VINTERDÆK ELLER HELÅRSDÆK – HVAD ER BEDST

Anvelope de iarnă sau anvelope all-season: care sunt mai bune?

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Știm că alegerea anvelopelor poate fi dificilă, de aceea Michelin este aici să vă ajute. Când vine iarna și condițiile rutiere încep să se schimbe, anvelopele de vară încep să dea semne de performanțe insuficiente. Soluția? Anvelope de iarnă sau all-season. Avem toate informațiile să vă ajutăm să găsiți anvelopele potrivite pentru dumneavoastră.

car edito pneu voiture hiver michelin pilot alpin winter

Anvelope de iarnă:
Care sunt opțiunile?

 

În Europa oferim două tipuri diferite de anvelope de iarnă

  • Anvelopele de iarnă Michelin Alpin sunt destinate utilizării în Europa de Vest, unde șoferii se confruntă cu condiții de frig, precipitații și zăpadă. 
  • Anvelopele noastre de iarnă din gama Nordic, disponibile cu sau fără prezoane, sunt potrivite pentru condus în țări precum Scandinavia și nordul Rusiei, unde condițiile meteorologice extreme sunt des întâlnite. Aceste anvelope sunt proiectate special pentru utilizare la temperaturi de până la -40ºC și pot fi folosite pe gheață

În România, anvelopele noastre de iarnă din gama Alpin sunt cea mai populară alegere pentru șoferi, iar anvelopele noastre Nordic sunt utilizate în principal de locuitorii zonelor montane.

Anvelopele de iarnă Alpin:
Puncte forte și puncte slabe

Anvelopa de iarnă  Alpin este proiectată pentru a oferi performanțe optime la temperaturi variind de la +7ºC la -20ºC. Aceste anvelope sunt cele mai bune pe teren umed, rece și acoperit de zăpadă și pot fi folosite chiar și pentru condus pe drumuri acoperite de polei. Dacă șofați în mod regulat în condiții de iarnă, Alpin este anvelopa  perfectă pentru dumneavoastră.

Singura limitare a acestor anvelope este că, odată ce temperaturile depășesc 7ºC, cauciucul lor începe să se înmoaie și anvelopa devine mai puțin eficientă pe măsură ce i se uzează banda de rulare, ceea ce duce la pierderea aderenței pe teren uscat sau în condiții de umiditate.

Prin urmare, dacă alegeți să utilizați anvelope de iarnă în timpul perioadei de iarnă, este mai sigur să le înlocuiți cu anvelope de vară odată ce temperatura începe să crească din nou.

Auto Background conseil conduite hiver route winter Tips and Advice
mcc comparation braking on wet ro

(1) Diferența medie a distanței de frânare atunci când comparăm o anvelopă de iarnă cu o anvelopă de vară. Distanța de frânare pe o suprafață umedă de la 50 la 0 mph. Conform testelor TUV SUD 2013, pe 205/55 R15, la temperaturi între 4 - 6 grade Celsius. 

mcc comparation braking on snow ro

(2) Diferența media a distanței de frânare atunci când comparăm o anvelopă de iarnă cu o anvelopă de vară. Distanța de frânare pe suprafață înzăpezită de la 31 la 0 mph. Conform testelor TÜV SÜD 2013, pe 205/55 R16, la temperaturi între -4°C și -6°C.

Auto Edito cc 0 32 500 440 max Tips and Advice

Anvelope all-season

 

Anvelopele pentru toate anotimpurile, pe de altă parte, sunt anvelopele hibride care se pot adapta la temperaturi scăzute de -10°C precum și la cele ridicate, de până la +30°C. Secretul lor? Ele combină caracteristicile anvelopelor de vară și de iarnă pentru a crea un pneu care poate fi folosit în condiții de siguranță în orice moment al anului, indiferent de condiții. La temperaturi de peste 7ºC, anvelopele pentru toate anotimpurile surclasează anvelopele de iarnă, atât pe teren uscat și ud, în plus fiind mult mai silențioase. Alte avantaje includ faptul că nu este nevoie să fie înlocuite în cursul anului, așa cum este necesar cu anvelopele de vară și de iarnă, economisind timp și energie.

Deși anvelopele all season garantează atât siguranța, cât și mobilitatea în timpul deplasării pe zăpadă, acestea nu sunt la fel de eficiente ca anvelopele de iarnă, care rămân neegalate când vine vorba de condus în condiții meteorologice dificile.

