ana banner görseli 53

Există un Încărcător Universal pentru EV (Vehicul Electric)

Publicat pe 19 martie 2024 - 10 Citește în minut(e)

O mulțime de studii continuă să fie efectuate cu scopul de a demonstra ușurința de utilizare a vehiculelor electrice, care pe zi ce trece devin din ce în ce mai populare în întreaga lume. Unele dintre aceste studii sunt concentrate pe conceperea unui încărcător universal pentru modelele de vehicule electrice. În cadrul unui proces desfășurat de cercetătorii indieni se află în curs de dezvoltare un dispozitiv cu tensiuni cuprinse între 120 și 900 de volți  și se crede că această invenție va fi începutul unei mini revoluții  în tehnologia EV. Faptul că dispozitivul conceput ar putea fi adaptat la baterii îi entuziasmează la propriu zis pe iubitorii de vehicule electrice.

00301495 2

Importanța Încărcătorului Universal Pentru Vehiculele Electrice  

Astăzi, vehiculele electrice pot fi încărcate de la stațiile de încărcare pentru vehicule electrice sau de la stațiile create de oameni cu mijloace proprii. Faptul că tensiunea necesară variază de la un vehicul la altul este de natură să îngreuneze acest proces de încărcare. Faptul că tipul de încărcător USB-C utilizat în momentul actual pentru majoritatea dispozitivelor electronice a devenit unul dintre standardele universale oferă antreprenorilor care deservesc sectorul vehiculelor electrice posibilitatea de a se concentra pe dezvoltarea unui sistem de încărcare universal destinat vehiculelor electrice. Numărul tot mai mare de studii efectuate de la o zi la alta și publicarea știrii cu privire la dezvoltarea  promițătoare, făcută de Institutul Indian de Tehnologie aduc zâmbetul pe fețele tuturor celor din industrie. Institutul care lucrează la conceperea unui încărcător universal, dezvoltă un dispozitiv în două trepte care funcționează  cu un voltaj cuprins între 120 și 900 de volți, cu circuit de corectare a voltajului și care continuă să funcționeze cu un convertor DC-CD. Scopul urmărit este ca fiecare sistem de vehicul electric să beneficieze de acest dispozitiv, care poate încărca bateria vehiculului.

liv mich pilotsportev general master v06 njo 1

Este Posibil ca Fiecare Mașină Electrică Să Poată Folosi Același Sistem de Baterie?

Bateriile de mașini electrice au valori de voltaj diferite. Acest lucru face foarte dificilă încărcarea vehiculelor printr-o infrastructură comună. Cu toate acestea, dispozitivul dezvoltat, așa cum am menționat mai sus este prevăzut cu un sistem convertor DC-CD. A fost conceput un plan de funcționare prin care se vizează funcționarea circuitului de corectare a voltajului concomitent cu instalarea bateriei vehiculului şi ulterior activarea treptei convertoare. Datorită acestui sistem în 2 trepte, voltajul încărcătorului poate fi corectat, iar valoarea voltajului obținut din baterie poate fi adaptată la valoarea voltajului vehiculului. În acest fel, fiecare vehicul va putea utiliza același sistem de baterii.

Ce Promite Tehnologia Dispozitivului Încărcător Universal?

Cercetătorii fac referire la unele aspecte privind progresele înregistrate. Se crede că noul încărcător conceput va putea încărca baterii de orice voltaj cuprins între 120 și 900 de volți și va fi un sistem sigur. Pe măsură ce studiile progresează, se ajunge la convingerea că stațiile vor putea încărca şi  dispozitive cu un voltaj cuprins între 48 și 120 de volți, însă vor fi mai puțin eficiente. Capacitatea de a încărca dispozitive care funcționează cu un voltaj mai mic, demonstrează că bicicletele, motocicletele și vehiculele electrice mici de oraș vor putea beneficia şi ele de această tehnologie.

00301490 1

Pe lângă faptul că poate fi utilizabil pentru multe vehicule, portabilitatea ușoară a acestui încărcător va fi de natură să susțină abilitatea șoferului în utilizarea mai ușoară a vehiculului electric. Se crede că încărcătorul, la fel ca trusa de urgență portabilă, va putea fi folosit sub forma unei unități portabile. În acest fel, proprietarii de vehicule electrice nu vor mai fi dependenți de o stație și vor putea avea la dispoziție un sistem cu ajutorul căruia să îşi poată încărca vehiculele oricând doresc.

Deși nu există încă un sistem de dispozitiv universal dezvoltat pentru EV, evoluțiile înregistrate în acest domeniu arată că într-un viitor apropiat proprietarii de vehicule electrice vor scăpa de problemele întâmpinate în momentul actual. Încrezători în tehnologia pe care au dezvoltat-o, cercetătorii indieni au solicitat brevetul necesar pentru introducerea pe piață a încărcătoare portabile pentru vehicule. În cadrul studiilor desfășurate au avut loc dezbateri cu partenerii comerciali cu privire la ceea ce ar putea fi făcut pentru lansarea pe piață a modelul și comercializarea acestuia în întreaga lume.

Dacă doriți să accesați mai multe informaţii cu privire la vehiculele electrice, puteți consulta conținutul blogului nostru despre la Vehicule Electrice și ghidul nostru pentru Vehicule Electrice.

FII PARTE DIN COMUNITATEA MICHELIN!

Află cele mai noi știri din lumea Michelin! Abonează-te la newsletterul nostru și fii primul care află totul despre campaniile noastre promoționale, evenimente, anvelope noi și sfaturi pentru îngrijirea mașinii.

Completează formularul și abonează-te la newsletter:

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web