reifenpannenspray 65001 anwendung am reifen

Tot ce trebuie să știți despre etanșantul pentru anvelope auto

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Rețineți că sprayul etanșant pentru anvelope auto, ca și alte modalități de reparare a unei pene de cauciuc, este o soluție temporară și nu este recomandat pentru condusul pe distanțe lungi sau cu viteze ridicate (mai mari de 80 km/h). Există riscul ca anvelopa să se fi deteriorat în momentul penei sau rulării cu presiune redusă, înainte ca etanșantul să repare pana și să restabilească presiunea. Dacă anvelopele dvs.

Dacă sunt deteriorate, apelați cât mai repede la sfatul unui specialist.  

Aici analizăm tot ce trebuie să știți despre sprayul etanșant pentru anvelope auto, despre cum se folosește, ce avantaje are și cât de rapid și de mult puteți conduce după ce îl utilizați. 

Ce este sprayul etanșant pentru anvelope?

De la trecerea cu mașina peste un cui până la crăparea neașteptată a cauciucului, este ușor să te confrunți cu o pană de cauciuc. Dar în afară de înlocuirea roții cu rezerva, știați că există un mod ușor și rapid de a repara temporar pana de cauciuc, fără scule, pentru a vă putea relua călătoria? 

Etanșantul pentru anvelope, cunoscut și ca sprayul de reparat anvelope, este o soluție populară temporară pentru repararea penelor de cauciuc, un spray care oprește pierderile de aer, utilizat adesea de producătorii auto care îl includ acum împreună cu ori în locul anvelopei de rezervă.

De asemenea, trebuie să știți că producătorii oferă anvelope cu etanșant injectat deja în anvelope, de exemplu Michelin, cu tehnologia sa Selfseal. Aceasta permite repararea penelor de cauciuc înainte de apariție. Și va etanșa automat perforarea, prevenind pierderea aerului, astfel încât presiunea aerului să fie menținută, pentru a vă putea continua deplasarea. 

Etanșantul pentru anvelope se găsește sub formă de spray și poate ajuta la etanșarea pierderilor de aer din anvelopă, în caz de pană. Sprayul etanșant pentru anvelope auto este conceput să fie utilizat după apariția penei. Acesta este injectat în anvelopă prin valvă, apoi, după ce se solidifică, vă puteți continua deplasarea. Însă după un timp, asigurați-vă că verificați presiunea în anvelope, iar dacă este cazul, reglați-o la valoarea recomandată.

Pentru cine este util sprayul etanșant pentru anvelope?

Fiind una dintre cele mai simple și mai comode forme de reparare de urgență a penei de cauciuc, acest spray oprește pierderile de aer, fiind un produs util în orice mașină. Este o alternativă temporară utilă dacă nu aveți la îndemână o roată de rezervă. Poate permite mutarea vehiculului într-o locație mai sigură, după o pană de cauciuc sau deplasarea până la cel mai apropiat service, pentru asistență de specialitate. 

map search desktop

Găsiți rapid un magazin de anvelope din apropierea dumneavoastră

Caută după
Adresă, Oraș sau Cod poștal
Autoturism
  • Autoturism
  • Motocicletă
Află locația mea
Caută

De unde puteți cumpăra un spray etanșant pentru anvelope?

Sprayul pentru etanșarea pierderilor de aer este extrem de accesibil și se vinde în multe locuri, inclusiv la service și la distribuitorii online.

Accesorii pentru vehicule și biciclete, tălpi pentru pantofi și echipamente sportive și de agrement... Michelin Lifestyle Ltd (MLL) le oferă fanilor Michelin o gamă diversificată de produse de marcă, proiectate pentru a aduce îmbunătățiri pe termen lung experienței de mobilitate.

Cum se utilizează sprayul etanșant pentru anvelope?

Sprayul pentru oprirea pierderilor de aer vine de obicei într-o doză cu aerosoli sub presiune și se aplică prin valva anvelopei. Pentru a-l utiliza, respectați instrucțiunile de pe doza de spray, așa cum se recomandă.

Deși sprayul pentru etanșarea pierderilor de aer pe anvelope este, în general, ușor de folosit, este important să se identifice un loc sigur pentru aceasta. Parcați mașina într-un loc sigur, departe de trafic sau de alte pericole potențiale și asigurați-vă că purtați îmbrăcăminte cu vizibilitate mare înainte de a instala triunghiul de avertizare de urgență pentru a-i avertiza pe ceilalți șoferi că staționați pe carosabil. După ce etanșantul a fost adăugat și s-a întărit, asigurați-vă că verificați presiunea anvelopei când este posibil. 

237a1702 tyre sealant

Cât de mult etanșant pentru anvelope trebuie folosit?

O doză de etanșant este de unică folosință și nu mai poate fi reutilizată. Pentru a atinge presiunea corectă, aerosolul trebuie golit complet în anvelopa care trebuie reparată. De obicei, lichidul antipană se usucă în tub și face doza de spray inutilizabilă, dacă mai conține puțin fluid. 

Asigurați-vă că înlocuiți etanșantul după utilizare, în cazul în care aveți nevoie din nou pe viitor și verificați data de expirare, dacă a trecut ceva vreme de la achiziție. 

Cât de repede puteți conduce cu etanșant pentru anvelope?

Un spray pentru etanșarea pierderilor de aer este doar o soluție temporară și nu trebuie utilizat pentru condusul pe distanțe lungi sau cu viteze mari, de peste 80 km/h, fără verificarea prealabilă a anvelopelor de către un specialist.  

După utilizarea etanșantului pentru anvelope auto anvelopa trebuie înlocuită? 

Se recomandă verificarea anvelopei de către un specialist. Este posibil ca aceasta să se fi deteriorat ca urmare a rulării cu pană. Specialistul va putea decide dacă anvelopa trebuie înlocuită. 

Ce soluții sunt disponibile împotriva penei de cauciuc? 

Sprayul pentru oprirea pierderilor de aer este una dintre numeroasele soluții pentru repararea unei pene de cauciuc. Iată o scurtă trecere în revistă a unor alternative disponibile:

- Înlocuirea roții cu pană cu roata de rezervă.
- Folosirea anvelopelor Run-Flat, special concepute pentru a rezista la efectele unei dezumflări atunci când apare o pană de cauciuc, pentru ca dvs. să vă puteți continua deplasarea până la service sau pentru a solicita ajutorul unui specialist.
- Utilizarea anvelopelor cu etanșant încorporat, cum ar fi MICHELIN Selfseal

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web