ana banner görseli 60

Revizia auto care trebuie făcută înainte de a pleca într-o călătorie lungă

Publicat pe 26 martie 2024 - 10 Citește în minut(e)

Dacă planificați să plecați într-o călătorie lungă cu maşina dumneavoastră, pentru a vă bucura de o călătorie atât plăcută, cât şi sigură, este neapărat necesar să vă pregătiți maşina pentru călătorie. Revizia auto constituie un aspect important indiferent în ce anotimp al anului vă aflați. În timpul pregătirii vehiculului, există anumiți pași care trebuie parcurși, printre care putem enumera în primul rând revizia anvelopelor, verificarea lichidelor pentru motor şi frână, respectiv revizia generală în cazul în care data reviziei periodice se aproprie. Am scris pentru dumneavoastră care sunt punctele cărora trebuie să le acordați atenție atunci când vă pregătiți vehiculul, astfel încât să aveți parte de o experiență de conducere în siguranță. 

00299921 1

Faceți-vă Revizia Periodică 

Maşinile trebuie să fie supuse reviziei periodice o dată pe an sau odată  la fiecare 15.000 de kilometri. În timp ce vehiculele tehnologice contemporane amintesc șoferului că s-a apropriat data la care trebuie sa fie făcută revizia periodică, oameni care conduc vehicule mai vechi trebuie  să acorde ei înșiși atenție acestui aspect. Un vehicul a cărui perioadă de revizie periodică a expirat trebuie să fie dus la un service autorizat și supus unei inspecții generale. În timpul inspecției periodice, vehiculul este examinat cu atenție putând fi astfel detectate piesele avariate. Prin intervenția asupra pieselor avariate se asigură atât protejarea sănătăţii vehiculului, cât şi posibilitatea unei călătorii în siguranță. Neefectuarea la timp a reviziei periodice, conform regulilor de circulație  este considerată o încălcare a legii. În cazul în care un vehicul a cărui revizie nu a fost efectuată la timp este oprit de poliție, cu privire la maşină se întocmește un proces-verbal, iar proprietarul vehiculului este amendat. Din toate aceste considerente, un vehicul al cărui termen de revizie periodică a expirat, trebuie să plece într-o călătorie lungă numai după ce i-a fost făcută neapărat  revizia.   

Verificaţi-vă Anvelopele

Când plecați într-o călătorie lungă, trebuie să vă asigurați că toate anvelopele, inclusiv roata de rezervă, nu și-au depășit durata de viață utilă. Anvelopa trebuie să fie înlocuită în cazul depistării unei uzuri la nivelul anvelopei. Utilizarea unei anvelope poate deveni periculoasă în cazul în care de la data fabricării au trecut mai mult de 5 ani și adâncimea benzii de rulare a acesteia a rămas mai mică de 1,6 mm. Aceste tipuri de anvelope pot prezenta riscuri serioase, mai ales în ceea ce privește aderenţa la drum. 

83629981 l 1

Un alt aspect căruia trebuie să îi acordați atenție atunci când vine vorba de anvelope îl reprezintă presiunea din anvelope. Presiunea anvelopelor trebuie să se situeze în intervalul adecvat pentru vehiculul dumneavoastră. În funcție de roțile motrice, între anvelopele din spate şi cele din față ale mașinii dumneavoastră pot exista diferențe de presiune. Puteți vedea valorile ideale de presiune și dimensiunile anvelopelor în secțiunea de informații înscrisă pe ușa șoferului de lângă scaunul șoferului sau le puteți afla din manualul de utilizare al vehiculului. 

Înainte de a pleca într-o călătorie lungă, pentru confortul și siguranța dumneavoastră trebuie să vă asigurați şi că utilizați anvelope adecvate sezonului în care călătoriți. În special în anotimpul de iarnă, dacă se călătorește pe drumuri înzăpezite trebuie neapărat să vă echipați maşina cu anvelope de iarnă. În caz contrar, deoarece anvelopele dumneavoastră vor fi incapabile să asigure suficientă aderență, maşina poate derapa în timpul călătoriei, lucru care este posibil să ducă la producerea unui accident.    

