ana banner görseli 51

Baterii Reciclabile pentru Vehicule Electrice

Publicat pe 14 martie 2024 - 5 Citește în minut(e)

În timp ce utilizarea vehiculelor electrice ia amploare pe zi ce trece, multe institute de cercetare și firme continuă să lanseze pe piață produse noi destinate vehiculelor electrice. Una dintre cele mai mari evoluții înregistrate în industria vehiculelor electrice a fost făcută publică de BASF şi Nanotech Energy în urma acordului încheiat între ele. Societățile au anunțat că prin producțiile care urmează să fie realizate în comun vor dezvolta baterii fabricate din elemente transformate pentru acumulatoarele vehiculelor electrice. Se crede că bateriile litiu-ion fabricate din materiale reciclate vor fi la mare căutare pe piața mondială, în special în America. Firmele care desfășoară diferite activități cu privire la sistemul ecologic întâmpină cu bucurie această dezvoltare, dat fiind faptul că producția din materiale reciclate este de natură să creeze o amprentă de carbon mai mică.

101545131 m 1

Cum Vor Fi Fabricate Bateriile Reciclate?

Bateriile litiu-ion, vor fi produse prin cooperarea celor doua societăţii. BASF va fabrica materiale active catodice din materiale reciclate. Iar Nanotech Energy,  va fabrica baterile utilizând materialele active produse pentru crearea celulei necesare pentru bateriile litiu-ion. Utilizarea materialelor reciclate va reduce amprenta de carbon cu aproximativ 25%. Primele mostre din aceste baterii, care  urmează să fie vândute din fabrici americane, vor fi scoase pe piață în anul 2024.

156254607 m 2

 

Un alt pas important este făcut şi la capitolul de reciclare în timpul producției. ABTC, cunoscută sub numele de American Battery Technology Company, a anunțat că va putea recicla şi reprocesa materialele  precum nichel, cobalt și mangan, utilizate în timpul producției de baterii.

De Ce Crește Pe Zi ce Trece Interesul Pentru Materialele Reciclate?

Specialiștii care urmăresc îndeaproape evoluțiile înregistrate, afirmă că utilizarea materialelor reciclate este făcută în scopul satisfacerii cererii în creștere. Totuși, atunci când sunt examinate ideile oferite de societăți, această situație este luată în considerare nu doar din motive economice, ci și din motive ecologice. Utilizarea din ce în ce mai mult a dispozitivelor electronice aduce împreună cu ea îngrijorări ecologice legate de viitor. Bateriile utilizate la vehiculele electrice sunt tipurile de baterii care,  în momentul actual, datorită cantității de alte materiale pe care le conțin și a deșeurilor pe care le generează provoacă cel mai mare rău mediului. Prin acest proiect de baterii reciclabile se vizează ca bateriile vehiculelor electrice să aibă un impact minim asupra echilibrului ecologic.

100712682 s 2

 

În timp ce BASF și Nanotech Energy înregistrează aceste progrese, unii producători de automobile intenționează să se implice şi ei în acest ciclu de producție. Renault este una dintre societățile care sprijină reciclarea materiilor prime necesare pentru fabricarea bateriilor montate în vehiculele electrice. Societatea intenționează să recicleze într-o buclă închisă materialele rezultate la sfârșitul ciclului.

Când Vor Fi Scoase La Vânzare Bateriile Transformabile? 

Conform declarațiilor făcute de BASF și Nanotech Energy, există unele afirmații în sensul că primele mostre din bateriile reciclabile vor fi disponibile pe piață începând cu anul 2024. Însă punerea în discuție a proiectului bateriilor reciclabile readuce pe ordinea zilei și anunțul firmei suedeze Northvolt. Aceasta a fost una dintre primele firme care a făcut primii pași în industrie prin oferirea unui prototip de baterie cu metale reciclate precum cobaltul, nichelul și manganul. Societatea Northvolt care colaborează cu Volkswagen, a anunțat, după prezentarea prototipului bateriei, că producerea acestor tipuri de baterii pe scară largă va fi dificilă până în anul 2030. Având în vedere aceste afirmații, momentan, data la care bateriile reciclabile de origine americană vor fi lansate pe piață continuă să rămână necunoscută. Se crede că pentru beneficierea de bateriile reciclabile pentru vehicule electrice va mai fi nevoie de câțiva ani.

Puteți urmării evoluțiile referitoare la vehiculele electrice şi de pe pagina noastră de blog intitulată Inovații.

Sursă: https://www.viamichelin.com/magazine/article/electric-car-batteries-will-soon-feature-more-recycled-elements/

FII PARTE DIN COMUNITATEA MICHELIN!

Află cele mai noi știri din lumea Michelin! Abonează-te la newsletterul nostru și fii primul care află totul despre campaniile noastre promoționale, evenimente, anvelope noi și sfaturi pentru îngrijirea mașinii.

Completează formularul și abonează-te la newsletter:

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web