN Agilis Alpin, în cazul unor condiții mai grele de iarnă.

A good all-terrain van tyre must be able to withstand the difficult surfaces of construction sites

3 - Conduceți mai ales în afara orașului

În zonele rurale mergeți adesea drumuri naționale și județene. Unele dintre aceste drumuri sunt bine întreținute, însă altele este posibil să fie neglijate sau deloc întreținute.

Pe drumuri deja degradate și peticite mai mult sau mai puțin în trecut, din cauza reducerii bugetelor locale, este posibil să întâlniți gropi, uneori adânci și destul de multe. De asemenea, pentru a ajunge la locații sau clădiri aflate departe de drumul principal s-ar putea să trebuiască să urmați drumuri cu pietriș sau noroi.

Alegeți anvelope rezistente și performante, care oferă tracțiune excelentă pe acest tip de suprafețe dificile. Vă recomandăm MICHELIN Agilis 3 (vara) și MICHELIN Agilis Alpin (iarna) sau MICHELIN Agilis CrossClimate (all-season).

Anvelope all terrain pentru autoutilitare

Inginerii Michelin sunt specialiști inovatori și dedicați în a vă oferi o experiență excepțională la volan. Aceștia dezvoltă unele dintre cele mai performante anvelope destinate vehiculelor rutiere.

Anvelopele MICHELIN Agilis sunt proiectate special pentru autoutilitare și asigură tracțiune îmbunătățită pe suprafețe dificile.

MICHELIN Agilis CrossClimate - EN

Tracțiune optimă pe toate suprafețele

Datorită tehnologiei anvelopelor MICHELIN Agilis CrossClimate, deplasarea pe suprafețe acoperite cu noroi, iarbă, pietriș și zăpadă nu mai reprezintă o problemă: profilul în V al benzii de rulare, cu blocuri mari și caneluri late, asigură aderență excelentă și pe cele mai dificile suprafețe. De asemenea, asigură evacuarea apei la deplasarea pe suprafețe dificile.

Robustețe îmbunătățită

Suprafețele dificile vă expun unui risc mai mare de pană și uzură excesivă a anvelopelor. De aceea, am sporit rezistența anvelopelor MICHELIN Agilis CrossClimate.

Acestea au o structură specifică a flancului, care asigură protecție împotriva impacturilor și le-am proiectat utilizând o compoziție rezistentă la abraziune, bazată pe o tehnologie inovatoare, care asigură un plus de robustețe.

O anvelopă pentru autoutilitare potrivită în toate anotimpurile

Rotația anvelopelor de vară/iarnă la începutul fiecărui anotimp poate fi anevoioasă și costisitoare. Însă, pe de alt parte, doriți să puteți călători în siguranță atât vara, cât și iarna, indiferent de starea vremii.

De aceea, anvelopa all season MICHELIN Agilis Crossclimate este o alegere ideală pentru desfășurarea neîntreruptă a activității, fără să fie necesară rotația anvelopelor.

MICHELIN Agilis Crossclimate este omologată pentru iarnă (3PMSF), ceea ce înseamnă că performanțele sale pe zăpadă și suprafețe ude au fost testate și validate.

A fost proiectată pentru a îmbina avantajele unei anvelope de vară cu cele ale uneia de iarnă, oferind astfel toate performanțele menționate mai sus pe tot timpul anului, indiferent de vreme și de variațiile temperaturii.

Aflați mai multe despre anvelopele all season pentru autoutilitare

Nr. 1 la longevitate la toate categoriile (1)(2)

Cu cât anvelopele rezistă mai mut, cu atât economisiți mai mult.

Înlocuirea anvelopelor uzate costă atât timp, cât și bani.

Am proiectat anvelopaMICHELIN Agilis Crossclimate pentru durabilitate și performanțe maximizate.

Aceasta poate parcurge în medie cel puțin 25% mai mulți kilometri decât anvelopele de vară și de iarnă ale altor concurenți importanți și cu 39% mai mulți decât anvelopele all season concurente (1)(2).

Datorită acestei longevități, puteți economisi în medie 4 anvelope la 100.000 km. (3)

MENȚIUNI LEGALE

(1) - longevitate - teste de longevitate realizate în 2017 de centrul de testare DEKRA la solicitarea Michelin, pentru dimensiunea 235/65 R16C 115/113 R pe Mercedes-Benz Sprinter, în comparație cu principalele anvelope de vară, iarnă și all season premium concurente (VARĂ: MICHELIN Agilis CrossClimate (50.145 km); BRIDGESTONE Duravis 660 (42.760 km), CONTINENTAL ContiVanContact™ 100 (29.660 km), IARNĂ: MICHELIN Agilis CrossClimate (50.412 km), CONTINENTAL VanContact Winter (32.863 km), PIRELLI Carrier™ Winter (33.009 km); ALL SEASON: MICHELIN Agilis CrossClimate (47.702 km) CONTINENTAL VanContact™4Season (21.396 km), PIRELLI Carrier™ All Season (30.467 km), GOODYEAR Vector 4 Seasons (29.790 km)). Testul de longevitate în condiții de utilizare reale medii (D50), pe parcursul a 10.000 km și longevitate estimată extrapolată la 1,6 mm.          

(2) - longevitate - studiu intern Michelin realizat în prezența centrului de testare DEKRA (circuitul de la Narbonne), în decembrie 2020 - februarie 2021, pentru dimensiunea 235/65R16C 115/113 R pe Renault Master, MICHELIN Agilis CrossClimate (29.789 km) comparativ cu BRIDGESTONE Duravis All Season (22.023 km). Testul de longevitate în condiții de utilizare reale medii (D50), pe parcursul a 9.421km și longevitate estimată extrapolată la 1,6 mm.          

(3) - economii - medie de 4 anvelope la fiecare 100.000 km, comparativ cu anvelopele all season concurente. Calcul intern bazat pe Value Tool pentru flotă, pentru dimensiunea 235/65 R16 115/113R, în cazul unui vehicul comercial ușor ce parcurge anual 100.000 km, cu o durată a ciclului de viață al vehiculului de 1 an (MICHELIN Agilis CrossClimate: 4 anvelope, Continental VanContact 4 Seasons: 12 anvelope, Pirelli Carrier AllSeason: 8 anvelope, Goodyear Vector 4Seasons Cargo: 8 anvelope și Bridgestone Duravis All Season: 8 anvelope).

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web