VINTERDÆK ELLER HELÅRSDÆK – HVAD ER BEDST

Cum recunoașteți o anvelopă de iarnă bună

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Diferite marcaje pe anvelope de iarnă

Există marcaje speciale pentru anvelope care indică dacă sunt anvelope de iarnă sau pentru toate anotimpurile.

Ușor de găsit, aceste simboluri sunt amplasate pe flancurile anvelopelor.

guide snowy night road

Anvelope de iarnă 3PMSF

Simbolul 3PMSF indică faptul că anvelopele sunt atât fiabile, cât și sigure pentru condusul în zăpadă.

Marcajul 3PMSF este acordat de către un laborator autorizat.

Pentru a beneficia de acest marcaj, anvelopa trebuie să fi fost testată conform unei metode de reglementare standardizate și să obțină rezultate la un nivel satisfăcător în ceea ce privește atât mobilitatea cât și siguranța pe zăpadă.

Acest simbol devine din ce în ce mai mult norma de recunoaștere a unei anvelope de iarnă bune.

Simbolul 3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake) este ușor de recunoscut: un fulg de zăpadă, înconjurat de 3 vârfuri de munte. Prin regulament, acesta este întotdeauna însoțit de marcajul M+S.

3pmsf certif

Anvelope de iarnă M+S

M+S (noroi și zăpadă)

Acest marcaj indică faptul că anvelopa este mai potrivită pentru drumurile cu zăpadă sau noroioase decât modelele standard (anvelopele de vară).

Rețineți că acest marcaj nu necesită trecerea unui test de certificare și este în întregime la latitudinea producătorului.

În trecut, acest marcaj a fost indicatorul autoritar al unei anvelope de iarnă. Acesta este în continuare cazul în unele țări europene, dar în cele mai multe reglementările evoluează, iar marcajul 3PMSF este cel care devine în prezent norma în Europa.

marquages m s et 3pmsf fiche 06
guide drive in snow 2
4w 323 tire michelin pilot alpin five en us features and benefits 2 signature 16 slash 9 1 1

 

MICHELIN recomandă utilizarea anvelopelor de iarnă marcate cu  3PMSF în loc de doar M+S pentru șofatul în timpul iernii.

Puteți conduce în siguranță și liniștit, știind că toate anvelopele de iarnă  și anvelopele all-season MICHELIN sunt anvelope certificate 3PMSF.

Care este situația anvelopelor pentru gheață și cu crampoane?

 

Anvelopele “Nordic” sau “ICE” sunt concepute pentru conducere chiar și în cele mai extreme condiții. Acestea sunt proiectate în mod special pentru conducerea pe drumurile înghețate, pe zăpadă bătătorită și la temperaturi foarte scăzute (-40°C). Nu există simboluri specifice pentru aceste anvelope, în afară de marcajele standard M+S și 3PMSF .

Anvelopele cu crampoane sunt folosite numai în condiții de gheață. Există reglementări precise referitoare la când pot fi folosite, iar aceste anvelope nu au un marcaj specific.

x ice

Scopul acestui articol este de a oferi îndrumări privind selecția anvelopelor și de a oferi cititorilor informații relevante și precise bazate pe știință, tehnologie, rezultatele testelor și experiența Michelin. Dacă vom conștientiza că informațiile sunt incorecte sau inexacte în articol, vom încerca să le corectăm. Cu toate acestea, Michelin își declină orice responsabilitate sau responsabilitate în ceea ce privește informațiile conținute în articole, care, fără excepție, sunt de natură generală, nu sunt neapărat complete, exacte sau actualizate și nu pot fi considerate sfaturi legale sau profesionale.

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web