22778439 m

Care este presiunea potrivită pentru anvelopele de iarnă?

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Întreținerea anvelopelor, în special în ceea ce privește presiunea lor, este de importanță vitală pentru condusul în siguranță.

Aflați mai multe despre presiunea corectă pentru anvelopele de iarnă.

Când și cum ar trebui să verific presiunea anvelopelor mele?

Anvelopele pierd în mod natural aer în timp, ceea ce înseamnă că trebuie să le reglați presiunea în mod regulat (recomandăm lunar), indiferent de ce tip de anvelope folosiți (de vară, iarnă sau all-season). Verificarea periodică a presiunii asigură observarea oricărei pierderi neobișnuite a presiunii într-o anvelopă în comparație cu celelalte, ceea ce ar putea indica o fisură.

Este de asemenea recomandat să verificați presiunea pneurilor înainte de a porni într-o călătorie lungă sau în cazul în care vehiculul transportă o sarcină grea. Amintiți-vă să măsurați presiunea pneurilor atunci când anvelopele la „rece“ (după ce conduceți vehiculul mai puțin de 3 km).

Auto Edito voiture edito article topic8 pression pneus hiver max Tips and Advice

Reglați presiunea anvelopelor de iarnă

Temperaturile din timpul iernii au un impact direct asupra anvelopelor dumneavoastră: când temperatura scade, același lucru se întâmplă și cu presiunea anvelopelor dumneavoastră.

Verificați presiunea anvelopelor o dată pe lună pentru a face ajustările necesare.

Anvelope de iarnă: Asigurați-vă că reglați presiunea în condițiile corecte!

Țineți sub supraveghere temperatura în timp ce umflați anvelopele de iarnă.

Dacă reglați presiunea într-un garaj unde temperatura din interior este pozitivă (ex: 18°C), în timp ce temperatura exterioară este negativă (ex: -2°C, pentru o diferență de 20°C, cu temperatura din interiorul garajului), recomandăm adăugarea a 0,2 bari la presiunea recomandată de producător.

Această ajustare va compensa diferența dintre temperatura interioară mai caldă și temperatura exterioară mai rece, asigurând faptul că presiunea anvelopelor de iarnă este adaptată corespunzător condusului pe timp de iarnă. Dacă reglați presiunea anvelopelor în aer liber, respectați valorile de presiune recomandate de producător.

michelin pression calul
equipements speciaux

Cele mai importante lucruri de știut despre cum să conduceți iarna

Este esențial să respectați presiunea anvelopelor recomandată de producătorul vehiculului dumneavoastră. Puteți găsi informațiile relevante într-unul din următoarele locuri:

  • pe vehicul (pe ușa mașinii sau capacul rezervorului);
  • în manualul de utilizare al vehiculului;
  • în recomandările producătorului sau într-un ghid de automobile profesionist.

Sub-inflația poate avea un efect semnificativ asupra comportamentului autovehiculului și poate provoca uzura neuniformă a anvelopelor. Același lucru este valabil în cazul supra-inflației. Verificarea cu regularitate a presiunii pneurilor reduce la minim uzura anvelopelor.

Alte articole care v-ar putea interesa

Scopul acestui articol este de a oferi îndrumări privind selecția anvelopelor și de a oferi cititorilor informații relevante și precise bazate pe știință, tehnologie, rezultatele testelor și experiența Michelin. Dacă vom conștientiza că informațiile sunt incorecte sau inexacte în articol, vom încerca să le corectăm. Cu toate acestea, Michelin își declină orice responsabilitate sau responsabilitate în ceea ce privește informațiile conținute în articole, care, fără excepție, sunt de natură generală, nu sunt neapărat complete, exacte sau actualizate și nu pot fi considerate sfaturi legale sau profesionale.

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web