tyre wear indicator

Cum se interpretează un indicator de uzură a anvelopei?

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Pentru a fi în siguranță la volan, pe șosea este esențial să aveți pe mașină anvelopele potrivite. Mai mult, asigurarea că aceste anvelope sunt în bună stare este o parte esențială a întreținerii regulate a mașinii pentru a vă bucura de o experiență sigură a condusului. Deși la evaluarea stării anvelopelor dvs. trebuie luați în calcul mulți factori, de la semnele de uzură la starea flancului, unul dintre cei mai importanți factori este adâncimea benzii de rulare a anvelopei.

LISTA DE VERIFICARE: PRINCIPALELE SEMNE ALE UZURII BENZII DE RULARE A ANVELOPEI
 • O bandă de rulare sub adâncimea minimă legală a benzii de rulare a anvelopei (1,6mm pentru automobile)
 • Rupturi, crăpături sau tăieturi vizibile pe flancul anvelopei
 • Pete sau decolorări pe anvelopă
 • Umflături neobișnuite sau părți deformate pe flanc, uzura anvelopei pe exterior
 • Sârma talonului expusă sau deteriorată
 • Bandă de rulare separată sau bucăți de anvelopă separate 

Ce este un indicator de uzură a anvelopei?

Indicatorii de uzură a anvelopei sunt semne dispuse uniform pe banda de rulare a anvelopei pentru ca dvs. să puteți identifica măsura în care s-a uzat adâncimea benzii de rulare a anvelopei. La anvelopele MICHELIN pentru autoturisme, figura omulețului Michelin este embosată pe anvelope pentru a face ușor de observat unde se află indicatorii de adâncime a benzii de rulare a anvelopei. Astfel, puteți identifica rapid dacă banda de rulare este prea uzată atunci când verificați anvelopele.

tyre wear indicator 1

La cele mai noi anvelope Michelin, puteți găsi și alte tipuri inovatoare de indicatori de uzură a benzii de rulare, precum Wear2Check.

După ce anvelopa s-a uzat până la nivelul indicatorului de uzură a anvelopei, banda de rulare este la limita legală de uzură a benzii de rulare de 1,6mm și trebuie înlocuită. 

tyre wear indicator 2

Cum pot verifica adâncimea benzii de rulare a anvelopei mele folosind un indicator de uzură a anvelopei?

Facilitați accesul la anvelope parcând pe o suprafață plană în spațiu liber și deschis cu trafic limitat, cum ar fi acasă sau în parcare. Opriți motorul și asigurați-vă că este aplicată frâna de mână.

Localizați indicatorii de uzură a anvelopei pentru a ști dacă ați atins adâncimea legală a benzii de rulare. Dacă este necesar, folosiți un șubler de adâncime a benzii de rulare pentru a verifica în mod corect adâncimea curentă a benzii de rulare. Aceasta este un instrument simplu pentru măsurarea benzii de rulare a anvelopei. Verificați în mai multe locuri, pe întreaga suprafață a anvelopei, în cazul uzurii inegale. 

tire wear indicator 3

Ajuns aici, este posibil să doriți să profitați de ocazie pentru a verifica întreaga suprafață a anvelopelor pentru a identifica semnele de uzură enumerate în lista de verificare de mai sus - uzura anvelopei poate apărea în diferite forme, inclusiv de-a lungul zonei de mijloc și în puncte izolate.

Ar trebui să solicitați cu regularitate verificarea anvelopelor de către un specialist care se poate uita în interior pentru a identifica semne de deteriorare și de uzură, dar poate verifica și exteriorul.  Consultați și articolul nostru privind modul de verificare a benzii de rulare a anvelopelor.  

Când se înlocuiesc anvelopele?

Deși poate părea o idee bună să schimbați anvelopele când încep să se uzeze și înainte de a atinge adâncimea legală limită a benzii de rulare, aceasta este o operațiune costisitoare, nenecesară și poate afecta negativ mediul. În această privință, Michelin inovează permanent pentru a oferi anvelope care pot fi utilizate în siguranță cât mai mult posibil până la limita legală de uzură a benzii de rulare. Grație Performanței făcute să dureze de la MICHELIN longevitatea excelentă întâlnește performanța de nivel înalt de la primul la ultimul kilometru.

