Best snow tyres for SUV

Cele mai bune anvelope pentru zapadă pentru SUV-uri

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Vine iarna... Când conduceți SUV-ul, trebuie să vă simțiți în siguranță pe zăpadă și pe drumuri ude. Pentru aceasta, este esențial ca vehiculul dumneavoastră să poată asigura frânare și tracțiune suficientă, chiar și pe cele mai dificile drumuri. Alegând anvelopele potrivite, optați pentru liniște sufletească.

Care sunt cele mai bune anvelope de zăpadă pentru SUV? Citiți articolul nostru pentru a afla!

Anvelope de iarnă pentru SUV

Cele mai bune anvelope de zăpadă pentru SUV sunt pur și simplu cele ale căror performanțe de iarnă au fost testate și certificate de eticheta 3PMSF. Această etichetă certifică faptul că anvelopa se va comporta bine în condiții de iarnă, pe teren rece, la o temperatură sub 7° și pe zăpadă

Aceasta înseamnă o aderență mai bună decât ați obține cu o anvelopă care nu este proiectată pentru aceste condiții. Cauciucul și modelul benzii de rulare a anvelopelor 3PMSF asigură aderență eficientă pe suprafețe reci, ude și înzăpezite.

The 3PMSF symbol ("3 Peak Mountain Snow Flake") is visible on the tyre

Simbolul 3PMSF ("3 Peak Mountain Snow Flake") este vizibil pe anvelopă

 

Toate anvelopele de iarnă Michelin poartă această etichetă și, desigur, anvelopele de iarnă pentru SUV, dar nu exclusiv. Acest lucru este valabil și pentru anvelopele noastre all-season.

Winter tyres for SUV

Anvelope all-season pentru SUV

Spre deosebire de anvelopele de iarnă, care sunt înlocuite cu anvelope de vară atunci când vremea devine mai blândă, anvelopele all-season sunt concepute pentru a fi folosite pe tot parcursul anului.

Acestea au performanțe bune și iarna (atâta timp cât temperaturile nu scad sub -10°C), deoarece beneficiază de o performanță suplimentară pe zăpadă care este validată de certificarea 3PMSF.

Acesta este cazul cu MICHELIN CrossClimate 2 SUV. Această anvelopă are, de asemenea, un comportament excelent pe drumuri ude, indiferent dacă sunt reci sau nu.

Anvelope de iarnă sport și non-sportive pentru SUV-uri

Pentru cei cărora le place condusul sportiv, Michelin a creat game SUV pentru iarnă, cum ar fi MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV, care vă poate echipa SUV-ul și vă poate oferi performanțe excepționale. Această anvelopă de iarnă pentru SUV este foarte eficientă pe teren uscat și oferă, de asemenea, o tracțiune excelentă pe zăpadă.

Dacă nu sunteți în căutarea unui condus sportiv pe timp de iarnă, gama MICHELIN Alpin 6 vă va satisface așteptările.

Este important să rețineți că dimensiunea anvelopelor este cea care va determina dacă alegeți o gamă sportivă sau non-sportivă. Dacă una dintre aceste game nu este disponibilă pentru dimensiunea anvelopei dumneavoastră, atunci trebuie să o alegeți pe cealaltă.

MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV provides exceptional performance even for a sporty driving style

MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV oferă performanțe excepționale chiar și pentru un stil de conducere sportiv

Anvelope cu sau fără acronimul "SUV"

Anvelopele concepute pentru SUV-uri oferă adesea o rigiditate mai mare pentru a susține sarcina acestor vehicule, care sunt mai grele decât majoritatea autoturismelor. În acest scop, flancurile lor sunt ranforsate cu o carcasă în două straturi în loc de unul.

Dar este posibil să fi observat că unele dintre gamele noastre SUV, cum ar fi MICHELIN Alpin 6, nu includ acronimul "SUV" în numele lor. De ce nu?

Acest lucru se datorează faptului că Michelin a dorit să sublinieze anumite dimensiuni ca fiind mai specifice SUV-urilor, inclusiv în gamele de iarnă. Acesta este motivul pentru care puteți alege anvelope care au fost dezvoltate special pentru SUV-uri, cum ar fi MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV sau anvelopa all-season MICHELIN CrossClimate 2 SUV.

Prin urmare, absența acronimului "SUV" nu înseamnă că o gamă este incompatibilă cu SUV-ul dumneavoastră! Poate fi montată, atâta timp cât dimensiunea anvelopei se potrivește. Și performanța va fi, desigur, aceeași.

Puteți găsi dimensiunea anvelopei pe flanc sau în manualul de utilizare al SUV-ului dumneavoastră.

You can find the tyre size on its sidewall

Puteți găsi dimensiunea anvelopei pe flanc

 

Ce anvelope de iarnă pentru SUV să alegeți pentru condiții extreme de iarnă?

Dacă locuiți într-un loc în care condițiile de iarnă sunt mai extreme cu zăpadă și gheață, atunci sunt preferabile game specializate, cum ar fi MICHELIN X-Ice Snow SUV sau MICHELIN X-Ice North 4 SUV, care este o anvelopă cu crampoane (aceste anvelope sunt ilegale în România). Aceste anvelope de iarnă pentru SUV sunt concepute pentru a oferi performanțe optime pe zăpadă sau gheață, chiar și la temperaturi foarte scăzute.

Acum că aveți o idee mai clară despre cele mai bune anvelope de zăpadă pentru SUV, găsiți-le pe ale dumneavoastră în selectorul nostru de anvelope:

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web