Best tyres for suv

CELE MAI BUNE ANVELOPE PENTRU SUV

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Dacă faceți parte din comunitatea tot mai mare de utilizatori de SUV-uri, s-ar putea să vă întrebați cum să alegeți cele mai bune anvelope pentru SUV. În acest articol, după clarificarea distincției uneori confuze dintre SUV-uri și 4x4, vă ajutăm să alegeți cele mai potrivite anvelope pentru utilizarea dumneavoastr

Diferența dintre SUV-uri și vehiculele 4x4

Prin definiție, un 4x4 este un vehicul off-road. Tracțiunea integrală îi permite să se deplaseze pe teren dificil, care ar fi dificil sau imposibil de parcurs pentru autoturisme. Vehiculele 4x4, de exemplu, sunt conduse în raliuri. Acestea sunt echipate cu anvelope special concepute pentru conducerea pe teren accidentat și dificil.

În schimb, un SUV este un vehicul care este destinat în general șoselelor. Majoritatea SUV-urilor au doar tracțiune pe două roți, ca autoturismele convenționale, dar nu întotdeauna, așa cum vom vedea mai târziu.

În limbajul comun, există tendința de a confunda termenul de 4x4 cu SUV. Cu toate acestea, este important să facem distincția între cele două, deoarece anvelopele pentru fiecare sunt diferite. Un 4x4 poate fi echipat cu anvelope off-road sau mixte, în timp ce un SUV este mai probabil să fie echipat cu anvelope pentru utilizarea pe șosea.

În acest articol ne vom concentra pe anvelopele pentru SUV-uri.

Cum să alegeți anvelopele pentru SUV?

Michelin a dezvoltat game pentru dimensiuni care se potrivesc SUV-urilor. Și pentru a afla ce anvelope Michelin pentru SUV vor fi cele mai bune pentru utilizarea dumneavoastră, iată întrebarea simplă pe care ar trebui să v-o puneți:

Sunteți expus la condiții frecvente și regulate de zăpadă și temperaturi scăzute în timpul iernii?

Alternating winter and summer SUV tyres

În funcție de răspunsul dumneavoastră, vă vom îndruma către cele mai potrivite anvelope.

1- Dacă răspunsul dumneavoastră este DA

Recomandăm alternarea anvelopelor SUV de iarnă și de vară:

Anvelope SUV pentru iarnă

Optați pentru anvelope SUV certificate 3PMSF, concepute pentru condiții dificile de iarnă. În acest scop, MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV sau MICHELIN Alpin 6 sunt alegerile ideale. Dacă locuiți într-o țară cu ierni foarte dificile, atunci optați pentru MICHELIN X Ice Snow SUV sau MICHELIN X Ice North SUV (anvelope cu crampoane; acestea sunt ilegale în România).

(Pentru mai multe informații, citiți articolul nostru despre anvelopele de zăpadă pentru SUV).

Anvelope SUV pentru vară

Când vremea devine mai blândă, puteți înlocui anvelopele de iarnă cu anvelope de vară. Anvelopa MICHELIN Primacy 4+ este o anvelopă SUV perfectă dacă doriți să vă concentrați asupra siguranței și frânării bune pe carosabilul ud. În caz contrar, luați în considerare MICHELIN Pilot Sport 4 SUV, dacă doriți să vă concentrați pe o experiență de conducere sportivă cu aderență bună.

2- Dacă răspunsul dumneavoastră este NU

Dacă vă aflați într-o zonă cu temperaturi scăzute ocazionale și ninsori rare, atunci trebuie să utilizați anvelope SUV all-season și să păstrați aceleași anvelope pe tot parcursul anului.

Anvelope SUV all-season

În funcție de dimensiunea anvelopelor dumneavoastră, puteți alege din gama noastră all-season: MICHELIN CrossClimate 2 și MICHELIN CrossClimate 2 SUV.

Ambele sunt compatibile SUV și certificate cu eticheta 3PMSF, ceea ce înseamnă că au fost testate cu succes pe teren rece și înzăpezit, la temperaturi sub 7°. Acestea oferă, de asemenea, performanțe excelente pe drumuri uscate și ude în timpul verii, ceea ce le face candidate ideale pentru SUV-ul dumneavoastră pe tot parcursul anului. (Pentru mai multe informații, citiți articolul nostru despre anvelopele all-season pentru SUV).

All-season SUV tyres

Anvelope pentru SUV-uri cu tracțiune integrală

Pentru majoritatea SUV-urilor care pot profita de aceasta, tracțiunea integrală este adesea oferită ca opțiune și puțini consumatori o iau. În schimb, tracțiunea integrală este mult mai frecventă pe SUV-urile mari și SUV-urile premium.

Cu alte cuvinte, în timp ce SUV-urile pot pretinde că au o estetică robustă, ele nu sunt neapărat echipate cu un diferențial blocant între punți sau cu o cutie de viteze scurtă off-road. În timp ce păstrează înălțimea de rulare și aspectul robust al unui 4x4, mulți au doar tracțiune pe două roți și au renunțat la o parte din abilitățile lor off-road pentru o manevrabilitate mai bună.

Dacă SUV-ul dumneavoastră are tracțiune pe 4 roți, puteți urma aceleași criterii de selecție, dar MICHELIN vă sfătuiește insistent să îl echipați cu 4 anvelope identice, adică de aceeași marcă și model, dimensiune și nivel de uzură.

Trebuie să schimbați toate cele 4 anvelope ale SUV-ului dumneavoastră cu tracțiune pe 4 roți?

Pentru performanțe optime, vă recomandăm să schimbați toate cele patru anvelope în același timp dacă SUV-ul dumneavoastră este un vehicul cu tracțiune integrală.

Dacă SUV-ul dumneavoastră are doar tracțiune pe două roți, nu trebuie să schimbați toate cele patru anvelope în același timp. Dar este recomandat să o faceți în perechi, adică cele două anvelope care se află pe aceeași punte.

Cum să alegeți anvelopele pentru SUV-ul dumneavoastră în câteva secunde

Pentru a facilita alegerea, diagrama de mai jos vă va oferi o idee foarte precisă și rapidă despre cele mai potrivite anvelope pentru SUV-ul dumneavoastră:

A tool to help you choose your SUV tyres

Acum că aveți o idee mai clară despre cele mai bune anvelope pentru SUV-ul dumneavoastră, faceți clic mai jos pentru a afla mai multe.

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web