Getting ready for a road trip

PREGĂTIȚI-VĂ PENTRU O CĂLĂTORIE (LISTĂ DE VERIFICARE)

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Se apropie vacanta și urmează să plecați într-o călătorie? Michelin vă oferă câteva sfaturi sub forma unei liste de verificare neexhaustive pentru a vă ajuta să plecați liniștiți și să evitați surprizele neplăcute pe drum.

Verificați anvelopele înainte de călătorie

Aceste patru sfere de cauciuc vă vor transporta mașina, bagajele, pe dumneavoastră și pe pasagerii dumneavoastră mulți kilometri și, uneori, la viteze mari. De aceea este esențial să verificați aceste puncte înainte de o călătorie lungă:

1 - Anotimpul și condițiile meteorologice

În funcție de anotimp și de condițiile meteorologice ale itinerariului și destinației dumneavoastră, asigurați-vă că anvelopele montate pe vehiculul dumneavoastră sunt adaptate.

De exemplu, iarna, asigurați-vă că anvelopele sunt 3PMSF, indiferent dacă sunt anvelope all-season sau de iarnă.

2 - Uzură

Verificați nivelul de uzură al anvelopelor. Asigurați-vă că uzura nu este neuniformă sau prea pronunțată înainte de a porni pentru mulți kilometri. Aceasta este o măsură esențială de siguranță pentru dumneavoastră și pasagerii dumneavoastră. Un profesionist vă va putea spune dacă una sau mai multe anvelope sunt prea uzate pentru călătoria dumneavoastră

3 - Presiune

Verificați presiunea anvelopelor (toate cele patru și cea de rezervă) pentru a asigura o siguranță optimă, pentru a păstra durabilitatea anvelopelor și pentru a evita utilizarea unei cantități mai mari de combustibil decât este necesar. Amintiți-vă că presiunea recomandată poate fi diferită atunci când vehiculul este încărcat.

Verificați vehiculul înainte de călătorie

Pe lângă anvelope, vehiculul în sine are nevoie de verificări regulate, mai ales înainte de o călătorie lungă. Vă recomandăm să verificați:

 • Nivel de ulei
 • Lichidul de frână
 • Plăcuțele de frână
 • Lichidul de răcire
 • Lichidul de spălare a parbrizului
 • Funcționarea corectă a ștergătoarelor de parbriz
 • Funcționarea corectă a farurilor
 • Dacă nu știți cum sau nu doriți să o faceți singur, duceți mașina la un profesionist pentru a o verifica.
   

Pentru călătoriile lungi, luați cu dumneavoastră lichide de rezervă (ulei, lichid de spălare a parbrizului, lichid de răcire).

126038724

Verificați dotarea vehiculului

Asigurați-vă că vehiculul este dotat cu aceste elemente:

 • Un triunghi*
 • Vestă reflectorizantă*
 • Un cric și o cheie pentru a schimba roata în caz de pană
 • Un extinctor

*Aceasta este o obligație legală. În unele țări, vesta este obligatorie pentru fiecare pasager: verificați reglementările locale.

Alte echipamente utile:

 • O pătură
 • O trusă de prim ajutor
 • O lanternă
 • O pereche de mănuși
   

Și pentru iarnă :

 • O racletă
 • Lanțuri pentru zăpadă

Pregătiți-vă călătoria

Pentru a vă asigura că deplasarea dumneavoastră este cât mai lină posibil, informați-vă cu privire la condițiile de trafic preconizate de-a lungul traseului. Uneori se preconizează blocaje de trafic, mai ales la începutul vacanțelor școlare. Apoi puteți decide dacă este recomandabil să planificați un traseu alternativ.

Prepare your journey

O altă informație importantă de luat în considerare este vremea. Va ploua, va ninge sau va fi grindină sau veți conduce sub un cer senin? Asigurați-vă că aflați înainte de a pleca.

Încărcarea mașinii

Ziua cea mare a sosit într-un final și sunteți pe cale să vă urcați la volan pentru călătoria dumneavoastră. Dar înainte de asta, trebuie să vă încărcați toate bagajele.

În funcție de lungimea călătoriei și de cazarea de la destinație, cantitatea de bagaje poate fi mai mult sau mai puțin importantă.

Vă recomandăm să vă răspândiți bagajele pe întregul vehicul și să evitați plasarea obiectelor pe raftul din dreptul lunetei. Acestea ar putea obstrucționa vederea din oglinda retrovizoare centrală. În plus, în caz de impact sau accident, acestea ar putea fi proiectile periculoase pentru pasageri.

Dacă aveți multe bagaje, este posibil să fi ales să utilizați un portbagaj de acoperiș sau o remorcă. Este posibil să fi ales chiar și un suport pentru biciclete pentru a transporta una sau mai multe biciclete pentru călătoria dumneavoastră În acest caz, urmați instrucțiunile producătorului și respectați reglementările.

Setați GPS-ul pentru călătorie

Dacă utilizați un GPS pentru a seta traseul, introduceți destinația înainte de a începe să conduceți. Și dacă GPS-ul se află pe un dispozitiv mobil, asigurați-vă că dispozitivul este fixat corect într-un loc în care nu interferează cu șofatul.

Pasagerii

Iată două măsuri importante de precauție pentru pasageri:

 • Pasagerii din față și din spate trebuie să aibă centuri de siguranță*
 • Aceștia nu trebuie să îngrădească vizibilitatea șoferului
 • Dacă aveți copii mici, utilizați scaune pentru copii aprobate pentru dimensiunea copilului dumneavoastră*: consultați reglementările pentru acest tip de echipament.
   

*Aceasta este o obligație legală

Șoferul

Înainte și în timpul călătoriei, recomandăm șoferului să ia următoarele măsuri de precauție, pentru propria siguranță și, bineînțeles, pentru siguranța pasagerilor:

 • Odihniți-vă suficient înainte de a conduce. Preferați să porniți devreme, după un somn bun, decât să porniți la drum târziu, după o zi de muncă
 • Nu consumați alcool înainte sau în timpul călătoriei*
 • Faceți pauze regulate, cel puțin la fiecare două ore.
   

* Condusul sub influența băuturilor alcoolice constituie infracțiune.

Trebuie ca anvelopele și vehiculul să fie verificate de către un profesionist?

map search desktop

Găsiți rapid un magazin de anvelope din apropierea dumneavoastră

Caută după
Adresă, Oraș sau Cod poștal
Autoturism
Află locația mea
Caută
Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web