Cu toate acestea, odată ce au ajuns la adâncimea benzii de rulare de 1,6 mm, este important să se înlocuiască anvelopele imediat ce este posibil pentru a se asigura siguranța maximă pe șosele și a respecta prevederile legale. Dacă aveți îndoieli privind anvelopele dvs. sau dacă sunteți îngrijorat că se uzează prea repede, asigurați-vă că apelați cât mai rapid la un specialist care să le verifice. 

Knowing when to replace your tires | Michelin Garage

Care sunt riscurile condusului cu o adâncime mică a benzii de rulare a anvelopei?

Deși este normal ca banda de rulare a anvelopei să se uzeze și să devină mai mică cu timpul, verificarea adâncimii cu regularitate înseamnă că vă feriți de diferite probleme, mai ales dacă descoperiți că anvelopele dvs. sunt uzate neregulat sau prea rapid.

O bandă de rulare cu o adâncime prea mică la anvelope poate afecta aderența anvelopelor dvs. la șosea și vă poate pune în pericol pe șosea pe dvs. și pe partenerii de trafic. Acest aspect este problematic mai ales pe vreme umedă, atunci când trebuie să păstrați cât mai multă aderență pe șosea pentru a menține controlul asupra vehiculului și a minimiza riscul de acvaplanare.

Deplasarea cu un vehicul cu anvelope plate, adică având o adâncime a benzii de rulare sub adâncimea legală minimă de 1,6mm, pe lângă faptul că face condusul dificil pentru că mașina nu mai are suficientă aderență la șosea, este și ilegală, putând conduce la amendare.

Care sunt cauzele obișnuite ale uzurii premature a benzii de rulare a anvelopei?

Este important să amintim că există diferite tipuri de uzură a benzii de rulare a anvelopei, în funcție de cauză. Iată o prezentare generală exhaustivă a cauzelor obișnuite și a diferitelor tipuri de uzură a benzii de rulare a anvelopei:

 • Anvelope umflate insuficient: creează uzura inegală a anvelopei pe părțile exterioare ale
 • Anvelopă umflată excesiv: creează uzura prematură a benzii de rulare în partea centrală a anvelopei
 • Setarea incorectă a unghiului de cădere: generează uzura anvelopei pe fiecare umăr interior sau exterior al benzii de rulare
   

Când se petrece astfel, îndreptați-vă spre un service din proximitate pentru a solicita sfatul specialistului.

banner dealer locator

Găsiți rapid un magazin de anvelope din apropierea dumneavoastră

Caută după
Adresă, Oraș sau Cod poștal
Autoturism
 • Autoturism
 • Motocicletă
Află locația mea
Caută

Ce pot face pentru a preveni uzura benzii de rulare a anvelopei și a prelungi durata de viață a anvelopelor mele?

În calitate de șofer, aveți de fapt mult control asupra ritmului în care se uzează anvelopele dvs. De aceea este important să aveți în vedere câțiva factori esențial atunci când conduceți pentru a face anvelopele dvs. să dureze cât mai mult.

Unul dintre elementele cheie este să asigurați presiunea corectă pentru sarcina mașinii și să nu depășiți capacitatea maximă de încărcare recomandată de producător, deoarece aceasta ar pune presiune excesivă pe anvelope. Aceste informații sunt disponibile pe supapa rezervorului dvs. de carburant, pe eticheta de pe ușa șoferului, în manualul mașinii sau în ghidul producătorului mașinii.

Când conduceți, trebuie să evitați frânarea bruscă sau accelerarea prea rapidă, precum și condusul prea rapid peste obstacole care pot afecta anvelopele dvs., cum ar fi gropi, limitatoare de viteză și pietre de bordură. În fine, trebuie să verificați regulat starea mașinii dvs., asigurându-vă că anvelopele sunt corect umflate și că roțile sunt aliniate.

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web