prototypewheels04 bkgd

MICHELIN UPTIS

UN PROTOTIP DE ANVELOPĂ CARE NU POATE FI PERFORATĂ

Lansată pentru prima oară în 2019 la summitul de mobilitate sustenabilă Movin'On, MICHELIN UPTIS (Unique Puncture-Proof Tyre System) (1) elimină riscul penelor și a pierderii rapide de presiune și reduce impactul asupra mediului

Reprezintă o nouă generație de soluții airless și este un exemplu pentru expertiza Michelin în materiale high-tech.

New generation of airless tire | Michelin

UN PAS ESENȚIAL CĂTRE O MOBILITATE MAI SUSTENABILĂ

Prototipul MICHELIN UPTIS(12) este o soluție asamblată fără aer (anvelopă și roată) pentru autoturisme. Reduce riscul de a face pană și alte pierderi de aer care rezultă din perforări sau pericolelor rutiere și reduce impactul asupra mediului. Aceasta are multe avantaje :

  • Șoferii se simt în siguranță pe șosea din moment ce sunt eliminate pericolele ce țin de pene și de explozii ale anvelopelor,
  • Proprietarii de flote și șoferii profesioniști își optimizează productivitatea (fără întreruperi pentru pene, niveluri aproape de zero pentru întreținere),
  • Reducerea numărului de anvelope aruncate din cauza perforărilor, ceea ce înseamnă mai puțină materie primă utilizată pentru înlocuirea anvelopelor și reducerea deșeurilor.


Prototipul MICHELIN UPTIS reprezintă un progres major către realizarea conceptului MICHELIN’s VISION, care include patru piloni de inovație: airless, conectat, printat 3D și 100% sustenabil (regenerabil și proveniență bio).

MICHELIN UPTIS PROTOTYPE

MICHELIN UPTIS - IMPACT REDUS ASUPRA MEDIULUI

MICHELIN UPTIS este prima soluție airless dintr-o nouă generație, sprijinită prin :

1

INOVAȚIE ȘI TEHNOLOGIE

Prin intermediul expertizei MICHELIN în ceea ce privește materialele high-tech, MICHELIN UPTIS reprezintă o evoluție semnificativă în tehnologie existentă de mobilitate de tip airless. MICHELIN UPTIS elimină nevoia de verificare a presiunii și reduce necesitatea altor întrețineri de rutină, făcând-o, astfel, ideală pentru vehiculele autonome și flotele de vehicule de pasageri.

2

PARTENERIATE VALOROASE

General Motors, un OEM important și un partener de valoare al MICHELIN, a semnat un acord de cercetare comun în calitate de partener de dezvoltare, cu obiectivul inovator de a face din MICHELIN UPTIS o realitate convențională pentru vehiculele de pasageri încă de la jumătatea deceniului. De asemenea, MICHELIN UPTIS este alegerea DHL pentru e echipa aproape 50 de vehicule de curierat în Singapore până la finalul anului 2023.

3

DESIGN SUSTENABIL

Design-ul și materialele revoluționare ale MICHELIN UPTIS vor aduce beneficii de sustenabilitate, precum reducerea numărului de anvelope care sunt condamnate la casare și reducerea totală a materiilor prime și a energiei utilizate în producția de anvelope.

ȘTIAI CĂ? În fiecare an, se aruncă până la 20% (2) din anvelope din cauza penelor și a pierderilor rapide de presiune (12%) sau a uzurii neregulate, cauzată de o presiune slabă a anvelopei (8%), ceea ce înseamnă echivalentul a 200 de milioane de anvelope sau 2 milioane de tone*. Adică de 200 de ori greutatea Turnului Eiffel. MICHELIN UPTIS rezolvă această problemă cu design-ul airless.

DIN CE ESTE FABRICAT PROTOTIPUL MICHELIN UPTIS?

MICHELIN UPTIS este concepută pentru a rezista greutății și vitezei vehiculelor de pasageri și este deosebit de potrivită pentru flote și noile forme de mobilitate (C.A.S.E.: Vehicule conectate, autonome, partajate, electrice).

Prototipul MICHELIN UPTIS este o combinație de cauciuc, aluminiu pentru roată și o structură portantă flexibilă din plastic armat cu fibră de sticlă: un produs al expertizei Michelin în materialele high-tech.

MICHELIN UPTIS este potrivită pentru nevoile vehiculelor de pasageri și îndeplinește toate calitățile cu privire la performanță asociate unei anvelope Michelin.

MICHELIN UPTIS PROTOTYPE

DHL ALEGE MICHELIN UPTIS

Inovația airless de la MICHELIN face primii pași pe piața curieratului de tip „last mile”.

Aceasta va echipa aproape 50 de vehicule de curierat DHL în Singapore până la finalul anului 2023.

capture

PROTOTIPUL MICHELIN UPTIS A FĂCUT PRIMA RULARE ÎN PUBLIC ÎN 2021

Mr. JWW și Gercollector, doi youtuberi de automotive, au putut testa anvelopa MICHELIN UPTIS în condiții reale pe drumuri publice la Motor Show-ul din München în 2021.
„De abia aștept s-o văd rulând pe mașini”, „un confort extraordinar”: prototipul MICHELIN UPTIS și-a îndeplinit obligațiile.

Michelin UPTIS Driving Experience - IAA Munich 2021

AFLĂ MAI MULTE DESPRE MICHELIN :

map search desktop

Găsește anvelopa potrivită în câteva secunde

Caută după
Adresă, Oraș sau Cod poștal
Autoturism
  • Autoturism
  • Motocicletă
Află locația mea
Caută

Mențiuni juridice

(1) UPTIS: Unique Puncture-proof Tire System (sistem unic de anvelope antiperforare), anvelopă airless dezvoltată în colaborare cu Maxion, furnizorul unei jante specifice pentru anvelopa UPTIS

(2) Sondaj in-house „scrapyard” (2012-2015) bazat pe un eșantion de 135.000 de anvelope și extrapolat la scară globală (estimările arată că sunt aruncate în fiecare an un miliard de anvelope ieșite din uz).

(3) Mai multe informații pe  https://www.michelin.com/en/sustainable-development-mobility/for-the-planet/environmental-approach

 

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web