microsoftteams image 4

Cum și când trebuie verificată presiunea în anvelope?

Sfaturi și recomandări anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și utilitare

Deoarece anvelopele pierd în mod natural puțin aer, este important ca periodic să verificați presiunea în anvelope. În caz contrar, riscați pierderea aderenței și lungirea distanțelor de frânare. De asemenea, puteți deteriora anvelopele, reduce durata de viață a acestora și crește consumul de combustibil.

Să vedem cum pot fi evitate aceste riscuri.

Cum se verifică presiunea în anvelopele vehiculului?

La o stație de alimentare

Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să mergeți la o stație de alimentare care are o zonă pentru umflarea anvelopelor.

microsoftteams image 7

După identificarea presiunii recomandate de producător, introduceți duza compresorului în valvă.

Verificați dacă presiunea în anvelopă indicată corespunde recomandării.

În caz contrar, apăsați butonul, pentru a umfla până când se atinge presiunea corectă.

Cu un compresor portabil

Puteți verifica și regla presiunea în anvelope și la domiciliu. Tot ce aveți nevoie este un compresor portabil, pe care îl puteți cumpăra din magazin.

picture1

Accesoriile auto precum compresorul portabil MICHELIN sunt disponibile pe Michelin Lifestyle Ltd, unde puteți găsi și o gamă diversificată de produse de marcă.

Cel mai bine este să utilizați același compresor pentru fiecare verificare, astfel încât o diferență de calibrare între două dispozitive să nu afecteze presiunea în anvelope.

 

Când trebuie verificată presiunea în anvelope

Verificați întotdeauna presiunea în anvelope dacă vehiculul nu s-a deplasat sau s-a deplasat foarte puțin.

De ce? Deoarece în timpul deplasării anvelopele se încălzesc, iar presiunea în acestea crește. Dacă verificați presiunea în anvelope după o deplasare lungă, veți observa că anvelopele sunt umflate prea tare și s-ar putea să fiți tentat (în mod greșit) să le dezumflați.

Se recomandă să verificați presiunea în anvelope dacă vehiculul s-a deplasat mai puțin de 2 km. Acest lucru vă va oferi o valoare exactă a presiunii în anvelope. Dacă presiunea este redusă, puteți regla prin umflare.

Dar roata de rezervă?

Roata de rezervă este adesea trecută cu vederea în procesul de verificare a presiunii în anvelope. Cu toate acestea, dacă vehiculul este echipat cu roată de rezervă, ar trebui să vă puteți baza pe aceasta în cazul unei pene de cauciuc. Și roata de rezervă trebuie verificată periodic, chiar dacă nu este utilizată zilnic. Așa că nu uitați să verificați presiunea și în aceasta.

Cât de des trebuie verificată presiunea în anvelope?

Indiferent de vârsta și de uzura anvelopelor, există o mică pierdere normală de aer. Pe măsură ce anvelopa este utilizată, pierde puțin aer. De aceea, pentru a evita riscurile menționate mai sus, vă recomandăm să verificați presiunea în anvelope o dată pe lună.

Cauzele pierderii de presiune

De ce unele anvelope se dezumflă mai repede decât altele?

Există diverse motive:

  • Dacă valva anvelopei este puțin poroasă, anvelopa pierde aer mai rapid decât în mod normal.
  • Dacă janta este veche și ruginită, acest lucru poate provoca, de asemenea, deteriorarea anvelopei și poate duce la o pierdere de presiune.
  • Dacă vehiculul este parcat întotdeauna în același loc, anvelopele expuse la soare se dezumflă mai repede decât celelalte.
  • O perforație, de exemplu provocată de un cui, poate provoca o pierdere lentă și constantă a presiunii.


În timpul verificării lunare, dacă observați o diferență semnificativă de presiune între o anvelopă și celelalte, este posibil să existe o defecțiune. În acest caz, verificați anvelopa la un specialist.

În rest, mici diferențe între presiunea din anvelope sunt normale. Faceți-vă un obicei din verificarea presiunii în anvelope o dată pe lună, pentru a evita presiunea prea mică și uzura prematură a anvelopelor.

If your vehicle is always parked in the same place, tyres exposed to the sun lose air faster.
map search desktop

Găsiți rapid un magazin de anvelope din apropierea dumneavoastră

Caută după
Adresă, Oraș sau Cod poștal
Autoturism
  • Autoturism
  • Motocicletă
Află locația mea
Caută
Folosiți un browser web care nu este acceptat
Folosiți un browser care nu este acceptat de acest site, ceea ce înseamnă că este posibil ca unele funcții să nu se comporte corespunzător. Astfel, este posibil să apară comportamente ciudate când navigați. Utilizați sau actualizați/instalați unul din următoarele browsere pentru beneficia pe deplin de acest site web