Puteți călători în siguranță cu modele de anvelope care pun la dispoziție diferite opțiuni specifice condițiilor sezoniere, inclusiv anvelope all season, și anvelope vară de natură să asigure performanțele ridicate de manevrabilitate ale lui Michelin; De asemenea, vă puteţi efectua revizia anvelopelor vizitând cel mai apropiat dealer de anvelope Michelin. 

Pentru informații mai detaliate, vă recomandăm să consultați cuprinsul "Ghidului de întreținere a anvelopelor”

Completați Nivelurile Lichidului De Motor Și  De Frână În Aşa Fel Încât Să Se Încadreze în Limitele Ideale 

Un alt aspect căruia trebuie să îi fie acordat atenție în scopul prevenirii deveniri neutilizabile a maşinii dumneavoastră sau implicarea într-un accident în timpul călătoriei, îl reprezintă lichidul de motor și de frână. Motorul vehiculului, pentru a-și putea menține funcționalitatea, trebuie să aibă un nivel suficient de ulei de motor. În situația în care  în timpul măsurării uleiului reiese că nivelul este scăzut, trebuie să fie adăugat uleiul adecvat maşinii. Această situație, care este de obicei verificată în timpul reviziei periodice, nu provoacă probleme suplimentare. Cu toate acestea, în cazul în care maşina dumneavoastră prezintă scurgeri de ulei, acest lucru trebuie să fie notificat neapărat unui service tehnic și luate măsurile de precauție necesare. Nu trebuie să porniți niciodată la drum cu un vehicul care prezintă scurgeri de ulei. 

00299927 1

Lichidele de frână trebuie verificate şi ele în mod similar. Existența unui nivel ideal al uleiului de frână, reprezintă un aspect important pentru o călătorie sigură. În plus, lichidul ștergătoarelor  și lichidul de răcire trebuie existe şi ele în cantități ideale. În acest fel, în timpul călătoriei veți putea beneficia de o experiență confortabilă de condus. 

Asigurați-Vă Că Farurile Și Oglinzile Sunt Intacte 

Farurile și lămpile de semnalizare ale maşinii dumneavoastră trebuie să funcționeze corect. În timp ce utilizarea semnalizării este necesară pentru parcurgerea unei călătorii sigure şi acționarea conform regulilor de circulație şi farurile, la rândul lor, trebuie utilizate fără nici un fel de imperfecțiuni. 

Oglinzile laterale și oglinzile retrovizoare ale maşinii trebuie, de asemenea, să fie complete și intacte. În cazul existenței unor imperfecțiuni în acest sens, recuperați-vă oglinzile înainte de a pleca la drum lung. În caz contrar, menținerea unui control adecvat asupra drumului s-ar putea să devină imposibilă, lucru care va face dificil ca celelalte vehicule să vă observe. De asemenea, nu trebui să uitați că lipsa farurilor și oglinzilor reprezintă o încălcare a regulilor de circulație. Puteți primi o sancțiune penală dacă este văzută de poliție sau surprinsă camerele de luat vederi.    

Pentru ca vacanța dvs. să decurgă așa cum vă doriți și să fie chiar mai frumoasă decât visați,  va trebui să minimizați riscul de a întâmpina orice fel de probleme. În această privință, puteți face primul pas acordând atenție reviziei generale a maşinii dumneavoastră. În acest fel, vă veți putea bucura de un început plăcut de vacanță, beneficiind de o experiență de condus sigură și să veți putea întoarce acasă fără probleme.  

FII PARTE DIN COMUNITATEA MICHELIN!

Află cele mai noi știri din lumea Michelin! Abonează-te la newsletterul nostru și fii primul care află totul despre campaniile noastre promoționale, evenimente, anvelope noi și sfaturi pentru îngrijirea mașinii.

Completează formularul și abonează-te la newsletter:

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web