Trasee ideale pentru fotografii în natură din România
Munții Bucegi
Bucegi, unul dintre munții care ocupă o mare parte a României, este o formațiune naturală maiestuoasă care atinge 2200 de metri. Pe tot parcursul muntelui, vizitatorii sunt întâmpinați de o priveliște impresionantă. Muntele de lângă Brașov este vizitat în fiecare an de sute de fotografi de natură. Chiar lângă Munții Bucegi se află Munții Piatra Craiului, care sunt formați din creste calcaroase. Între acești munți se află o vale care adăpostește diverse sate.
De asemenea, puteți fotografia animale sălbatice în regiunea dintre munți. Caprele negre, mistreții și urșii bruni din regiune vă pot oferi o experiență aparte. Cu toate acestea, vă recomandăm să nu uitați să fiți atenți în acest caz.
În plus față de călătoria între munți, puteți întâlni diferite frumuseți ale parcului național, unde fiecare munte are propriul său parc național. Puteți vedea diferite tipuri de ciuperci și mușchi în parcul Piatra Craiului și puteți adăuga diversitate fotografiilor dumneavoastră. În Parcul Național Bucegi, puteți explora diferite trasee, în special Peștera Urșilor.
Regiunea, care este vizitată de obicei iarna, este acoperită de zăpadă abundentă. Din acest motiv, nu uitați să puneți anvelope de iarnă pe vehiculele dumneavoastră înainte de călătorie. Puteți alege anvelopa cea mai potrivită pentru vehiculul dumneavoastră din modelele de anvelope de iarnă Michelin.
Maramureș
Maramureșul, la care se poate ajunge prin Cluj-Napoca, este capitala neoficială a Transilvaniei. Este recunoscută ca fiind una dintre regiunile reprezentative ale României, datorită faunei sale naturale și reflectării culturii reale a României. Adoptând un mod de viață durabil și simplu, localnicii continuă să trăiască așa cum o făceau acum 50 de ani. Duminica merg la bisericile de lemn aflate în patrimoniul UNESCO în costumele lor populare. Mai ales festivalurile organizate în timpul Paștelui și Crăciunului contribuie la o atmosferă plăcută a frumuseților naturale.
Bisericile realizate prin tehnica sculpturii în lemn, unul dintre simbolurile populare ale Maramureșului, nu perturbă integritatea naturii. Biserica care se ridică din pădurile luxuriante demonstrează că o clădire construită în condiții naturale poate fi în armonie cu natura.
Regiunea Maramureș este vizitată de obicei toamna sau în perioada festivalurilor. Din cauza condițiilor de mediu, inclusiv a drumurilor accidentate, vă recomandăm să instalați modele robuste de anvelope all season pentru autovehiculul dumneavoastră.
Cascada Capra
Cascada Capra, la care se ajunge urmând Transfăgărășanul, este un loc uluitor. Apele care curg de la poalele dealurilor reflectă dinamismul naturii. Este unul dintre traseele ideale pentru cei care doresc să fotografieze integritatea naturii. Situată în mijlocul unei văi largi, cascada este înconjurată de o vegetație deosebită. Puteți vizita acest loc în toate anotimpurile anului.
Puteți admira toată vitalitatea naturii în timpul călătoriei dumneavoastră în lunile de vară. Pentru o călătorie plăcută, nu trebuie să uitați să efectuați întreținerea anvelopelor de vara.
Lacul Glaciar Bâlea
Lacul glaciar Bâlea, situat la înălțime în Munții Făgăraș, este o formațiune naturală specială, orbitoare prin apele sale limpezi. Acesta oferă o priveliște și o natură uluitoare datorită locației sale și a podișurilor din jur. Este un loc în care fotografii care doresc să se concentreze și să realizeze fotografii profesionale pot găsi liniștea pe care o caută. Puteți descoperi o altă latură a frumuseților naturale ale României în cadrele foto de culoare arămie în timpul toamnei.
Chiar dacă mergeți în lunile de vară, lacul are condiții de vreme rece din cauza altitudinii la care se află. Din acest motiv, vă recomandăm să vă pregătiți înainte de plecare și să luați cu dumneavoastră haine călduroase, chiar dacă vremea este caldă.