r1a2 header

Cum aleg cele mai bune anvelope pentru mașina mea

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Ce anvelope îmi trebuie? Cum aleg cele mai bune anvelope pentru mașina mea? Dacă vă puneți aceste întrebări, articolul nostru vă va ajuta să luați în considerare criteriile importante pentru a face alegerea corectă.

Dimensiunea anvelopei poate părea cel mai important factor atunci când decideți ce să cumpărați. Cu toate acestea, după cum veți vedea, este esențial să luați în calcul stilul de condus și condițiile climatice. Pentru a vă ajuta să faceți alegerea corectă, vom menționa și sistemul european de etichetare și vă vom pune la dispoziție un instrument care să vă ajute să luați o decizie.

Respectați dimensiunile indicate de producător

Este cel dintâi criteriu de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți anvelope pentru vehiculul dvs.
Cum anvelopa nu are o dimensiune standard, trebuie să identificați mai întâi dimensiunea anvelopei compatibilă cu vehiculul dvs. înainte de a alege în funcție de celelalte criterii pe care le vom explica în continuare.

Priviți pe flanc pentru a afla dimensiunea anvelopei dvs.

Unde pot găsi dimensiunile anvelopei vehiculului meu?

Căutați pe flancul uneia dintre anvelopele dvs. și notați numerele și literele de pe aceasta.
Aceste informații vă vor ajuta să găsiți anvelopele potrivite pentru vehiculul dvs.
Iată un exemplu de dimensiuni complete ale unei anvelope: 255/55 R17 72H

Puteți găsi, de asemenea, dimensiunile anvelopelor dvs. pe ușa șoferului sau pe ușa pasagerului:

Dimensiunile anvelopelor sunt menționate și în manualul de utilizare al vehiculului (care ar trebui să se afle în torpedo). Aceste documente conțin, în mod normal, toate informațiile referitoare la dimensiunea anvelopei și specificațiile acesteia, precum și presiunea corectă a anvelopei.

Dimensiunea anvelopei scrisă pe o etichetă aflată pe ușa șoferului

Ce semnifică aceste litere și numere?

Lățimea anvelopei sau lățimea secțiunii(Exemplu: 255)
Lățimea anvelopei exprimată în milimetri este măsurată de la cel mai îndepărtat punct de pe flancul exterior al anvelopei până la cel mai îndepărtat punct de pe flancul său interior.

Raport de aspect(Exemplu: 55)
Raportul de aspect este o relație între înălțimea flancului anvelopei și lățimea sa. Cu cât raportul este mai mic, cu atât înălțimea flancului este mai mică, adică va vira mai bine, dar va merge mai greu.

Construcția : (Exemplu: R)
Aceasta arată construcția internă a anvelopei. Poate fi R (radială), așa cum au majoritatea anvelopelor, sau D (construcție diagonală) sau B (radială cu centură).

Diametrul roții​​​​​​​ : (Exemplu: 17)
Numărul este exprimat în inchi și indică diametrul roții pe care se montează anvelopa.

Indice de sarcină :(Exemplu: 72)
Acesta arată care este greutatea pe care anvelopa este certificată să o suporte la presiune sigură maximă. Numerele se referă la un tabel care precizează indicele de sarcină pe care o poate transporta anvelopa.

De exemplu, 72 = 355 kg.

Puteți găsi valoarea pentru anvelopa dvs. în tabelul indicilor de sarcină:

Tabel cu indicii de viteză : (Exemplu: H)

Acesta indică viteza maximă sigură la care anvelopa este certificată să suporte o sarcină, în condițiile specificate. Indicii de viteză merg de la A (cel mai mic) la Y (cel mai mare), cu o excepție: H se situează între U și V.

De exemplu, H = 210 km/h.

Pentru a afla viteza maximă a anvelopei dvs., consultați tabelul cu indicii de viteză. Nu promovăm și nu vă recomandăm să depășiți limita legală de viteză.

hl marking

Anvelope cu o capacitate mare de încărcare (anvelope HL) 

Anvelopele HL sunt proiectate pentru a susține greutatea vehiculelor electrice și hibride. Acestea permit utilizarea acelorași mărimi de anvelope, dar cu o capacitate mai mare de încărcare. 

Anvelopele HL se deosebesc datorită marcajului HL localizat înainte de mărimea anvelopelor. 

Ce sunt anvelopele OE?

OE însemnă „Echipament original”, adică anvelope care au fost aprobate de producătorul vehiculului dvs. pentru a fi montate standard pe vehiculul dvs.
Unii producători auto, cum ar fi Audi, BMW, Mercedes și alții, își echipează vehiculele cu anvelope proiectate special pentru marca lor. Aceste anvelope au un marcaj special OE pe flanc. În acest caz, MICHELIN recomandă înlocuirea anvelopelor vehiculului dvs. cu anvelope ce poartă marcajul OE.

Tabelul marcajelor OE în funcție de marca auto:

Producători auto
Marcaj echipament original
Un exemplu de marcaj OE pe anvelopă

Cum să aleg anvelope pentru mașina mea în funcție de utilizare și de condițiile de utilizare

După ce ați aflat dimensiunile, există trei alte criterii pe care să le luați în considerare:

● condițiile climatice în care conduceți
● stilul dvs. de condus
● tipul de vehicul (electric sau termic)
 

Condițiile climatice:

Un alt criteriu pe care vă recomandăm să îl luați în calcul atunci când alegeți anvelope pentru mașina dvs. sunt condițiile meteo.

