Trasee de drumeții montane accesibile cu autovehiculul pentru iubitorii de natură din România
În acest articol, puteți găsi câteva trasee pe care le puteți accesa cu vehiculul dumneavoastră. Dacă doriți, puteți profita de aceste trasee în timpul plimbărilor montane, fie că sunteți singuri sau cu familia.
Traseul Sinaia- Poiana Stânii
Drumul de la Sinaia la Poiana durează aproximativ o oră și jumătate. Datorită potecii pavate cu pietre de pe traseu, se poate merge ușor pe jos. Puteți alege acest traseu înconjurat de păduri luxuriante, mai ales primăvara. Acest traseu este numit și Drumul Regal și vă permite să vedeți situri istorice precum Castelul Peleș. După finalizarea traseului, mulți amatori de aventură fac o pauză plăcută în valea verde și bogată. Familiile cu copii aleg acest traseu pentru un weekend plăcut și fac picnicuri aici. Întregul traseu are o lungime de aproape 10 kilometri dus-întors. Pe șosea, se ajunge în locuri cu o diferență de altitudine de aproape 400 de metri.
Cei care doresc să urce munții altfel decât pe jos ar trebui să călătorească cu vehicule Off-Road din cauza diferenței de altitudine și să își pregătească vehiculele pentru călătorie alegând anvelopele ideale dintre tipurile de anvelope off-road.
Traseul Bușteni- Cascada Urlătoarea
Acest drum durează aproximativ o oră, pornind din regiunea Bușteni și mergând până la Cascada Urlătoarea. O priveliște uluitoare a cascadei vă așteaptă pe acest traseu de 3 kilometri, unde oamenii de toate vârstele se pot plimba fără dificultate. Cascada Urlătoarea este ultimul punct al traseului și dezvăluie o priveliște care va uimi iubitorii de natură. Cascada Urlătoarea are o legendă. Această legendă spune că o fată s-a speriat de doi ciobani și a sărit de pe o stâncă. Aici ciobanii se transformă în piatră, iar fata se transformă într-o cascadă care va urla pentru totdeauna. Din această cauză, cascada își ia numele de Cascada Urlătoare.
Printre traseele stabilite de pasionații de off-road, cascada este una dintre popasurile preferate. Persoanele care vor traversa pădurea cu vehiculele lor își pot pregăti vehiculele pentru această călătorie, consultând informațiile din Ghid SUV / 4X4.
Traseul Izvorul Muntelui - Dochia
Dacă doriți să începeți drumeția după sosirea cu mașina și doriți să urmați un traseu mai dificil, puteți alege traseul Izvorul Muntelui -Dochia. Acest traseu durează 1 oră și 46 de minute și are doar 4.1 kilometri, cu terenuri accidentate și văi largi. Dacă doriți, pe acest traseu, care pornește prin pădure și include Piatra cu Apă, unde puteți vedea și formațiuni calcaroase, puteți petrece o noapte în Cabana Dochia. Vă puteți caza în cabana de aici dacă faceți rezervare în prealabil. Dacă aveți de gând să vizitați acest loc în lunile de iarnă, dorim să precizăm că regiunea este acoperită de zăpadă. Din acest motiv, vă recomandăm să călătoriți cu vehicule înalte și să vă echipați vehiculele cu anvelope off road corespunzătoare.
Traseul satul Cetea - Piatra Cetii
Ultimul dintre locurile pe care vi le recomandăm este un traseu preferat de drumeții profesioniști. Acest drum cu o lungime de 10.5 kilometri durează aproximativ 2 ore și 40 de minute. Cascada Băile Romane vă întâmpină pe traseu. După cascadă, pe drumeții spre Piatra Cetii îi așteaptă poteci abrupte.
După ce ajungeți cu mașina în satul Cetea, puteți continua restul drumului pe jos. Dacă doriți să continuați acest traseu cu autovehiculele, vă recomandăm să fiți atenți atunci când stabiliți traseul ideal. Vă recomandăm să alegeți un vehicul înalt, cum ar fi un SUV, și să vă echipați vehiculul cu modele robuste de anvelopă SUV.
Puteți descoperi natura magnifică a României cu ajutorul traseelor de mai sus și puteți trăi momente de neuitat.