Cât mă costă echiparea vehiculului cu anvelope de iarnă sau all-season?

Echiparea vehiculului dumneavoastră cu anvelope de iarnă trebuie tratată cu seriozitate. Alegerea anvelopelor potrivite pentru dumneavoastră depinde de dimensiunea vehiculului dumneavoastră și obiceiurile dumneavoastră de șofat, fiind disponibile opțiuni pentru mașini mici, de familie, estate, mașini sport și vehicule de teren. Normal, prețul diferă în funcție de tipul de vehicul. De exemplu, anvelopele Alpin 6 de la MICHELIN, sunt disponibile în 58 de dimensiuni, prețurile începând de la doar 305 RON* pe anvelopă. Această gamă este proiectată cu tehnologia Evergrip și vă oferă siguranță atât pe teren umed, cât și atunci când conduceți pe zăpadă, având în plus o durată de viață excelentă. 

Alternativ, puteți cumpăra un set de anvelope pentru toate anotimpurile, care costă mai puțin decât echiparea mașinii cu anvelope de vară și cu anvelope de iarnă. Disponibilă în 50 de dimensiuni, gama CrossClimate+ de la MICHELIN oferă anvelope pentru toate anotimpurile începând de la 327 RON*. Numărul unu în ceea ce privește longevitatea, aceste anvelope versatile combină tehnologia anvelopelor de vară și de iarnă pentru a oferi un nivel ridicat de performanță și siguranță în toate condițiile meteorologice. Natura lor hibridă le face economice pe termen lung. 

*Prețul de vânzare recomandat de Michelin

Performanța relativă a anvelopelor MICHELIN de vară, de iarnă și pentru toate anotimpurile

mcc comparation bar pdp ro

Notă: Stelele reflectă nivelul de performanță indicativ al celor 3 tipuri de anvelope comparate.

Anvelopele de vară MICHELIN Primacy 4 și MICHELIN Pilot Sport 4 au cele mai bune performanțe (dintre anvelopele de vară din gama Michelin) pe șosele uscate și ude, pe perioade calde. Au o durată de viață excelentă, după cum este de așteptat de la marca MICHELIN.
Anvelopele MICHELIN CrossClimate+  sunt o anvelopă pentru toate anotimpurile cu performanțe bune atât vara cât și iarna, chiar și pe zăpadă. Durabilitatea lor este pe picior de egalitate cu cea a anvelopelor de vară, făcându-le lider în această categorie.
Anvelopele de iarnă MICHELIN Alpin 6 și MICHELIN Pilot Alpin 5  sunt anvelopele cu cele mai bune performanțe în condiții grele de iarnă, inclusiv în condiții de zăpadă și gheață.

Bibendum - Reflexion

Anvelope de iarnă sau pentru toate anotimpurile: Sfaturi să alegeți ce vi se potrivește

Elementul principal de luat în considerare este tipul condițiilor de iarnă cu care este probabil să se confrunte vehiculul dumneavoastră.

Dacă întâlniți în mod regulat drumuri cu zăpadă, trebuie să conduceți la temperaturi foarte scăzute, locuiți sau trebuie să vă deplasați des în zone care sunt greu accesibile pe timpul iernii (pante abrupte, drumuri nedegajate etc.), atunci cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră este săă utilizați anvelope de iarnă.

Pe de altă parte, dacă conduceți doar ocazional pe drumuri acoperite cu zăpadă (fie pentru că locuiți într-o regiune cu ninsori minime sau pentru că aveți mai puțin de trei vacanțe la schi pe an), atunci anvelopele pentru toate anotimpurile sunt cea mai bună alegere pentru dumneavoastră. Dacă în trecut ați utilizat anvelope de iarnă, trecerea la anvelope pentru toate anotimpurile vă va scuti de schimbarea semestrială a anvelopelor, economisind atât timp cât și energie. 

Scopul acestui articol este de a oferi îndrumări privind selecția anvelopelor și de a oferi cititorilor informații relevante și precise bazate pe știință, tehnologie, rezultatele testelor și experiența Michelin. Dacă vom conștientiza că informațiile sunt incorecte sau inexacte în articol, vom încerca să le corectăm. Cu toate acestea, Michelin își declină orice responsabilitate sau responsabilitate în ceea ce privește informațiile conținute în articole, care, fără excepție, sunt de natură generală, nu sunt neapărat complete, exacte sau actualizate și nu pot fi considerate sfaturi legale sau profesionale.

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web