Cum aleg anvelope pentru mașina mea în funcție de climă?

● Optați pentru anvelope de vară și de iarnă, dacă conduceți într-o regiune muntoasă expusă la condiții de iarnă grea (zăpadă, iarnă, gheață) timp de mai multe luni ale anului și la temperaturi sub 7°. În cazul în care condițiile de iarnă sunt mai severe, consultați articolul nostru „Cum se alege o anvelopă de iarnă?"

34963888 m

 

● Optați pentru anvelope all-season dacă locuiți într-o regiune cu ierni mai blânde și ninsori ocazionale.
● Optați pentru anvelope de vară tot anul dacă conduceți în regiuni din Europa de sud, unde iernile sunt blânde (temperaturi peste 7°C, fără zăpadă).

Stilul dvs. de condus:

Pentru a vă asigura că vă bucurați de condus, căutați anvelope care se potrivesc stilului dvs.

comfortable ride

Dacă vă place o deplasare liniștită și confortabilă:

Căutați anvelope care menționează explicit confortul, deplasarea lină sau zgomotul redus pe șosea. La modul general, anvelopele de touring cu indice de viteză mai mic (indicele S, T sau H pe flanc) sunt optimizate pentru mai mult confort în loc de mai multă viteză - se recomandă să nu montați o anvelopă cu indice de viteză mai mic decât cel specificat de producătorul vehiculului dvs. Evitați, de asemenea, modelele agresive de bandă de rulare - ele pot arăta cool, dar pot genera o mulțime de zgomot pe șosea.
Anvelopele noastre Primacy 4+, de exemplu, pot fi o alegere bună.

Dacă vă place să simțiți fiecare curbă:

Căutați anvelope care menționează manevrabilitatea excelentă sau precizia direcției. Acestea sunt numite adesea anvelope de înaltă performanță și au indici de viteză mai mari, însemnând că sunt optimizate pentru a oferi un control mai bun și o deplasare mai rigidă și mai precisă.Anvelopele noastre Pilot Sport 5, de exemplu, sunt potrivite pentru acest tip de condus.

feeling curves

Tipul de vehicul (electric sau termic):

Vehiculele electrice sunt introduse tot mai mult pe piață. Acum sunt disponibile anvelope specifice, deoarece sunt proiectate pentru caracteristicile particulare ale acestor vehicule. Anvelopele cu rezistență la rulare redusă, de exemplu, sunt potrivite pentru a maximiza autonomia bateriei. Acest lucru se aplică anvelopelor noastre E-Primacy și Pilot Sport EV.

Deși anvelopele E-Primacy nu sunt proiectate special pentru vehiculele electrice, se potrivesc foarte bine acestora grație abilității lor de a oferi o rezistență la rulare redusă. Anvelopele Pilot Sport EV sunt mai potrivite pentru vehiculele electrice „sportive" (cum ar fi Porsche Taycan, Tesla Model Y, etc.)

GRUPURI DE GAME DE ANVELOPE

PENTRU CE VEHICULE?

RECOMANDATE PENTRU

MICHELIN Primacy ⁴ ⁺

VW Golf 8, BMW Serie2, Renault Scenic, Peugeot 3008, DS3 CrossBack

Termic

MICHELIN e·Primacy

VW Golf 8/e.Golf, Peugeot 3008/3008 Hybrid, Renault Zoe, DS5 Hybrib

Termic & Electric

MICHELIN Pilot Sport
MICHELIN Pilot Sport
⁴ ˢᵘᵛ

AUDI A4, MERCEDES C, BMW X3-X5 AMG GLE

Termic

MICHELIN Pilot Sport EV

TESLA Model Y, AMG EQS, VOLVO XC 40BEV

Electric

MICHELIN Pilot Sport ⁴ ˢ

BMM M3, PORSCHE 911(II), AMG CLS53

Thermic & Electric

MICHELIN CrossClimate²
MICHELIN CrossClimate
² ˢᵘᵛ

VW Golf 8, Peugeot 3008, Renault Kadjar, Volvo XC40, Audi Q3

Thermic & Electric

Cum aleg anvelope pentru mașina mea folosind etichetele anvelopelor în Europa

Cea mai recentă versiune a etichetei europene a anvelopelor, afișând eficiența energetică a anvelopei de la A la E

Pentru a vă ajuta să alegeți cele mai bune anvelope pentru vehiculul dvs., puteți folosi de asemenea sistemul de etichetare stabilit de autoritățile europene, care vă permit să evidențiați anumite performanțe ale anvelopelor, în special aderența pe carosabil umed și eficiența energetică a anvelopei cu un interval de clasă de la A la E.

Pentru etichetele europene ale anvelopelor, consultați articolul nostru

Un instrument care vă ajută să selectați cele mai bune anvelope pentru vehiculul dvs.

Acest instrument vă va ajuta să alegeți cele mai potrivite anvelope dintre principalele modele MICHELIN disponibile, în funcție de criteriile sezoniere menționate mai sus. 

slide1

De exemplu, dacă aveți un vehicul de familie precum un Renault Scenic și conduceți des în zone muntoase, veți alterna anvelopele de vară cu cele de iarnă.  În acest caz puteți alege MICHELIN Alpin ⁶ pentru iarnă și MICHELIN Primacy ⁴ pentru vară. 

Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web