c17412 m xice snow functionalkv bkg rgb 55x45in 300

2 sau 4 anvelope de iarnă: de câte anvelope de iarnă am nevoie pe vehicul?

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Mulți șoferi se întreabă câte anvelope de iarnă trebuie să cumpere. Este mai bine să aveți 2 sau 4 anvelope de iarnă pe vehicul? Contrar opiniei populare, se recomandă să utilizați întotdeauna 4 anvelope de iarnă pe mașina dumneavoastră.
Amintiți-vă această regulă simplă: puneți întotdeauna 4 anvelope de iarnă pe mașina dumneavoastră!

4w 323 tire michelin pilot alpin five en us features and benefits 2 signature 16 slash 9 1 1

Siguranța pe timpul iernii este prioritatea principală!

Dacă v-ați decis să puneți anvelope de iarnă pe mașină, amintiți-vă că este recomandat să folosiți același anvelope de zăpadă pe toate cele 4 roți, indiferent de ce fel de vehicul aveți (tracțiune față, tracțiune spate, sau tracțiune integrală). De ce? Deoarece, dacă folosiți anvelope diferite pe roțile din față și din spate, vehiculul va fi dezechilibrat și, ca rezultat, mai puțin stabil.

front only

Este periculos să pun anvelope de iarnă doar pe cele 2 roți din față ale mașinii mele?

Încercați să decideți dacă doriți să puneți 2 sau 4 anvelope de iarnă? Ar trebui să știți că instalarea anvelopelor de zăpadă numai pe cele 2 roți din față ale mașinii poate fi periculoasă.
Dacă conduceți pe zăpadă sau gheață, jumătatea din spate a autovehiculului este în pericol de a patina. Pe măsură ce accelerați, roțile din spate vor amplifica această instabilitate. Patinarea poate fi deosebit de dificil de gestionat pentru conducătorii auto cu experiență limitată în condițiile de trafic de iarnă.
Pentru vehiculele cu tracțiune pe spate, montarea a 2 anvelope de iarnă doar în partea din față a mașinii nu îmbunătățește mobilitatea.

Rear only

Este periculos să pun anvelope de iarnă doar pe cele 2 roți din spate ale mașinii mele?

Instalarea de anvelope de zăpadă doar pe cele 2 roți din spate ale mașinii este de asemenea riscantă. Spre deosebire de cazul precedent, aderența dezechilibrată va proveni în acest caz din partea din față a vehiculului. Dezechilibrul dintre roțile din față și din spate poate provoca probleme de manipulare și frânare. 

Pentru vehiculele cu tracțiune spate, montarea a 2 anvelope de iarnă doar în partea din spate nu îmbunătățește mobilitatea.

Cele mai importante lucruri de știut despre cum să conduceți iarna

  • Înainte de a conduce în condiții de iarnă, verificați starea vremii și condițiile de șofat. Acestea vă vor ajuta să faceți alegerea potrivită și vă vor feri situații periculoase.
  • La temperaturi de sub 7°C, anvelopele de iarnă oferă aderență îmbunătățită și distanțe de frânare mai scurte.
  • Instalați întotdeauna anvelopele de zăpadă în seturi de 4 în loc de 2, indiferent de ce fel de vehicul aveți.
braking on snow_ENG

(2) Diferența media a distanței de frânare atunci când comparăm o anvelopă de iarnă cu o anvelopă de vară. Distanța de frânare pe suprafață înzăpezită de la 31 la 0 mph. Conform testelor TÜV SÜD 2013, pe 205/55 R16, la temperaturi între -4°C și -6°C.

Scopul acestui articol este de a oferi îndrumări privind selecția anvelopelor și de a oferi cititorilor informații relevante și precise bazate pe știință, tehnologie, rezultatele testelor și experiența Michelin. Dacă vom conștientiza că informațiile sunt incorecte sau inexacte în articol, vom încerca să le corectăm. Cu toate acestea, Michelin își declină orice responsabilitate sau responsabilitate în ceea ce privește informațiile conținute în articole, care, fără excepție, sunt de natură generală, nu sunt neapărat complete, exacte sau actualizate și nu pot fi considerate sfaturi legale sau profesionale.

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web