Ce sunt mai exact anvelopele de iarnă?

Anvelope pentru zăpadă, anvelope de iarnă, anvelope de contact sau anvelope pentru noroi, indiferent cum le numiți, aceste anvelope sunt gata să facă față provocărilor.

guide drive in snow 2

De ce sunt unice anvelopele de iarnă?

 

Anvelopele de iarnă sunt anvelopele concepute în mod special pentru a rula în siguranță la temperaturi de sub 7ºC, indiferent dacă drumul este acoperit cu zăpadă sau nu.

Acestea sunt identificate prin marcaje speciale, M+S și/sau 3PMSF, situate pe flancul anvelopei.

Urmele anvelopelor de iarnă MICHELIN

1. Profilele

Benzile de rulare ale anvelopelor de iarnă sunt ușor de recunoscut, deoarece acestea prezintă numeroase tăieturi adânci. Acestea sunt cunoscute de obicei sub numele de „caneluri“.

Aceste caneluri (adâncituri) situate pe banda de rulare a anvelopelor acționează ca niște „gheare“, asigurând performanțe optime pe teren uscat, umed, acoperit cu zăpadă și gheață.

Anvelopele de iarnă au aderență mai bună decât anvelopele de vară la temperaturi mai mici de 7ºC, deoarece acestea sunt proiectate cu:

  • de 10 ori mai multe caneluri
  • caneluri 3D auto-blocante pe întreaga adâncime a benzii, ce îmbunătățesc manevrabilitatea pe drumuri uscate
  • adâncime mai mare cu 10% a profilului, ceea ce asigură flexibilitate pe drumurile alunecoase

summer sculpture michelin pcy4

winter sculpture michelin alpin

2. Materiale specifice

Anvelopele de iarnă diferă față de anvelopele de vară și în ceea ce privește compoziția chimică a cauciucului lor. Este creat special pentru a rămâne moale chiar și la temperaturi scăzute, crescând aderența pe suprafețe alunecoase (carosabil umed, acoperit cu zăpadă sau gheață).

  • La temperaturi scăzute (mai puțin de 7ºC), cauciucul de pe benzile de rulare ale anvelopelor de vară se întărește, inhibând capacitatea lor de aderență.
  • Compoziția unică a anvelopelor de iarnă le permite să rămână flexibile și aderente pe suprafața drumului într-un mod eficient.

De ce ar trebui să îmi dotez vehiculul cu anvelope de iarnă?

Anvelopele de vară sunt observabil mai puțin eficiente când temperatura scade. Cauciucul întărit care apare ca urmare a temperaturilor mai scăzute duce la aderență slabă pe drum. Acesta este motivul pentru care vă recomandăm să schimbați anvelopele imediat ce temperatura începe să scadă sub 7°C.

Dezvoltat pentru exigențele șofatului pe timp de iarnă, anvelopele de iarnă sunt realizate cu materiale care se adaptează la frig. Fie că este pe teren uscat, umed, acoperit cu zăpadă sau gheață, cauciucul lor flexibil cuplat cu canelurile adânci garantează o aderență mai bună. Manipularea și manevrabilitatea vehiculului sunt optimizate și distanța de frânare este redusă.

eb002316

Comparing the MICHELIN CrossClimate to MICHELIN Alpin 5

 

Bine de știut:

Dacă conduceți doar ocazional în condiții de iarnă cum ar fi zăpadă sau gheață, anvelopele din gama MICHELIN CrossClimate sunt perfecte pentru dumneavoastră.

Însă dacă vă confruntați în mod regulat cu condiții meteorologice aspre, gama MICHELIN Alpin are ceea ce vă trebuie pentru a ajunge unde aveți nevoie în siguranță.

ALTE ARTICOLE

Scopul acestui articol este de a oferi îndrumări privind selecția anvelopelor și de a oferi cititorilor informații relevante și precise bazate pe știință, tehnologie, rezultatele testelor și experiența Michelin. Dacă vom conștientiza că informațiile sunt incorecte sau inexacte în articol, vom încerca să le corectăm. Cu toate acestea, Michelin își declină orice responsabilitate sau responsabilitate în ceea ce privește informațiile conținute în articole, care, fără excepție, sunt de natură generală, nu sunt neapărat complete, exacte sau actualizate și nu pot fi considerate sfaturi legale sau profesionale.

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web